Minister indkalder Google til møde om konflikt

Google er for anden gang på få dage indkaldt til et møde med kulturministeren. Hun vil have afklaret rollen, Google spiller i Danmark.

Google tablet
Nu skal magtfulde Google til møde hos ministeren. Om Google takker ja og møder op, er ukendt på nuværende tidspunkt.

For anden gang på få dage træder kulturminister Joy Mogensen (S) i karakter. Hun vil forsvare danske interesser over for amerikanske techgiganter.

Forleden gik ministeren i brechen for DR, som i sidste uge måtte se den populære Ramasjang-app blive fjernet af Google. En massiv medieomtale er appen nu tilbage i Google Play Store.

Nu skriver ministeren i en mail til Altinget at Google skal forklare, hvorfor techgiganten har blokeret for at danskere ad normal vej kan se og høre dansk musik fra videotjenesten YouTube.

Ganske som i sagen om Ramasjang-appen opfatter Joy Mogensen Googles opførsel som problematisk. Hun skriver i sin mail til Altinget, at når YouTube blokerer den danske musik, "så illustrerer det, hvor stort et problem techgiganterne er i en moderne medieverden".

- "Vi skal ikke stå i en situation, hvor vores kunstnere bliver presset til at forære deres musik væk. Konflikten mellem YouTube og Koda (Koda administrerer rettigheder for komponister og sangskrivere, red.) viser, at der er behov for nogle mere rimelige spilleregler og sætte gang i en række initiativer", skriver ministeren videre.

Dobbelt op til møde?

I fredags inviterede Joy Mogensen Google og Folketingets kultur- og medieordførere til en snak om amerikanernes indblanding i dansk børnefjernsyn og kultur i det hele taget.

Google er i konflikten mellem YouTube og Koda igen inviteret til et møde. Og igen er Folketingets kultur- og medieordførere budt med til bords.

Om Ramasjang og blokeringen af dansk musik på YouTube er på samme dagsorden er uvist, men ifølge Altinget er formålet med mødet, at høre Googles "tanker om den rolle, som Google spiller på det danske marked".

Hvorvidt Google har taget imod invitationen er ukendt på nuværende tidspunkt.

Mere til historien

Joy Mogensen vil, som hun også gør i sagen Ramasjang-appen, henvende sig til sine europæiske ministerkollegaer. I mailen til Altinget skriver hun at det skal ske for at styrke samarbejdet om "at skabe en rimelig afregning for indhold og rammebetingelserne på de globale platforme.

Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Disse fede Google produkter går vi (nok) glip af i Danmark

Google I/O 2022: Google har fremvist en række interessante produkter bl.a. Pixel 6a, Pixel Watch, Pixel 7 og meget mere, som nok aldrig kommer i Danmark.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
1 million færre apps i Play Store

De seneste år er en masse apps fjernet fra Google Play Store.

(mere…)
Google Pixel Watch lækket igen – afslører Fitbit-integration

Der er netop lækket nye billeder af det kommende Google Pixel Watch, som viser en Fitbit integration.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram