Instagram får funktion fra Facebook Messenger

Facebook har lanceret Messenger-rum til Instagram. Det betyder, at personer uden en Facebook-konto nu også kan deltage i videogruppechat.

Udover Instagram og Facebook så arbejdes der også på tilsvarende funktioner i WhatsApp (Foto: Instagram)

Facebooks Messenger-rum blev lanceret tidligere på måneden. Dengang udtalte det sociale medie, at der var planer om en lancering af samme funktion til Instagram. De planer har Facebook nu ført ud i livet. Det har resulteret i, at Instagram-brugere nu kan oprette Messenger-rum fra selve appen.

Messenger uden Facebook profil – hvordan?

For at oprette et rum skal du klikke dig ind i Direct, hvilket gøres fra ikonet i øverste, højre hjørne. Inde i Direct skal du trykke på video-ikonet i toppen. Derfra har du muligheden for at oprette et Messenger-rum og vælge op til 49 af dine Instagram-kontakter. På den måde kan du altså starte et videoopkald med helt op til 50 personer.

For at opkaldet kan starte, skal du selv deltage i rummet. Du kan altså ikke oprette et rum, som andre brugere kan benytte sig af, hvis du ikke selv deltager i opkaldet eller helt forlader rummet.

Gruppeopkald er mere populære end nogensinde

Det virker nærmest som en selvfølge, at gruppeopkald bliver brugt mere nu, end nogensinde før. Coronavirus har naturligvis gjort det besværligt, risikabelt og, i nogle tilfælde, endda forbudt at samles med venner, familie og kolleger.

Her er et gruppeopkald en glimrende mulighed for at fejre fødselsdage, holde møde eller generelt bare holde kontakt med lige med de mennesker, som vi ikke har mulighed for at dele stue med fysisk. Det kan måske være en af grundende til, at Facebook planlægger at udvide Messenger-rum-konceptet yderligere.

Udover Facebook og Instagram, ejer det sociale medie også besked- og opkaldstjenesten, WhatsApp. WhatsApp er ikke voldsomt udbredt herhjemme, men bliver flittigt brugt mange andre steder i verden. Tjenesten tilbyder, at du kan sende beskeder og foretage opkald fra dit mobilnummer via Wi-Fi. Det er især populært i de lande, hvor fri tale og SMS ikke er en selvfølge i mobilabonnementerne – som det er herhjemme.

Derfor skal du bruge WhatsApp

Netop nu er Facebook i fuld sving med at betateste Messenger-rum til WhatsApp. De regner snart med at kunne lancere funktionen til brugere via en opdatering af appen.

Mere til historien

Siden Coronakrisens indtog har Facebook oplevet en markant stigning i videoopkald via Messenger. Faktisk melder det sociale medie om en stigning på hele 100 procent i videosamtaler via Facebook på PC og Mac. Det har fået Facebook til at lancere en Messenger-app, dedikeret til Windowc PC og Mac. Det kan du læse mere om her.

SnapChat arbejder på betalingsløsning

SnapChat er i gang med de tidlige tests af et betalingsabonnement, som hedder SnapChat Plus.

(mere…)
Elon Musk stiller betingelser for Twitter-handlen

Det gav masser af overskrifter, da det blev meldt ud, at Elon Musk havde købt Twitter, men nu stilles der betingelser.

(mere…)
Instagram kopierer TikTok med nyt format

En ny opdatering fra Instagram vil bringe nyhedsfeedet frem i et helt anderledes format.

(mere…)
TikTok er den mest downloadede app i første kvartal

Den mest downloadede app i årets første kvartal på verdensplan er den tidligere meget udskældte TikTok.

(mere…)
Elon Musk har købt Twitter til 44 milliarder dollar

Verdens rigeste person, Elon Musk, har købt det sociale medie Twitter for et svimlende beløb på omkring 305 milliarder danske kroner.

(mere…)
Donald Trumps app ”Truth Social” klar til iOS og Android

Truth Social er navnet på et nyt socialt medie. Donald Trump står bag en konkurrent til blandt andet Twitter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram