Forskning: iPads stimulerer børns leg og fantasi

0

iPads får skyld for meget; ødelægger børns motorik og er skyld i skader. Nyt forskningsprojekt viser, at de også kan stimulerer børns leg og fantasi.

Baby med tablet
Baby med tablet (Foto: MereMobil.dk)

iPads har været meget udskældte for, at være skyld i at børn fik dårlig motorik og børnene fik skader ved brug af smartphones og tablets.

Sundhedsstyrelsen: Begræns små børns brug af iPad og smartphone

Nu viser et forskningsprojekt, at iPads også kan fremme bedre lege og fællesskab. Det skriver DR.dk.

Det er tre forskere fra Aarhus og Københavns universiteter, der har undersøgt hvordan teknologien kan gavne hverdagen i institutionerne.

GUIDE: Familiedeling på iPhone og iPad – sådan kommer du i gang

Eksempelvis har vuggestuen Paddehatten i Vejle arbejdet med, at integrere iPads i den daglige leg og læring. Blandt andet ved at bruge iPads og en projektor for så, at få billeder op på væggen. De har også været opmærksomme på, at få både bevægelse og læring med i det. Det fortæller vuggestuepædagog Louise Sørensen til DR.

En måde, hvor de får både bevægelse og læring ind i det, kan være ved at børnene skal trykke på væggen eller sanglege, hvor de altså skal danse rundt til disse.

Lås iPhone eller iPad til én bestemt applikation

Børn og denne teknologi er altså ikke en dårlig kombination, det handler blot om at bruge dem rigtigt. Gør man det, så kan det både aktivere og stimulere børnene. Det fortæller Stine Liv Johansen fra Aarhus Universitet, en af forskerne fra projektet.

Mere til historien

Du kan også høre MereMobil podcast om, hvorfor børn skal have en iPad. Børn skal have iPad og smartphones i en tidlig alder, men det stiller store krav til forældrene, som også skal tilbyde gammeldags værdier. Sådan lyder det blandt andet i podcasten fra familierådgiver Ditte Reedtz.

Se også:
WEB-TV: Treårige må gerne få en iPad – men husk legepladsen

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer