Apple frigiver iOS 14 offentlig beta 5 – sådan får du den

Der er stadig en rum tid til, at Apple frigiver den endelige version af iOS 14. Producenten har netop frigivet den femte offentlige beta.

iPhone 11 Pro med iOS 14 beta
iPhone 11 Pro med iOS 14 beta – iOS 14 forventes udgivet i september/oktober, men du kan allerede nu få styresystemet via Apples betaprogram. (Foto: MereMobil.dk)

Når Apple engang i september eller oktober frigiver den endelige version af iOS 14, bliver det med en lang række nyheder. Faktisk ser iOS 14 ud til at være den største softwareopdatering fra Apple i flere år. Hvis du ikke kan vente til den officielle udgivelse, har du allerede nu mulighed for at tilmelde dig Apples betaprogram og få glæde af de mange nye funktioner. Der er dog et par ting du skal være opmærksom på, før du installerer betasoftwaren.

Sådan bruges Picture in Picture på iOS 14

Her guider vi dig igennem, hvordan du får betaversionen af iOS 14, samt hvilke faldgruber du skal være ekstra opmærksom på.

Sådan installerer du betaversionen

Betatesten af iOS 14 er åben for alle, der skulle ønske at deltage. Det er desuden muligt at tilmelde sig betatesten af iPadOS 14, hvis du skulle ønske at prøve styresystemet på din iPad. Herunder finder du en skridt-for-skridt-guide til at installere iOS 14 beta. Husk, at alle skridt skal udføres fra den pågældende enhed.

 1. Åbn Safari på din enhed og gå til Apples Betaprogram, som du finder her
 2. Tryk på ”Sign Up” hvis du ikke allerede er medlem af betaprogrammet
 3. Log in med dit Apple ID
 4. Erklær dig enig i betingelserne, hvis dette er nødvendigt
 5. Herefter vil du se en guide. I toppen vælger du iOS eller iPad OS afhængigt af enhed
 6. Rul ned til ”Get Started” og tryk på ”enroll your iOS/iPad OS device
 7. På den næste side ruller du ned og trykker på ”Download profile”
 8. Vælg iPhone eller iPad, når dette kræves
 9. Tryk ”Allow”
 10. Åbn Indstillinger på din enhed og tryk på ”Profil Downloadet” under dit Apple ID
 11. Tryk ”Installer” i øverste, højre hjørne
 12. Indtast din kode
 13. Tryk ”Installer” i øverste, højre hjørne, erklær dig enig i teksten og tryk ”Installer” igen
 14. Tryk på færdig og gå tilbage til indstillinger
 15. Under ”Generelt” finder du nu ””Softwareopdatering”
 16. Herinde trykker du ”Hent og installer”
 17. Når den er hentet, trykker du ”Installer nu” og venter til enheden er færdig.

Selve filen fylder cirka 5 GB, så den kan tage lidt tid at hente. Du beholder selvfølgelig alle dine filer og din enhed genstarter selv i løbet af processen.

Det betyder prikkerne på iPhone i iOS 14

Blandt nyhederne i iOS 14 er Widgets. Hvordan de fungerer, kan du se i denne video, hvor John G. tager et første kig på Apples kommende styresystem.

Dette skal du huske på med en betaversion

Der er uden tvivl en masse fede funktioner i iOS 14. Personligt kan jeg ikke gå tilbage til iOS 13. Men når man installerer en betaversion, så er det ikke uden børnesygdomme. Enheden kan køre ustabilt med nogle funktioner sat helt ud af drift.

Jeg har blandt andet oplevet, at telefonen genstartede, hver gang jeg forsøgte at bruge kameraet i Facebooks Messenger-app. På min iPad har jeg oplevet, at opdateringsfiler til spil og apps ikke kunne downloades. I sådanne tilfælde kan du ikke få hjælp nogle steder, da du selv har taget chancen med betaen. Kommer det ikke til at virke, har du reelt kun to muligheder: lev med det og vent på den endelige udgivelse, eller gå tilbage til tidligere styresystem.

iOS 14 stjæler disse 8 funktioner fra Android

Du skal også være klar på, at en betaversion ikke er sikkerhedsgodkendt til alle apps. Personligt kan jeg stadigvæk bruge netbank – jeg bruger Danske Bank og Nordea – men det er ingen garanti for andre banker. Hvis du bruger NemID Nøgleapp, så skal du vide, at den slet ikke kan bruges med betaversionen af iOS 14.

Hvis du føler, at det er begrænsninger, som du godt kan leve med, så kan du sagtens give dig i kast med betaprogrammet. Bare husk at tage backup af din enhed via iCloud.

Mere til historien

Den endelige version af iOS lanceres som regel med årets iPhones. Normalt ved vi nogenlunde, hvornår Apple løfter sløret for årets telefoner. I år har coronakrisen dog skabt en vis usikkerhed. Apple har bekræftet, at iPhone 12 lanceres senere end vanligt, og de seneste rygter går på, at Apple afholder et onlinearrangement den 12. oktober.

Apple har frigivet iOS 17.1.2

KORT NYT: Apple er klar med en ny sikkerhedsopdatering til iPhone, der anbefales til alle enheder. Der er ligeledes en klar til iPad og Mac også.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Apple løfter sløret for vinderne af App Store Awards 2023

Apple er klar med dette års lister over, hvilke apps og spil, der har taget titlerne for de mest populære i 2023. Se vinderne her.

(mere…)
Apple Vision Pro: Så mange enheder bliver klar

RYGTE: Noget tyder på, at Apple Vision Pro bliver tilgængeligt i ret mange eksemplarer - set i forhold til prisen.

(mere…)
Touch ID vender ikke tilbage til iPhone

RYGTE: Det lader til, at Touch ID ikke vender tilbage til iPhone i hvert fald ikke, som vi kender den.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram