TikTok er populær – men USA frygter national sikkerhedsrisiko

Den populære app TikTok, som er mega populær hos børn og unge, er frygtet i USA. Toppolitikere mener, at den måske udgør en national sikkerhedsrisiko.

TikTok app
TikTok app

Mange forældre kender formentlig appen TikTok, da den netop nu hitter hos rigtigt mange børn – både i ind- og udland.

TikTok undersøges nu nærmere i USA, da man frygter, at den kan udgøre en national sikkerhedsrisiko.

Hvad er et børneabonnement?

TikTok er et stort hit herhjemme, hvor den de seneste måneder har ligget nummer otte på listen over apps, som flest danskere bruger. Det viser en opgørelse fra teleselskabet 3. TikTok er også den app, der har det tredjestørste forbrug af data de foregående måneder. Det skriver BT.dk.

I app’en deler børn og unge vilkårlige videoer af dem selv, og kan derfor virke harmløs, men det er ikke sådan USA ser på den.

To toppolitikere har rettet henvendelse til chefen for national intelligence, da de har en frygt for at app’en ikke er, hvad den giver sig ud for at være. TikTok er ejet af det kinesiske selskab ByteDance Inc. Det skriver Time Magazine.

-”TikTok er en potentiel kontraspionage-trussel, vi ikke kan ignorere,” sådan lyder det blandt andet i brevet fra Chuck Schumer (demokratisk senator) og Tom Cotten (republikansk senator).

Krisen mellem USA og Kina...

Frygten er formentlig opstået grundet krisen mellem USA og Kina. Og TikTok er downloadet 110 millioner gange alene i USA. Derfor er frygten der selvfølgelig for, at ByteDance Inc. bliver tvunget til at udlevere data om brugerne til den kinesiske stat.

De informationer, som amerikanerne er bange for, at Kina tvinger ByteDance til at udlevere er: Brugerdata og kommunikation, IP-adresser, lokationsdata, enhedsidentifikation, cookies, metadata og andre personfølsomme oplysninger.

Herhjemme anbefaler blandt andet teleselskabet 3, at forældrene sætter sig ind i, hvad den populære app går ud på. Det gælder dog ikke kun TikTok, men generelt alt, hvad ens børn bruger meget tid på.

Børns færden på internettet skal sikres bedre

-”Det er værd at huske, at børn ikke er født til at kunne begå sig på sociale medier, og derfor er det en god idé at sætte sig ind i, hvordan børnene bruger app’en og stille sig til rådighed med hjælp og vejledning. Ligesom børn kan have brug for hjælp til at forstå spilleregler og løse konflikter i skolegården, så kan de have samme behov online,” siger David Elsass, der er direktør for 3’s privatmarked.

Mere til historien

Engang var Facebook den mest populære app. Sådan er det ikke længere. Andre apps presser Facebooks førerposition.

Lovforslag på vej: Skærmene skal væk i daginstitutioner

Børn i alderen 0-6 år skal ikke se på skærme, mens de er i daginstitution. Et forslag til en lovændring er på vej.

(mere…)
Hvert andet barn har haft dårlige oplevelser på nettet

Ifølge en ny undersøgelse har mere end hvert andet barn haft ubehagelige oplevelser på nettet. De fortæller det dog ikke altid til forældrene.

(mere…)
Nu er Norlys Play klar til Samsung tv

Ejere af Samsung TV-skærme, som er Norlys-kunder, har nu fået en TV-app.

(mere…)
App optog lyd i hemmelighed

Et sikkerhedsfirma opdagede, at en app i Google Play Store gik fra at være nyttig til at blive ondsindet.

(mere…)
Statsministeren ønsker mindre skærmtid i skolerne

Den danske statsminister, Mette Frederiksen (S), ønsker at eleverne bruger mindre tid foran skærme i skolen.

(mere…)
Du kan gå dig til rabatter og bonusser i ny app

En sundhedsapp hvor dine daglige skridt kan give dig en række fordele er klar til danskerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram