Sådan bliver Nokia 8.3 5G opdateret

OVERBLIK: Her kan du læse hvilke opdateringer, du skal forvente til Nokia 8.3 5G.

Nokia 8.3 5G
Nokia 8.3 5G er klar til Android 11 (Foto: MereMobil.dk)

Der findes næppe noget værre end at bruge adskillige tusinde kroner på en ny smartphone, hvorefter man som kunde oplever at blive glemt, fordi producenten allerede tænker på den næste lancering.

Over en bred kam har adgang til opdateringer været et problem for alle producenter på Android-platformen; nogle værre end andre.

De seneste par år har jeg set en ændring på dette område. Producenterne har fået mere fokus på, at opdateringer er vigtige. Ikke nødvendigvis på grund af nye funktioner, men fordi sikkerheden er blevet et vigtigere element.

Senest har vi set Samsung melde ud, at en række af deres telefoner vil få tre store Android-opdateringer – regnet fra den version de er født med. En telefon som er født med Android 9 vil således blive opdateret til Android 10, 11 og 12.

Samsungs udmelding fik en del opmærksomhed, men for et varemærke som Nokia, er det med opdateringer ikke en nyhed. Sådan har det nemlig altid været, siden Nokia-varemærket blev relanceret af finske HMD Global.

Den kommende Nokia 8.3 5G bliver ingen undtagelse på dette punkt. Selvom der ikke er tale om et topprodukt, men en telefon i det øvre mellemklassesegment, får du sikkerhedsopdateringer hver måned i tre år. Android-platformen vedligeholdes i to år efter produktet er kommet på markedet. Dermed er Nokia 8.3 5G allerede nu meldt klar til Android 11, hvilket i også fremgår af salgspakken.

Min testenhed kører i øvrigt Android 10 med sikkerhedsopdateringen for september 2020. Denne opdatering blev sluppet fra Googles Android-team den 10. september 2020. Så jeg er derfor helt up-to-date.

Nu kommer Android 11 – her er 11 nyheder du kan se frem til

Lidt om Android One og Android Enterprise

Nokia 8.3 5G inkluderet i Googles Android One-program, der lidt firkantet sagt, er Googles blåstempling af, at telefonen følger og overholder Googles krav i forhold til Android-platformen og sikkerhedsniveauet. Android One er desuden med til at sikre en hurtigere udrulning af opdateringerne.

Virksomheder der har større mobilpuljer at vedligeholde, kan se frem til endnu en valgmulighed i udvalget af Android Enterprise Recommended telefoner. Android Enterprise Recommended er også en Google-blåstempling af produktet – målrettet virksomheder.

PRISER: De danske priser på Nokia 8.3 5G

Dette skal du vide om Android One

Dette videoindslag er produceret i 2018

Mere til historien

Jeg er lige nu ved at teste Nokia 8.3 5G. Her kan du læse mine første indtryk. Senere bringer jeg den fulde anmeldelse.

Apple har frigivet iOS 17.1.2

KORT NYT: Apple er klar med en ny sikkerhedsopdatering til iPhone, der anbefales til alle enheder. Der er ligeledes en klar til iPad og Mac også.

(mere…)
Samsung Galaxy brugere melder om burn-in på skærmen

Efter opdatering til One UI 6.0 så melder brugere om burn-in på skærmen i deres Samsung Galaxy-telefon.

(mere…)
Samsung klar med Android 14 opdateringsplaner

Samsung har afsløret opdateringsplanerne for Android 14 til mere end 50 Galaxy enheder, hvilket inkluderer både smartphones og tablets.

(mere…)
Sony Xperia 10 V får Android 14

Android 14-opdateringen er frigivet til Sony Xperia 10 V enheder rundt i Europa. 

(mere…)
Apple pauser udviklingen af nye store opdateringer

På grund af for mange fejl har Apple trukket i nødbremsen. Nu skal fejlretning prioriteres.

(mere…)
Apple bekræfter batteriproblemer

Apple erkender batteriproblemer på Apple Watch, og lover, at de snarest er på vej med en rettelse.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram