OnePlus Nord er et interessant comeback for OnePlus

OnePlus Nord er lavere pris med gode specifikationer. Nord kan sende OnePlus ’Back to Basics’ på den gode måde. Få alle detaljerne om OnePlus Nord her.

OnePlus Nord i farven Blue Marble
OnePlus Nord i farven Blue Marble og Gray Onyx. Salget starter i Danmark den 4. august 2020. Priserne begynder ved 3.299 kroner uden abonnement (Foto: OnePlus)

OnePlus Nord koster 3.299 kroner. Læg mærke til prisen! OnePlus Nord er præcis det, som OnePlus har brug for lige nu; en telefon som bringer OnePlus tilbage til rødderne.

For at forstå OnePlus Nord skal du have lidt baggrundshistorie.

OBS: Du kan springe til næste afsnit, hvis du allerede kender historien. Nederst i denne artikel finder du OnePlus Nord-specifikationerne.

OnePlus blev oprindeligt kendte på at introducere smartphones med specifikationer, som på flere punkter matchede datidens væsentligt dyrere konkurrenter.

Som tiden gik, satte OnePlus priserne op, hvilket skærpede forventningerne til produkterne. Senest skal OnePlus 8 Pro konkurrere med de etablerede mobilbrands og OnePlus er ikke længere noget særligt – nu er de blot en blandt mange. OnePlus mistede simpelthen jordforbindelsen og det som gjorde dem unikke i markedet.

OnePlus Nord lægger en ny kurs. Det er den første telefon i en serie af billigere telefoner under navnet Nord Series. Det nye er, at OnePlus igen har en smartphone til en mere rimelig pris. Fordi prisen er betydeligt lavere sænker det også forventningerne. Nu har OnePlus mulighed for igen at blive noget særligt.

Godt nok har OnePlus Nord ikke markedets vildeste processor eller en masse højt profileret teknologi, der presser prisen op. OnePlus reddes af, at de tilgængelige komponenter man kan bygge en telefon ud fra, nu er så kraftige, at hovedparten af mobilbrugerne slet ikke behøver andet end ”mellemklasse hardware”. Det har OnePlus-konkurrenten Motorola tydeligt vist med både Motorola Edge og Motorola Moto G 5G Plus.

5G-klar og flydende 90 Hz skærm

OnePlus Nord er, trods prisen, en super moderne smartphone. Her får du 6,44 tommer AMOLED-skærm med 90 Hz opdateringshastighed – en skærm med mere flydende grafik, ganske som vi har set det i OnePlus 7 Pro for lidt over et år siden.

Telefonen kører på Qualcomm Snapdragon 765G processor. Denne processor introducerede Qualcomm i december 2017 og den er således noget af det nyeste inden for processorer til mellemklassetelefoner.

Som jeg påviste i testen af Motorola Edge, der benytter den samme platform, er der en tydelig målbar hastighedsforskel i forhold til Snapdragon 865, men reelt mærker du det ikke, når telefonen benyttes.

Snapdragon 765G er i øvrigt en 5G-processor, der både understøtter 5G’s første generation Sub-6 samt den efterfølgende mmWave teknologi.

OnePlus Nord er klar 5G, som du kan regne ud. Så nu venter vi bare på teleselskaberne. Senest har YouSee erklæret, at det ikke bliver dyrere at få adgang til 5G.

Kamerateknologi fra OnePlus 8

OnePlus Nord i farven Gray Onyx
OnePlus Nord i farven Gray Onyx (Foto: OnePlus)

Du behøver ikke købe den dyrere OnePlus 8 for at få adgang til et godt kamera. OnePlus har nemlig taget sensoren på 48 megapixels fra OnePlus 8 og genbrugt den i Nord. Der er i øvrigt tale om Sonys IMX586-sensor, hvor du også får optisk stabilisering af billedet.

I forhold til OnePlus 8 er ultravidvinkelkameraet dog kun med 8 megapixels opløsning – altså halvdelen, men det betyder nok ikke så meget, da du sandsynligvis tager hovedparten af dine billeder med hovedkameraet. OnePlus genbruger i Nord den 2 megapixels makrosensor, men tilføjer desuden en 5 megapixels dybdesensor, som OnePlus 8 ikke har.

OnePlus Nord kommer med nattilstand, kaldet Nightscape, på hoved- og ultravidvinkelsensoren. Nightscape tager op til ni billeder i træk ved forskellige eksponeringer og sætter dem sammen til det endelig lowlight-foto.

Frontkameraet er OnePlus’ første front dual-kamera. Her kombineres en 32 megapixels hovedsensor med 8 megapixels ultra vidvinkelsensor på 8 megapixels, der har et ”field of view” på 105 grader. De 32 megapixels er i øvrigt OnePlus hidtil højeste opløsning i et frontkamera.

Ud fra specifikationerne vil jeg allerede nu forvente, at OnePlus Nord kommer til at levere rigtigt fornuftige billeder. Det kommer jeg naturligvis tilbage til i testen af OnePlus Nord.

Rimelig stort batteri og hurtigopladning

Det er med glæde jeg kan konstatere, at OnePlus Nord har et rimeligt stort batteri på 4.115 mAh. Skærmen er mindre end på OnePlus 8-serien og processoren er mindre strømkrævende. Alt i alt betyder det, at du skal forvente et lavere strømforbrug – altså længere batteritid.

Motorola Edge, der minder meget om OnePlus Nord, har et batteri på 4.500 mAh. Denne kørte snildt to dage uden opladning ved moderat forbrug, da jeg testede den. Det regner jeg også med at OnePlus Nord kan levere.

OnePlus Nord kommer desuden med 30 watt hurtigopladning. Producenten lover, at du kan oplade OnePlus Nord fra 0 til 70 procent på en halv time. Her er Nord et stort hestehoved foran Edge.

Nord er helt rigtigt prissat

Prisen på OnePlus Nord er helt rigtig. Den er betydeligt billigere end OnePlus 8 og OnePlus 8 Pro, men den ligger sig også under Motorola Edge og kun marginalt dyrere end Motorola Moto G 5G Plus.

Der er ingen tvivl om, at OnePlus Nord og Motorola Moto G 5G Plus kommer til at blive en-til-en konkurrenter. Mange vil overveje, om de skal have den rene Android på Moto eller OnePlus ændringer i Android, der tilføres via OxygenOS 10.5 platformen.

OnePlus Nord kan købes i Danmark fra den 4. august 2020. Prisen er 3.299 kroner for 8 GB RAM og 128 GB lagerplads. Nord fås også i en konfiguration 12 GB RAM og 256 GB lagerplads til 3.899 kroner.

Farvemulighederne bliver Blue Marble og Gray Onyx.

LÆS MERE: Her er priser og detaljer på OnePlus Nord

Inden længe bringer jeg en stor test af OnePlus Nord. Mens du venter kan du læse mere om OnePlus 8 her - så er du klædt på, når Nord lander og du skal træffe et valg.

Første kig på OnePlus Nord fra CNET

Specifikationer: OnePlus Nord

 • Skærm: 6.44″, 1.080 x 2.400 pixels, 20:9-format
 • Beskyttelse: Gorilla Glass 5 på for- og bagside
 • Opdateringshastighed: 90 Hz
 • Processor: Qualcomm Snapdragon 765G
 • 5G: Ja (Sub-6 og mmWave)
 • Dual-SIM: Ja
 • Kamera: 48 MP, 8 MP ultra vidvinkel, 2 MP makrosensor og 5 MP dybdesensor
 • Frontkamera: 32 megapixels + 8 megapixels ultravidvinkel
 • RAM: 8 eller 12 GB
 • Lagerplads: 128 eller 256 GB
 • Udvidelse via MicroSD-kort: Nej
 • NFC: Ja
 • Forbindelser: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot + Bluetooth 5.1
 • Biometrisk godkendelse: Fingerprintscanner i skærmen
 • 3.5 mm. Jackstik: Nej
 • Batteri: 4.115 mAh
 • Opladning: 30 watt hurtigopladning
 • Mål: 158.3 x 73.3 x 8.2 mm
 • Vægt: 184 gram
 • System: Android 10 + OxygenOS 10.5

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

OnePlus har desuden præsenteret deres første såkaldte true-wireless headset OnePlus Buds. Dette koster 699 kroner. OnePlus Buds har tre aktive mikrofoner i hvert øre, der kan bidrage til at reducere baggrundsstøjen ved samtaler.

OnePlus Open lanceringsdato er afsløret

Den kommende foldbare smartphone fra OnePlus er snart klar til en lancering. Datoen for lanceringseventen er lækket.

(mere…)
OnePlus Open kan forsinkes yderligere af patent-krig

Det var egentlig meningen, at OnePlus skulle lancere deres første foldbare smartphone i august. Nu er det uvist, hvor længe den er udskudt.

(mere…)
OnePlus klar med vilde specifikationer på ny model

På det kinesiske marked har OnePlus netop præsenteret en smartphone med vilde specifikationer.

(mere…)
Smartphone-skærm til regnvejr på vej

En ny teknologi er klar, som gør det muligt at bruge smartphonen i regnvejr. Første telefon med teknologien er snart i handlen.

(mere…)
OnePlus Open lækket – billeder viser nyt design

KORT NYT: Nye billeder af OnePlus Open viser et anderledes design end først antaget.

(mere…)
OnePlus Open: Ny foldbar kommer IKKE i denne måned

Den første foldbare smartphone fra OnePlus lanceres alligevel ikke i slutningen af august.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram