Sådan bliver Nokia 8.3 5G opdateret

OVERBLIK: Her kan du læse hvilke opdateringer, du skal forvente til Nokia 8.3 5G.

Nokia 8.3 5G
Nokia 8.3 5G er klar til Android 11 (Foto: MereMobil.dk)

Der findes næppe noget værre end at bruge adskillige tusinde kroner på en ny smartphone, hvorefter man som kunde oplever at blive glemt, fordi producenten allerede tænker på den næste lancering.

Over en bred kam har adgang til opdateringer været et problem for alle producenter på Android-platformen; nogle værre end andre.

De seneste par år har jeg set en ændring på dette område. Producenterne har fået mere fokus på, at opdateringer er vigtige. Ikke nødvendigvis på grund af nye funktioner, men fordi sikkerheden er blevet et vigtigere element.

Senest har vi set Samsung melde ud, at en række af deres telefoner vil få tre store Android-opdateringer – regnet fra den version de er født med. En telefon som er født med Android 9 vil således blive opdateret til Android 10, 11 og 12.

Samsungs udmelding fik en del opmærksomhed, men for et varemærke som Nokia, er det med opdateringer ikke en nyhed. Sådan har det nemlig altid været, siden Nokia-varemærket blev relanceret af finske HMD Global.

Den kommende Nokia 8.3 5G bliver ingen undtagelse på dette punkt. Selvom der ikke er tale om et topprodukt, men en telefon i det øvre mellemklassesegment, får du sikkerhedsopdateringer hver måned i tre år. Android-platformen vedligeholdes i to år efter produktet er kommet på markedet. Dermed er Nokia 8.3 5G allerede nu meldt klar til Android 11, hvilket i også fremgår af salgspakken.

Min testenhed kører i øvrigt Android 10 med sikkerhedsopdateringen for september 2020. Denne opdatering blev sluppet fra Googles Android-team den 10. september 2020. Så jeg er derfor helt up-to-date.

Nu kommer Android 11 – her er 11 nyheder du kan se frem til

Lidt om Android One og Android Enterprise

Nokia 8.3 5G inkluderet i Googles Android One-program, der lidt firkantet sagt, er Googles blåstempling af, at telefonen følger og overholder Googles krav i forhold til Android-platformen og sikkerhedsniveauet. Android One er desuden med til at sikre en hurtigere udrulning af opdateringerne.

Virksomheder der har større mobilpuljer at vedligeholde, kan se frem til endnu en valgmulighed i udvalget af Android Enterprise Recommended telefoner. Android Enterprise Recommended er også en Google-blåstempling af produktet – målrettet virksomheder.

PRISER: De danske priser på Nokia 8.3 5G

Dette skal du vide om Android One

Dette videoindslag er produceret i 2018

Mere til historien

Jeg er lige nu ved at teste Nokia 8.3 5G. Her kan du læse mine første indtryk. Senere bringer jeg den fulde anmeldelse.

Apple klar med sikkerhedsopdatering til gamle iPhones

Den næsten 10 år gamle iPhone 5S, samt iPhone 6 og iPhone 6 Plus er nogle af de modeller, som kan downloade en ny opdatering.

(mere…)
Ny opdatering til iOS 15 er klar

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer, men der er også en opdatering klar til iPads og iPhones, som fortsat kører iOS 15.

(mere…)
iOS 16.3 er klar til download

Apple har netop frigivet softwareopdateringen til iOS 16.3, der byder på rettelser til iPhone. Der er også opdateringer til andre Apple produkter.

(mere…)
Oppo lover opdateringer i længere tid

Oppo-telefonerne opdateres fra 2023 i længere tid.

(mere…)
Sony klar med Android 13 til udvalgte modeller

Sony har netop frigivet Android 13 opdateringen til tre af deres smartphone-modeller.

(mere…)
iOS-opdatering er klar til ældre iPhones

Apple har netop udsendt en opdatering til de enheder, som ikke er opdateret til iOS 16, men fortsat har iOS 15. Det gælder flere ældre iPhones og iPads.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram