Minister indkalder Google til møde om konflikt

Google er for anden gang på få dage indkaldt til et møde med kulturministeren. Hun vil have afklaret rollen, Google spiller i Danmark.

Google tablet
Nu skal magtfulde Google til møde hos ministeren. Om Google takker ja og møder op, er ukendt på nuværende tidspunkt.

For anden gang på få dage træder kulturminister Joy Mogensen (S) i karakter. Hun vil forsvare danske interesser over for amerikanske techgiganter.

Forleden gik ministeren i brechen for DR, som i sidste uge måtte se den populære Ramasjang-app blive fjernet af Google. En massiv medieomtale er appen nu tilbage i Google Play Store.

Nu skriver ministeren i en mail til Altinget at Google skal forklare, hvorfor techgiganten har blokeret for at danskere ad normal vej kan se og høre dansk musik fra videotjenesten YouTube.

Ganske som i sagen om Ramasjang-appen opfatter Joy Mogensen Googles opførsel som problematisk. Hun skriver i sin mail til Altinget, at når YouTube blokerer den danske musik, “så illustrerer det, hvor stort et problem techgiganterne er i en moderne medieverden”.

– “Vi skal ikke stå i en situation, hvor vores kunstnere bliver presset til at forære deres musik væk. Konflikten mellem YouTube og Koda (Koda administrerer rettigheder for komponister og sangskrivere, red.) viser, at der er behov for nogle mere rimelige spilleregler og sætte gang i en række initiativer”, skriver ministeren videre.

Dobbelt op til møde?

I fredags inviterede Joy Mogensen Google og Folketingets kultur- og medieordførere til en snak om amerikanernes indblanding i dansk børnefjernsyn og kultur i det hele taget.

Google er i konflikten mellem YouTube og Koda igen inviteret til et møde. Og igen er Folketingets kultur- og medieordførere budt med til bords.

Om Ramasjang og blokeringen af dansk musik på YouTube er på samme dagsorden er uvist, men ifølge Altinget er formålet med mødet, at høre Googles “tanker om den rolle, som Google spiller på det danske marked”.

Hvorvidt Google har taget imod invitationen er ukendt på nuværende tidspunkt.

Mere til historien

Joy Mogensen vil, som hun også gør i sagen Ramasjang-appen, henvende sig til sine europæiske ministerkollegaer. I mailen til Altinget skriver hun at det skal ske for at styrke samarbejdet om “at skabe en rimelig afregning for indhold og rammebetingelserne på de globale platforme.

Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Google Pixel Fold 2 er lækket på billeder

De næste foldbare smartphones fra Google kan få et helt nyt design, viser lækkede billeder af det, som ventes at være Pixel Fold 2.

(mere…)
Google rundede milepæl med Pixel-telefonerne i 2023

Salget af Google Pixel-telefonerne går godt, men der er fortsat langt op til konkurrenterne.

(mere…)
Dansk hovedpine i Chromebook-sag tages op i Norge

Det norske datatilsyn efterlyser en stærkere central styring af privatlivsdata i skolerne.

(mere…)
Få et smugkig på Android 15

Google har givet et lille smugkig på den næste store Android-opdatering, som hedder Android 15.

(mere…)
Google Bard skifter navn til Gemini

Google lancerede sidste år chatbotten Bard, men siden da er meget sket og et nyt navn er en realitet – nu hedder AI-satsningen Gemini.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram