Sådan bliver Nokia 8.3 5G opdateret

OVERBLIK: Her kan du læse hvilke opdateringer, du skal forvente til Nokia 8.3 5G.

Nokia 8.3 5G
Nokia 8.3 5G er klar til Android 11 (Foto: MereMobil.dk)

Der findes næppe noget værre end at bruge adskillige tusinde kroner på en ny smartphone, hvorefter man som kunde oplever at blive glemt, fordi producenten allerede tænker på den næste lancering.

Over en bred kam har adgang til opdateringer været et problem for alle producenter på Android-platformen; nogle værre end andre.

De seneste par år har jeg set en ændring på dette område. Producenterne har fået mere fokus på, at opdateringer er vigtige. Ikke nødvendigvis på grund af nye funktioner, men fordi sikkerheden er blevet et vigtigere element.

Senest har vi set Samsung melde ud, at en række af deres telefoner vil få tre store Android-opdateringer – regnet fra den version de er født med. En telefon som er født med Android 9 vil således blive opdateret til Android 10, 11 og 12.

Samsungs udmelding fik en del opmærksomhed, men for et varemærke som Nokia, er det med opdateringer ikke en nyhed. Sådan har det nemlig altid været, siden Nokia-varemærket blev relanceret af finske HMD Global.

Den kommende Nokia 8.3 5G bliver ingen undtagelse på dette punkt. Selvom der ikke er tale om et topprodukt, men en telefon i det øvre mellemklassesegment, får du sikkerhedsopdateringer hver måned i tre år. Android-platformen vedligeholdes i to år efter produktet er kommet på markedet. Dermed er Nokia 8.3 5G allerede nu meldt klar til Android 11, hvilket i også fremgår af salgspakken.

Min testenhed kører i øvrigt Android 10 med sikkerhedsopdateringen for september 2020. Denne opdatering blev sluppet fra Googles Android-team den 10. september 2020. Så jeg er derfor helt up-to-date.

Nu kommer Android 11 – her er 11 nyheder du kan se frem til

Lidt om Android One og Android Enterprise

Nokia 8.3 5G inkluderet i Googles Android One-program, der lidt firkantet sagt, er Googles blåstempling af, at telefonen følger og overholder Googles krav i forhold til Android-platformen og sikkerhedsniveauet. Android One er desuden med til at sikre en hurtigere udrulning af opdateringerne.

Virksomheder der har større mobilpuljer at vedligeholde, kan se frem til endnu en valgmulighed i udvalget af Android Enterprise Recommended telefoner. Android Enterprise Recommended er også en Google-blåstempling af produktet – målrettet virksomheder.

PRISER: De danske priser på Nokia 8.3 5G

Dette skal du vide om Android One

Dette videoindslag er produceret i 2018

Mere til historien

Jeg er lige nu ved at teste Nokia 8.3 5G. Her kan du læse mine første indtryk. Senere bringer jeg den fulde anmeldelse.

Apple udskyder iPadOS 16 – iOS 16 forventes planmæssigt

Det tyder på, at Apple ikke lancerer iPadOS 16 og iOS 16 samtidig, som de normalt ellers gør. Måske forsinkes iPadOS 16 med en måned.

(mere…)
Apple er klar med iOS 15.6 og iPadOS 15.6 opdatering

En ny opdatering er klar til iPhone og iPad, som bringer dem op på iOS 15.6 og iPadOS 15.6. Der er også opdateringer til Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
Nokia annoncerer 3 ”nye” telefoner og en tablet

HMD Global, firmaet bag Nokia, har annonceret en række klassiske mobiler.

(mere…)
Sådan er iOS 16 - her er vores førstehåndsindtryk

PREVIEW: Efter lidt over to uger med iOS 16 installeret på min iPhone, er jeg nu klar med mine førstehåndsindtryk.

(mere…)
Disse iPhones understøtter iOS 16

Til efteråret er Apple klar med iOS 16 til iPhone. Se hvilke iPhone-modeller der kan opdateres til iOS 16.

(mere…)
iOS 16 siger farvel til disse telefoner

OVERBLIK: Når Apple til efteråret er klar med den store iOS 16-opdatering, så betyder det et farvel til nogle iPhone-modeller, der ikke kan opdateres til iOS 16.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram