Mine første indtryk af Nokia 8.3 5G

PRE-TEST: Nokia 8.3 5G er 5G- og enterpriseklar med Android One. Her er mine første indtryk af Nokia 8.3, der kommer i oktober.

Nokia 8.3 5G
Nokia 8.3 5G kører Android 10, men er allerede meldt klar til Android 11. Telefonen er med i Android One-programmet og modtager således opdateringer hver måned i tre år (Foto: MereMobil.dk)

Der sænker sig en ro i ens krop, når en telefon som Nokia 8.3 5G startes op. Årsagen er, at der ikke er en masse som bimler og bamler eller underlige apps, som man ikke forstår, hvorfor skal være der. Sådan er det, når vi taler om en ren og uspoleret Android. Det er Android, når det er bedst.

Naturligvis er der også andre næsten rene Android-telefoner på markedet – eksempelvis fra Motorola. Android One er bare et skridt længere i retning af Google egne Pixel-smartphones. Lige i forhold til Motorola skal de nævnes, at deres telefoner ikke er med i Android One programmet – om end der stadig loves løbende opdateringer.

Når du er kommet dig over roen, vil du lægge mærke til designet, der følger designlinjerne fra tidligere Nokia-telefoner. Jeg synes at særligt bagsiden er rigtig flot, mens fronten er ret meget som på andre telefoner. Den klassiske Nokia-tune samt SMS-tone er bevaret - det er da bare hyggeligt.

Du skal forberede dig på en STOR telefon. Næsten 7 tommer skærm fylder en del – og vejer godt 220 gram, men det giver jo også et fantastisk overblik, når ens arbejdsopgaver skal løses på farten.

Du skal ikke bøvle med in-screen fingerprint teknologi, der på nogle telefoner fungerer lettere upræcist. Her er fingeraftrykssensoren i powerknappen på højre side og den virker fremragende.

Nokia 8.3 5G leverer på ydelsen

Nokia 8.3 5G
I multicore-test på Geekbench scorer Nokia 8.3 5G 1.564 point. Til sammenligning fik Motorola Moto G 5G Plus 1.896 point i den samme test (Foto: MereMobil.dk)

Når det kommer til hastigheden, går du ikke ned på ydelse. Qualcomm Snapdragon 765G processoren gør det på denne telefon godt, og du vil således udelukkende opleve en hurtig telefon, der let snupper alle de opgaver, du stiller den.

Ydelsesmæssigt ligger Nokia 8.3 5G på niveau med Motorola Moto G 5G Plus, OnePlus Nord samt Motorola Edge.

Jeg har endnu ikke nået at tage så mange billeder med Nokia 8.3 5G, men allerede nu kan jeg da fortælle, at kamerakvaliteten er temmelig god. I mange tilfælde er der en rigtig flot skarphed i portrætbilleder, men ved generel fotografering er resultaterne ligeledes gode. Nokia 8.3 5G bliver nok ikke ”årets kameratelefon”, men det bliver heller ikke den som skuffer.

Kameraet mangler i hvert fald ikke muligheder, da du her får ultra vidvinkel, makrolinse, bokeh og en hovedsensor på 64 megapixels. Det er et ret fornuftigt setup.

Kommer desværre uden 120 Hz og trådløs opladning

Nokia 8.3 5G
Nokia 8.3 5G kunne jeg oplade fra 0-35 på en halv time med opladeren fra kassen (Foto: MereMobil.dk)

Batteriets kapacitet på 4.500 mAh virker fornuftig, men om den store skærm ender med at spise unødigt af kapaciteten, vil min mere tilbudsgående test over tid vise. Det bliver i hvert fald hverken 90 eller 120 Hz refreshrate, der kommer til at udfordre strømtiden, da Nokia 8.3 5G har en traditionel 60 Hz-skærm. Det er lidt ærgerligt, når nu trenden er en anden.

Salgspakken indeholder en 18 watt oplader baseret på USB-C, der i min test, på en halv time, kan oplade telefonen fra 0 til 35 procent. Desværre er trådløs opladning ikke en mulighed, hvilket jeg allerede savner.

Til gengæld er der pluspoint for at tilbyde 3,5 mm. jackstikket, som er lokaliseret i bunden af telefonen.

Nokia 8.3 5G udbydes primært til salg gennem erhvervspartnere, som nok på mange måder vil synes om telefonen. Nokia 8.3 5G er nemlig med i Android Enterprise Recommended (AER), der blåstempler sikker implementering i virksomhedernes IT-systemer. Løftet om tre års sikkerhedsopdateringer og to års Android-opdateringer, herunder Android 11, vil nok heller ikke skræmme det professionelle marked væk.

Det skal siges, at førnævnte Motorola ligeledes har en række telefoner med i Android Enterprise Recommended.

Nokia 8.3 5G har en vejledende pris, der starter på 4.499 kroner. Salget begynder i Danmark den 2. oktober 2020. På MereMobil.dk bringer jeg inden salgsstarten en anmeldelse af Nokia 8.3 5G.

OVERBLIK: Det koster Nokia 8.3 5G i Danmark

Mere til historien

På venstre side sidder en knap, der aktiverer Google Assistant. Denne knap kan umiddelbart ikke ændres til andre funktioner.

Nokia annoncerer 3 ”nye” telefoner og en tablet

HMD Global, firmaet bag Nokia, har annonceret en række klassiske mobiler.

(mere…)
Ingen nye Nokia-topmodeller på vej

Producenten bag Nokia-brandet, HMD Global, bekræfter, at de ikke har nogle topmodeller på vej. I stedet satser på mere budgetvenlige smartphones.

(mere…)
Ny billige Nokia C-modeller kan købes nu

Nokias C-modeller har ret stor succes på verdensplan. Nu er Nokia klar med tre nye C-modeller. To af disse modeller finder også vej til Danmark. Læs om dem her.

(mere…)
Nokia G11 og G21 er nye prisbillige smartphones

Er budgettet til en smartphone max 1.500 kroner, så skal du måske se nærmere på Nokia G11 og Nokia G21, som er nye prisbillige smartphones.

(mere…)
Nokias bedrift - retrokig på Nokia N95

RETRO: Vi ser tilbage på modtagelsen af Nokia N95, der var banebrydende for sin tid.

(mere…)
Nokia X20 får Android 12 opdatering

KORT NYT: HMD Global har oplyst, at Android 12 opdateringen nu er på vej til Nokia X20. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram