Kiggede Instagram på brugerne gennem kameraet?

Kameraet på iPhone var aktiveret, mens Instagram-brugere scrollede gennem deres nyhedsfeed – eller var det? Nej, siger Instagram.

Instagram
Instagram

Med iOS 14 i efteråret kommer en funktion, der viser iPhone-brugerne, om en given app har anvendt kameraet eller mikrofonen. Selvom iOS 14 fortsat ikke er klar til slutbrugerne, så har nogle bemærket en underlig adfærd på Instagram.

På telefoner med iOS 14 lyste en lille grøn cirkel i højre hjørne og indikerede at appen – i dette fælde Instagram – havde anvendt kameraet. Dette skete mens brugerne blot scrollede gennem deres Instagram nyhedsfeed. Blev disse brugere afluret af Instagram eller Apple?

Det som i første omgang kunne ligne en gigantisk brist i privatlivets fred, er dog kun en indikatorfejl, forlyder det nu fra Instagram.

Ifølge det Facebook-ejede Instagram aktiveres indikatoren fejlagtigt, når med swiper mellem kameraet og tilbage til et andet område i appen. Herefter fortsætter indikatoren med at være aktiv, skriver Tek.no med kilde i The Verge.

Du kan læse mere om de nye indikator-prikker i iOS 14 her.

Overfor The Verge slår en Instagram talsperson fast, at de ikke havde adgang til kameraet og at indholdet på intet tidspunkt er blevet lagret. Fejlen bliver rettet inden iOS 14 frigives i efteråret.

Via iOS 14 beta har der tidligere været afsløret en uheldig adfærd fra andre apps. Eksempelvis har TikTok, LinkedIn og Reddit haft adgang til brugernes ”clipboard” – altså det indhold som lagres, når du eksempelvis kopierer en tekst i en mail for at genbruge den et andet sted, skriver Tek.no.

Det er ikke første gang TikTok er i søgelyset på den dårlige måde. Tidligere på sommeren anbefalede eksperter, at man slettede TikTok fra smartphonen. Ligesom Datatilsynet vil undersøge TikTok.

Instagram har fået en funktion du kender fra Facebook Messenger

Mere til historien

iOS 14 er som nævnt ude i de første betaversioner. Pointen med betafasen er netop at finde og rette fejl.

iPhone sidder tungt på markedet

iPhone 15 hænger lidt i bremsen på listen over de ti bedst sælgende mobiltelefoner i 2023.

(mere…)
Apple fordobler batterilevetiden på iPhone

Løftet om hvor længe et iPhone-batteri kan holde sig i topform ændres nu.

(mere…)
Nye farver til iPhone 16 Pro

Den næste generation af iPhone 16 Pro-modellerne ventes, at komme i nye farver. Se dem her.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Apple har bøvl med en foldbar iPhone

JEG MENER: Har vi brug for en foldbar iPhone eller klapskærme i almindelighed?  End ikke Apple kan udvikle en foldbar iPhone, som fungerer.

(mere…)
Den næste iPhone SE får Dynamic Island

Skal man tro de seneste rygter, så får den næste iPhone SE ikke notch, men derimod Dynamic Island.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram