Sådan bliver Nokia 8.3 5G opdateret

2

OVERBLIK: Her kan du læse hvilke opdateringer, du skal forvente til Nokia 8.3 5G.

Nokia 8.3 5G
Nokia 8.3 5G er klar til Android 11 (Foto: MereMobil.dk)

Der findes næppe noget værre end at bruge adskillige tusinde kroner på en ny smartphone, hvorefter man som kunde oplever at blive glemt, fordi producenten allerede tænker på den næste lancering.

Over en bred kam har adgang til opdateringer været et problem for alle producenter på Android-platformen; nogle værre end andre.

De seneste par år har jeg set en ændring på dette område. Producenterne har fået mere fokus på, at opdateringer er vigtige. Ikke nødvendigvis på grund af nye funktioner, men fordi sikkerheden er blevet et vigtigere element.

Senest har vi set Samsung melde ud, at en række af deres telefoner vil få tre store Android-opdateringer – regnet fra den version de er født med. En telefon som er født med Android 9 vil således blive opdateret til Android 10, 11 og 12.

Samsungs udmelding fik en del opmærksomhed, men for et varemærke som Nokia, er det med opdateringer ikke en nyhed. Sådan har det nemlig altid været, siden Nokia-varemærket blev relanceret af finske HMD Global.

Den kommende Nokia 8.3 5G bliver ingen undtagelse på dette punkt. Selvom der ikke er tale om et topprodukt, men en telefon i det øvre mellemklassesegment, får du sikkerhedsopdateringer hver måned i tre år. Android-platformen vedligeholdes i to år efter produktet er kommet på markedet. Dermed er Nokia 8.3 5G allerede nu meldt klar til Android 11, hvilket i også fremgår af salgspakken.

Min testenhed kører i øvrigt Android 10 med sikkerhedsopdateringen for september 2020. Denne opdatering blev sluppet fra Googles Android-team den 10. september 2020. Så jeg er derfor helt up-to-date.

Nu kommer Android 11 – her er 11 nyheder du kan se frem til

Lidt om Android One og Android Enterprise

Nokia 8.3 5G inkluderet i Googles Android One-program, der lidt firkantet sagt, er Googles blåstempling af, at telefonen følger og overholder Googles krav i forhold til Android-platformen og sikkerhedsniveauet. Android One er desuden med til at sikre en hurtigere udrulning af opdateringerne.

Virksomheder der har større mobilpuljer at vedligeholde, kan se frem til endnu en valgmulighed i udvalget af Android Enterprise Recommended telefoner. Android Enterprise Recommended er også en Google-blåstempling af produktet – målrettet virksomheder.

PRISER: De danske priser på Nokia 8.3 5G

Dette skal du vide om Android One

Dette videoindslag er produceret i 2018

Mere til historien

Jeg er lige nu ved at teste Nokia 8.3 5G. Her kan du læse mine første indtryk. Senere bringer jeg den fulde anmeldelse.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer