Tid til et nyt ur? Hvilket Apple Watch skal du vælge?

6

Apple Watch Series 6 og det billigere Apple Watch SE kan nu købes I Danmark. Her er nogle af forskellene på de nye smartwatches fra Apple.

Apple Watch Series 6
Den store nyhed i Apple Watch Series 6 er måling af iltniveauet i blodet (Foto: Apple)

Et nyt år er lig med et nyt Apple Watch – eller to. I år har Apple lanceret intet mindre end to smartwatches – Apple Watch Series 6 og Apple Watch SE.

UPDATE: Der er en nyere og mere omfattende udgave af denne artikel. Læs i stedet: Sådan vælger du det rigtige Apple Watch

Årets store nyhed i hovedversionen, Series 6, er muligheden for at måle iltniveauet i blodet via sensorer på bagsiden. Målingerne foretages automatisk, men du kan også vælge at aktivere dem manuelt. Data fra målingerne gemmes i appen Sundhed, der samler de forskellige sundhedsdata for brugeren.

Derudover har Apple givet batteriet en smule mere kapacitet, men kommunikerer dog stadig 18 timers driftstid som på den foregående version.

En nyhed i watchOS 7-softwaren er søvnmåling, så du kan se hvor meget (eller hvor lidt) du sover om natten. Denne funktion er tilgængelig på Series 6 såvel som flere foregående Apple Watch-udgaver.

Hvis indsamling af søvndata skal give mening, kræver det strøm, hvorfor det også giver mening, at opladekredsløbet er optimeret, så der nu kan foretages en fuld opladning på halvanden time.

Apple Watch Series 6 koster fra 3.299 kroner for 40m versionen og 3.599 for 44mm-uret.

OVERBLIK: Dette skal du vide om Apple Watch Series 6

Det kan gøres langt billigere – Apple Watch SE

Apple Watch SE 2020
Apple Watch SE kan købes ned til 2.299 kroner. Selvom det er billigere end Series 6, så kommer du ikke til at mangle ret meget (Foto: Apple)

Hvis du kan nøjes med processoren fra 2019-modellerne, som stadig er ganske fin og hurtig, så skal du se efter Apple Watch SE.

Du får godt nok ikke mulighed for måling af iltniveauet i blodet, men faktisk skal du egentlig ikke undvære så meget, som man umiddelbart skulle tro.

Med Apple Watch SE får du også faldregistrering, højdemåler som altid er aktiv, adgang til mobilopkald på uret og meget andet.

Det største kompromis ved at vælge Apple Watch SE er nok prisen. Apple Watch SE koster 2.299 kroner for 40mm og 2.599 kroner for urkassen på 44mm.

Apple Watch SE er med andre ord et rigtigt godt køb. Her kan du læse mere om Apple Watch SE.

Apple Watch Series 6 og Apple Watch SE landede i butikkerne tirsdag den 22. september 2020.

ANMELDELSER: Læs testen af Apple Watch Series 6 og Apple Watch SE.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Begge ure kører watchOS 7 ligesom de begge også har håndvask-appen, der hjælper dig med at vaske hænder længe nok.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer