Instagram får funktion fra Facebook Messenger

Facebook har lanceret Messenger-rum til Instagram. Det betyder, at personer uden en Facebook-konto nu også kan deltage i videogruppechat.

Udover Instagram og Facebook så arbejdes der også på tilsvarende funktioner i WhatsApp (Foto: Instagram)

Facebooks Messenger-rum blev lanceret tidligere på måneden. Dengang udtalte det sociale medie, at der var planer om en lancering af samme funktion til Instagram. De planer har Facebook nu ført ud i livet. Det har resulteret i, at Instagram-brugere nu kan oprette Messenger-rum fra selve appen.

Messenger uden Facebook profil – hvordan?

For at oprette et rum skal du klikke dig ind i Direct, hvilket gøres fra ikonet i øverste, højre hjørne. Inde i Direct skal du trykke på video-ikonet i toppen. Derfra har du muligheden for at oprette et Messenger-rum og vælge op til 49 af dine Instagram-kontakter. På den måde kan du altså starte et videoopkald med helt op til 50 personer.

For at opkaldet kan starte, skal du selv deltage i rummet. Du kan altså ikke oprette et rum, som andre brugere kan benytte sig af, hvis du ikke selv deltager i opkaldet eller helt forlader rummet.

Gruppeopkald er mere populære end nogensinde

Det virker nærmest som en selvfølge, at gruppeopkald bliver brugt mere nu, end nogensinde før. Coronavirus har naturligvis gjort det besværligt, risikabelt og, i nogle tilfælde, endda forbudt at samles med venner, familie og kolleger.

Her er et gruppeopkald en glimrende mulighed for at fejre fødselsdage, holde møde eller generelt bare holde kontakt med lige med de mennesker, som vi ikke har mulighed for at dele stue med fysisk. Det kan måske være en af grundende til, at Facebook planlægger at udvide Messenger-rum-konceptet yderligere.

Udover Facebook og Instagram, ejer det sociale medie også besked- og opkaldstjenesten, WhatsApp. WhatsApp er ikke voldsomt udbredt herhjemme, men bliver flittigt brugt mange andre steder i verden. Tjenesten tilbyder, at du kan sende beskeder og foretage opkald fra dit mobilnummer via Wi-Fi. Det er især populært i de lande, hvor fri tale og SMS ikke er en selvfølge i mobilabonnementerne – som det er herhjemme.

Derfor skal du bruge WhatsApp

Netop nu er Facebook i fuld sving med at betateste Messenger-rum til WhatsApp. De regner snart med at kunne lancere funktionen til brugere via en opdatering af appen.

Mere til historien

Siden Coronakrisens indtog har Facebook oplevet en markant stigning i videoopkald via Messenger. Faktisk melder det sociale medie om en stigning på hele 100 procent i videosamtaler via Facebook på PC og Mac. Det har fået Facebook til at lancere en Messenger-app, dedikeret til Windowc PC og Mac. Det kan du læse mere om her.

Fiasko-lancering af “blue mark” på Twitter

Falske konti og misinformation har ramt Elon Musks nye “blue mark”-certificering på Twitter.

(mere…)
Elon Musk har gennemført købet af Twitter

Handlen om Twitter har været anderledes. Musk først var klar til at købe, så var han ikke og så var han igen. Købet skulle nu være gennemført.

(mere…)
Lyver sig ældre på sociale medier

På de sociale medier lyver nærmest hver tredje sig ældre end de er. Derfor er de online ”før tid” og ser de indhold, som ikke er alderssvarende.

(mere…)
Sådan fungerer Family Center i Snapchat

Snapchat har arbejdet på en funktion, som gør det muligt for forældre at ”overvåge”, hvem børnene snakker med.

(mere…)
Facebook ændrer dit nyhedsfeed

Du kan nu selv justere, hvad du ønsker at se mere af i dit Facebook-nyhedsfeed. Meningen er, at du skal se flere opslag, som har din interesse.

(mere…)
Elon Musk kan få udleveret dokumenter om falske Twitter-konti

Sagen mellem det sociale medie Twitter og verdens formentlig rigeste mand, Tesla-stifteren Elon Musk, udvikler sig.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram