Instagram får funktion fra Facebook Messenger

0

Facebook har lanceret Messenger-rum til Instagram. Det betyder, at personer uden en Facebook-konto nu også kan deltage i videogruppechat.

Udover Instagram og Facebook så arbejdes der også på tilsvarende funktioner i WhatsApp (Foto: Instagram)

Facebooks Messenger-rum blev lanceret tidligere på måneden. Dengang udtalte det sociale medie, at der var planer om en lancering af samme funktion til Instagram. De planer har Facebook nu ført ud i livet. Det har resulteret i, at Instagram-brugere nu kan oprette Messenger-rum fra selve appen.

Messenger uden Facebook profil – hvordan?

For at oprette et rum skal du klikke dig ind i Direct, hvilket gøres fra ikonet i øverste, højre hjørne. Inde i Direct skal du trykke på video-ikonet i toppen. Derfra har du muligheden for at oprette et Messenger-rum og vælge op til 49 af dine Instagram-kontakter. På den måde kan du altså starte et videoopkald med helt op til 50 personer.

For at opkaldet kan starte, skal du selv deltage i rummet. Du kan altså ikke oprette et rum, som andre brugere kan benytte sig af, hvis du ikke selv deltager i opkaldet eller helt forlader rummet.

Gruppeopkald er mere populære end nogensinde

Det virker nærmest som en selvfølge, at gruppeopkald bliver brugt mere nu, end nogensinde før. Coronavirus har naturligvis gjort det besværligt, risikabelt og, i nogle tilfælde, endda forbudt at samles med venner, familie og kolleger.

Her er et gruppeopkald en glimrende mulighed for at fejre fødselsdage, holde møde eller generelt bare holde kontakt med lige med de mennesker, som vi ikke har mulighed for at dele stue med fysisk. Det kan måske være en af grundende til, at Facebook planlægger at udvide Messenger-rum-konceptet yderligere.

Udover Facebook og Instagram, ejer det sociale medie også besked- og opkaldstjenesten, WhatsApp. WhatsApp er ikke voldsomt udbredt herhjemme, men bliver flittigt brugt mange andre steder i verden. Tjenesten tilbyder, at du kan sende beskeder og foretage opkald fra dit mobilnummer via Wi-Fi. Det er især populært i de lande, hvor fri tale og SMS ikke er en selvfølge i mobilabonnementerne – som det er herhjemme.

Derfor skal du bruge WhatsApp

Netop nu er Facebook i fuld sving med at betateste Messenger-rum til WhatsApp. De regner snart med at kunne lancere funktionen til brugere via en opdatering af appen.

Mere til historien

Siden Coronakrisens indtog har Facebook oplevet en markant stigning i videoopkald via Messenger. Faktisk melder det sociale medie om en stigning på hele 100 procent i videosamtaler via Facebook på PC og Mac. Det har fået Facebook til at lancere en Messenger-app, dedikeret til Windowc PC og Mac. Det kan du læse mere om her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer