Kiggede Instagram på brugerne gennem kameraet?

0

Kameraet på iPhone var aktiveret, mens Instagram-brugere scrollede gennem deres nyhedsfeed – eller var det? Nej, siger Instagram.

Instagram
Instagram

Med iOS 14 i efteråret kommer en funktion, der viser iPhone-brugerne, om en given app har anvendt kameraet eller mikrofonen. Selvom iOS 14 fortsat ikke er klar til slutbrugerne, så har nogle bemærket en underlig adfærd på Instagram.

På telefoner med iOS 14 lyste en lille grøn cirkel i højre hjørne og indikerede at appen – i dette fælde Instagram – havde anvendt kameraet. Dette skete mens brugerne blot scrollede gennem deres Instagram nyhedsfeed. Blev disse brugere afluret af Instagram eller Apple?

Det som i første omgang kunne ligne en gigantisk brist i privatlivets fred, er dog kun en indikatorfejl, forlyder det nu fra Instagram.

Ifølge det Facebook-ejede Instagram aktiveres indikatoren fejlagtigt, når med swiper mellem kameraet og tilbage til et andet område i appen. Herefter fortsætter indikatoren med at være aktiv, skriver Tek.no med kilde i The Verge.

Du kan læse mere om de nye indikator-prikker i iOS 14 her.

Overfor The Verge slår en Instagram talsperson fast, at de ikke havde adgang til kameraet og at indholdet på intet tidspunkt er blevet lagret. Fejlen bliver rettet inden iOS 14 frigives i efteråret.

Via iOS 14 beta har der tidligere været afsløret en uheldig adfærd fra andre apps. Eksempelvis har TikTok, LinkedIn og Reddit haft adgang til brugernes ”clipboard” – altså det indhold som lagres, når du eksempelvis kopierer en tekst i en mail for at genbruge den et andet sted, skriver Tek.no.

Det er ikke første gang TikTok er i søgelyset på den dårlige måde. Tidligere på sommeren anbefalede eksperter, at man slettede TikTok fra smartphonen. Ligesom Datatilsynet vil undersøge TikTok.

Instagram har fået en funktion du kender fra Facebook Messenger

Mere til historien

iOS 14 er som nævnt ude i de første betaversioner. Pointen med betafasen er netop at finde og rette fejl.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer