Minister indkalder Google til møde om konflikt

Google er for anden gang på få dage indkaldt til et møde med kulturministeren. Hun vil have afklaret rollen, Google spiller i Danmark.

Google tablet
Nu skal magtfulde Google til møde hos ministeren. Om Google takker ja og møder op, er ukendt på nuværende tidspunkt.

For anden gang på få dage træder kulturminister Joy Mogensen (S) i karakter. Hun vil forsvare danske interesser over for amerikanske techgiganter.

Forleden gik ministeren i brechen for DR, som i sidste uge måtte se den populære Ramasjang-app blive fjernet af Google. En massiv medieomtale er appen nu tilbage i Google Play Store.

Nu skriver ministeren i en mail til Altinget at Google skal forklare, hvorfor techgiganten har blokeret for at danskere ad normal vej kan se og høre dansk musik fra videotjenesten YouTube.

Ganske som i sagen om Ramasjang-appen opfatter Joy Mogensen Googles opførsel som problematisk. Hun skriver i sin mail til Altinget, at når YouTube blokerer den danske musik, "så illustrerer det, hvor stort et problem techgiganterne er i en moderne medieverden".

- "Vi skal ikke stå i en situation, hvor vores kunstnere bliver presset til at forære deres musik væk. Konflikten mellem YouTube og Koda (Koda administrerer rettigheder for komponister og sangskrivere, red.) viser, at der er behov for nogle mere rimelige spilleregler og sætte gang i en række initiativer", skriver ministeren videre.

Dobbelt op til møde?

I fredags inviterede Joy Mogensen Google og Folketingets kultur- og medieordførere til en snak om amerikanernes indblanding i dansk børnefjernsyn og kultur i det hele taget.

Google er i konflikten mellem YouTube og Koda igen inviteret til et møde. Og igen er Folketingets kultur- og medieordførere budt med til bords.

Om Ramasjang og blokeringen af dansk musik på YouTube er på samme dagsorden er uvist, men ifølge Altinget er formålet med mødet, at høre Googles "tanker om den rolle, som Google spiller på det danske marked".

Hvorvidt Google har taget imod invitationen er ukendt på nuværende tidspunkt.

Mere til historien

Joy Mogensen vil, som hun også gør i sagen Ramasjang-appen, henvende sig til sine europæiske ministerkollegaer. I mailen til Altinget skriver hun at det skal ske for at styrke samarbejdet om "at skabe en rimelig afregning for indhold og rammebetingelserne på de globale platforme.

Fitbit kræver Google-konto fra 2023

Google ejer Fitbit og fra næste år kræver det Google-konto til nye Fitbit-enheder.

(mere…)
Får Chromebooks tilbage

Eleverne i Helsingør Kommune får nu deres Chromebooks tilbage i taskerne.

(mere…)
Google Maps klar med brændstofbesparende ruter

En ny undersøgelse viser, at to ud af tre danskere gerne kører en omvej, hvis det betyder, at de kan spare på brændstoffet. Det kan Google Maps nu hjælpe med.

(mere…)
Google klar med nye Pixel-telefoner i oktober

Google har sendt invitationerne ud til deres kommende ”Made by Google”-event. Her lanceres nye Pixel-telefoner.

(mere…)
Google går til erkendelse om Google TV

Google er begyndt at rulle optimeringer af Google TV ud. Det skal forbedre brugeroplevelsen.

(mere…)
Android 13 er klar til Pixel-telefoner

Google oplyser, at de nu har startet udrulningen af Android 13 til Pixel-telefonerne. Læs mere om Android 13 her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram