Nu skal TikTok undersøges

Datatilsynet vil foretage en undersøgelse, som skal afklare om den populære TikTok-app lever op til reglerne for databeskyttelse.

Tiktok
 TikTok har ikke etableret et hovedsæde i Europa. Spørgsmålet er hvad Datatilsynet reelt kan stille op, hvis ikke TikTok lever op til reglerne. (Foto: Markus Winkler)

Den populære app TikTok, hvor brugere kan dele korte videoer med sang, dans, humor eller andet, skal nu under luppen hos Datatilsynet.

TikTok slår alle rekorder trods kritik

Datatilsynet oplyser, at de vil foretage en undersøgelse af TikTok for at tjekke om appen lever op til reglerne om databeskyttelse.

Der er rigtigt mange børn, som bruger TikTok og ifølge GDPR (EUs persondataforordning) har de krav på en særlig beskyttelse af deres oplysninger. Sådan lyder det fra Cristina Angela Gulisano, direktør i Datatilsynet, i en pressemeddelelse.

Cristina Angela Gulisano fortæller ligeledes, at Datatilsynet vil undersøge en række sikkerhedsmæssige aspekter af TikTok.

Generelt har TikTok og Beijing ByteDance Technology, som står bag appen været kritiseret for at stjæle og bruge oplysninger fra de brugere, som benytter appen og har den installeret på deres smartphone. Ligesom de har fået kritik for ikke at fjerne videoer, hvor der indgår vold, racisme, børne- og dyremishandling.

Bandlyst i Indien

Det er spændende, hvad Datatilsynet finder ud af i deres undersøgelse. Den indiske regering har netop bandlyst TikTok og 58 andre apps. Danske eksperter opfordrer også danskerne til at slette TikTok fra deres telefon.

Ekspert: Slet TikTok med det samme

Datatilsynet har selv valgt at undersøge TikTok nærmere. Der er tale om en ”egen-driftssag”. Disse er på linje med tilsynsbesøg, klagesagsbehandling og behandling af underretninger om brud på persondatasikkerheden. Det er en af de muligheder, at Datatilsynet har for at føre kontrol med om der bliver passet på danskernes personoplysninger.

Hvis Datatilsynet finder lejlighed til at rejse kritik af TikTok så er det interessant, hvad de vil gøre ved en app, der er baseret i Kina.

Mere til historien

Langt de fleste brugere optager videoer af sig selv, hvor de mimer til forskellige sange eller danser. Appen blev også populær blandt mange mens Danmark var lukket ned pga. coronakrisen. TikTok er den app, som er downloadet mest i ét kvartal nogensinde. I første kvartal 2020 blev den downloadet 315 millioner gange på verdensplan.

Læs også:
TikTok er populær – men USA frygter national sikkerhedsrisiko

Medie: ByteDance har adgang til følsom persondata

TikTok-ejeren ByteDance har fuld adgang til persondata, selvom det tidligere er afvist af virksomheden.

(mere…)
TikTok har flyttet US-brugeres data

Data fra TikTok-appen, som amerikanske brugere skaber, kører nu fra amerikanske servere hos Oracle.

(mere…)
Nu er Norlys Play klar til Samsung tv

Ejere af Samsung TV-skærme, som er Norlys-kunder, har nu fået en TV-app.

(mere…)
App optog lyd i hemmelighed

Et sikkerhedsfirma opdagede, at en app i Google Play Store gik fra at være nyttig til at blive ondsindet.

(mere…)
Du kan gå dig til rabatter og bonusser i ny app

En sundhedsapp hvor dine daglige skridt kan give dig en række fordele er klar til danskerne.

(mere…)
Arbejder Zuckerberg på Twitter-konkurrent?

Skal man tro de seneste rygter, så arbejder Mark Zuckerberg og Co. på en konkurrent til Twitter. Den nye platform skulle se dagens lys til sommer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram