Google blokerer fortsat for populær børne-app

En af Danmarks mest populære børneapps er endnu engang blokeret i Google Play Store. Indholdet er angiveligt "uegnet for børn".

Dr. Træls Jesperhus Feriepark
Google vil ikke have appen fra Jesperhus i Play Store på grund af Dr. Træls' stofcigar - som her ses i en video fra ferieparken. Det underlige er, at Dr. Træls gerne må være på YouTube (Foto: Jesperhus Feriepark)

Flotte anmeldelser og en samlet score på 4,8 stjerner ud af 5 i Apples App Store samt omkring 32.000 downloads. Det er hvad appen Jesperhus Film har på iOS-platformen. Anderledes ser det ud på Android.

UPDATE: Dr. Træls har vundet over Google

Google har nemlig afvist appen. Faktisk afviste de allerede sidste år appen og erklærede den ”uegnet for børn”. Jesperhus Feriepark håbede dog, at Google ville ændre mening. Det er dog endnu ikke sket.

Hvad er et børneabonnement?

Fredag den 26. juni 2020 Jesperhus Feriepark på deres Facebookside: ”OBS: Google har stadig afvist film-appen pga. stofcigaren. Brug linket i kommentaren for at downloade uden om Google Play-butikken!

https://www.facebook.com/jesperhus/posts/10159938718381102

Er på YouTube

Selvom mange vil betegne film appen som et børnevenligt univers, hvor der er en række små film om Jungledyret Hugo og hans venner. Ja, så ser det altså anderledes ud, hvis man spørger Google.

Det er skurken i børneuniverset Dr. Træls og hans ”stofcigar”, som ifølge Jesperhus Feriepark er problemet.

- ”Det ironiske er, at vi netop har lanceret applikationen, for at forældre kan være trygge ved, at børnene kun ser vores film. På YouTube bliver de guidet videre til andet og måske ikke så børneegnet indhold,” udtalte Peter Overgaard, direktør i Jesperhus Feriepark, sidste år til Nordjyske.

Børns færden på internettet skal sikres bedre

Men det ser altså ikke ud til, at Google vil løsne op og fjerne advarslen selvom Jesperhus Feriepark har forsøgt at få dem til at ændre mening det sidste års tid.

Mere til historien

Jesperhus Film har stor succes på iOS-platformen og foruden dette har Jesperhus også Danmarks største børnekanal på YouTube. Denne har Google ikke blokeret.

Læs også:
Forskning: iPads stimulerer børns leg og fantasi
Sundhedsstyrelsen: Begræns små børns brug af iPad og smartphone

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram