Sammenligning: Samsung Galaxy Note20 vs Samsung Galaxy Note10

Hvordan tager den nye Samsung Galaxy Note20 sig ud i forhold til forgængeren? Kan det betale sig at købe den nye topmodel, eller giver det mere mening at beholde sidste års måske bedste smartphone?

Samsung Galaxy Note 20
Samsung Galaxy Note 20 rammer markedet den 21. august. Men hvordan klarer den sig i forhold til forgængeren? (Foto: Samsung)

Jeg har alle dage været megafan af Samsung Galaxy Note-serien, selv dengang de brød ud i flammer og var forbudt på fly. Galaxy Note10 fra sidste år, er i min optik året smartphone 2019 og en af de absolut smukkeste telefoner, der nogensinde er lanceret.

Derfor havde jeg også ekstremt høje forventninger, da Samsung løftede sløret for Galaxy Note20 til Galaxy Unpacket. Og ganske som forventet, har Samsung endnu engang lanceret en telefon i absolut topklasse.

Men hvor god er den nye Note i forhold til den gamle? Og kan det overhovedet betale sig for dig at investere i Note20, eller er dine penge bedre givet ud ved at købe Note10? Det kigger vi på i denne sammenligning.

Samsung Galaxy Note20 – den “lille” nye note

Byggekvalitet

Samsung Galaxy Note 10 og Galaxy Note 10+
Samsung Galaxy Note 10 er konstrueret ud fra den velkendte opskrift: glas - metal - glas. Galaxy Note20 kommer derimod med en bagside af plastik - men hvilken er bedst? (Foto: Samsung)

Når du betaler 8, 10 og 12 tusinde kroner for en mobiltelefon, er det vigtigt, at kvaliteten er i top. Dels fordi du gerne vil føle, at du har fået noget for dine penge, og dels fordi, at din enhed gerne skulle kunne overleve hverdagen.

Her er det meget overraskende, at Samsung har valgt at Galaxy Note20 af polykarbonat på bagsiden. Materialet ligner godt nok matteret glas, men er faktisk plastik. Det har sine fordele og ulemper.

Polykarbonat er utroligt svært at slå i stykker, så du er måske endda bedre stillet med den løsning. På den anden side, så mister telefonen noget af den der eksklusive følelse, du gerne vil have, når du smider 8.300 kroner efter en smartphone. På den front får du en anelse mere for dine penge med Galaxy Note10, der består af to stykker glas på en metalramme.

Du kan selvfølgelig også bare betale godt og vel 2.500 kroner mere, og købe Galaxy Note20 Ultra. Udover en række ekstra funktioner, får du nemlig også den velkendte sandwich, bestående af glas, metal og glas.

Samsung Unpacked byder på to nye Galaxy Note telefoner

Design

Designmæssigt er der størst forskel på Galaxy Note10 og Galaxy Note20. Note20 har en blødere formfaktor, der faktisk leder tankerne en smule hen på den noget billigere Samsung Galaxy Note10 Lite. Hvorvidt man er til den sorte ramme med de afrundede hjørner, er en smagssag.

Er du mere til det skarpere look, hvor kanter og hjørner er mere fremtrædende, så skal du enten gå efter Galaxy Note20 Ultra eller Galaxy Note10. De to telefoner minder nemlig rigtigt meget om hinanden i udseende – måske med størst forskel i kameraøen på bagsiden.

Display

Samsung Galaxy Note10+
Skærmen på Samsung Galaxy Note10 er en anelse mindre end Note20. Derudover er der ikke meget, der adskiller de to displays. (Foto: MereMobil.dk)

Samsung Galaxy Note20 kommer med et HDR10+-certificeret FHD+-display på 6,7 tommer. Panelet er selvfølgelig Super AMOLED Plus, med en opdateringshastighed på 60 Hz og en opløsning, der hedder 2.400 x 1.080 pixels.

Galaxy Note10 har et lidt mindre display på 6,3 tommer. Også her er der tale om HDR10+-certificering og en FHD+-opløsning, der dog er en anelse lavere, nemlig 2.280 x 1.080 pixels. Panelet er et Dynamic AMOLED display. Skærmen på Galaxy Note10 buer en smule, hvilket igen får telefonen til at minde mere om Galaxy Note20 Ultra.

Både Galaxy Note20 og Note10 har fingeraftrykslæser under skærmen.

Hardwaren

Når det kommer til selve hardwaren, er der ikke meget, der skiller de to telefoner. Chipsettet i Galaxy Note20 er selvfølgelig nyere og hedder nu Exynos 990. I Galaxy Note10 hedder det Exynos 9825. Det bliver ingen af os ret meget klogere på. Derfor tager vi lige et lidt dybere kig.

Processorkraften i Note20 kommer fra otte kerner: 2 x 2,73 Ghz Mongoose M5, 2 x 2,50 Ghz Cortex-A76 samt 4 x 2,0 Ghz Cortex-A55. Grafikprocessoren hedder Mali-G77 MP11.

I Note10 kommer processorkraften ligeledes fra otte kerner: 2 x 2,73 Ghz Mongoose M4, 2 x 2,4 Ghz Cortex-A75 og 4 x 1,9 Ghz Cortex-A55. Grafikprocessoren hedder Mali-G76 MP12.

Kigger vi på rå tal, er der altså ikke meget, der skiller de to telefoner. Meget af ydeevnen er også afhængig af styresystemet, men her er der heller ingen forskel. Selvom Note10 er født med et ældre styresystem, kan telefonen opgraderes til samme som Note20.

Galaxy Note10 har dog et noget mindre batteri end Note20 – 3.500 mAh mod 4.300 mAh. Begge understøtter 25W-hurtigopladning og trådløs opladning. Note20 skulle dog efter sigende kunne oplades fra 0 til 50 procent på 30 minutter.

Hvilken telefon tager de bedste billeder?

Taget med Samsung Galaxy Note10+
Taget med Samsung Galaxy Note10+ - Vi må vente lidt med at se, hvor gode billederne er med Samsung Galaxy Note20.

Det er svært at svare på endnu. Samsung Galaxy Note20 kommer med både opgraderinger og nedgraderinger i forhold til forgængeren. Note20 har et primærobjektiv på 12 megapixels, som også byder på optisk billedstabilisering – herfra OIS. Derudover har telefonen et telefotoobjektiv på 64 megapixels, ligeledes med OIS, samt et 12 megapixels ultravidvinkelobjektiv, med en synsvinkel på 120 grader.

Den ældre Samsung Galaxy Note10 har et ultravidvinkelobjektiv med højere opløsning – 16 megapixels – samt bredere synsvinkel på 123 grader. Derudover har telefonen et telefotoobjektiv på 16 megapixels og et vidvinkelobjektiv på 12 megapixels, begge med OIS.

På fronten har intet ændret sig fra sidste år. Det er stadigvæk samme kamera på 10 megapixels, med en blænde på f/2.2 og 80-graders synsvinkel.

Telefotoobjektivet på Note20 lader dog til at være en kende bedre end på Note10. Her får du 3x optisk zoom og 30x digital zoom. Note 10 er begrænset til 2x optisk zoom og 10x digital zoom.

Note20 kan i øvrigt optage video i 21:9-format med 24 billeder i sekundet, og kan desuden optage i 8K-opløsning. Note10 må nøjes med 4K-video med 60 billeder i sekundet.

Priserne på Galaxy Note20-serien – det koster de i Danmark

Pris

Hvis du vil købe Samsung Galaxy Note20, så skal du lige vente til den 21. august. Prisen på telefonen bliver 8.299 kroner.

Synes du derimod, at Samsung Galaxy Note10 er den mere interessante af de to, kan du naturligvis bare købe den med det samme. Her sparer du også en god slat penge, da telefonen i skrivende stund fås til godt og vel 5.500 kroner.

Mens du venter på vores anmeldelse af Samsung Galaxy Note20, kan du fordrive tiden med John G’s anmeldelse af Samsung Galaxy Notte10+. Selvom det er den største model i Note10-serien, giver den et godt billede af, hvad Note10 kan tilbyde.

Mere til historien

Udover to nye telefoner i Note-serien, har Samsung også lanceret to nye tablets, nye hovedtelefoner, den foldbare Galaxy Z Fold 2 og Galaxy Watch 3.

Samsung-chef bekræfter: Galaxy S23 Unpacked event i februar

En Samsung-chef har udtalt, at de vil afholde Unpacked event i februar, hvor det ventes, at Galaxy S23-serien bliver afsløret.

(mere…)
Er Samsung på vej med en ny tablet?

Rygterne svirrer om en ny tablet fra Samsung, der nok vil få navnet Galaxy Tab S8 FE.

(mere…)
Samsung: Opdateringer kommer hurtigere i fremtiden

Samsung har været hurtige til udrulningen af Android 13, men tror, at de med Android 14 kan gøre det hurtigere.

(mere…)
Her er de foreløbige rygter på Samsung S23-serien

Ifølge rygterne får Galaxy S23-serien Emergency SOS som iPhone.

(mere…)
Hvilken klaptelefon er bedst?

EP121: Klaptelefonerne Samsung Galaxy Z Flip4 og Motorola Razr 2022 er fede! Hvilken er bedst? Er de klapmobiler noget værd?

(mere…)
Motorola Razr vs. Galaxy Z Flip4 | klaptelefon-duel

VIDEO: Motorola Razr 2022 og Samsung Galaxy Z Flip4 er fede klaptelefoner. Razr 2022 vinder på skærmkvalitet. Se testen her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram