WWDC 2020 – her er vores forventninger

Fra mandag løber dette års WWDC af stablen. Der forventes både ny software og nye enheder. Her er en oversigt over, hvad vi forvender at se ved WWDC.

WWDC 2020
På grund af Coronavirus afholdes Apples World Wide Developer Conference online i år. Til gengæld er det ganske gratis for alle.

Den 31. udgave af Apples World Wide Developer Conference starter mandag den 22. juni 2020. På grund af Coronavirus bliver dette års WWDC afholdt som et online-event uden fysiske gæster.

WWDC 2020 er gratis for alle, og vil stadig give millioner af udviklere adgang til fremtidige versioner af alle Apples styresystemer. Derudover vil udviklere få mulighed for at sparre med Apples ingeniører.

iPad Air 4 får muligvis større skærm og USB-C

Normalt koster det 1.599 amerikanske dollars at deltage i WWDC, hvilket altså er droppet i år til fordel for det gratis online-event. Skulle du have lyst til at følge arrangementet, så kan det findes på Apple.com, Apples Developer-app, Apples Developer-hjemmeside, event-app’en til Apple TV og YouTube.

Vores forventninger til WWDC

Vi regner som nævnt med at se både ny software og hardware ved konferencen. De største nyheder bliver højst sandsynligt at finde i nye versioner af styresystemerne til iPhone og iPad samt en ny iMac.

Ny iMac

Det rygtes, at Apple vil løfte sløret for en helt ny iMac til WWDC 2020. Den nye iMac får efter sigende et design, der minder om iPad Pro. Det betyder blandt andet tyndere kant rundt om skærmen, som vi har set det iPad Pro 2018 og 2020.

Den nye iMac kommer med T2-sikkerhedschippen, AMD Navi-grafik ren Flash-lager. Sidstnævnte betyder ingen bevægelige dele, hvilket gør hele systemet hurtigere. Derudover forventer vi at se 10. generation af Intels Core i-processorer i den nye iMac.

iOS 14 & iPadOS 14

MereMobil.dk har tidligere skrevet om, hvad du kan glæde dig til i det kommende styresystem til iPhone og iPad. Apple arbejder blandt andet på muligheden for at konvertere håndskrift til tekst, så du kan bruge Apple Pencil til eksempelvis at skrive beskeder.

Derudover forlyder det, at iOS 14 vil inkludere en helt ny startskærm og nye muligheder for baggrundsbilleder. Her er, hvad du kan glæde dig til i iOS 14 og iPadOS 14.

watchOS 7

Det nye styresystem til Apple Watch vil blandt andet bringe nye urskiver til Apples serie af smartwatches. Dertil kommer forældrekontrol og muligheden for at måle iltmætningen i dit blod.

Funktioner i watchOS 7

  • Deling af urskive, så du kan dele opsætningen af dit Apple Watch med andre brugere.
  • Ny Infograph Pro-urskive med tachymeter.
  • International urskive der viser flag fra forskellige lande.
  • Foto-urskive hvor du kan designe din egen urskive ud fra dine fotoalbum.
  • Forældrekontrol der giver mulighed for at styre dit barns Apple Watch fra din egen telefon.
  • Skoletid, der lader forældre bestemme, hvilke apps, der kan bruges på bestemte tidspunkter i døgnet.
  • Kontrolcenter får nye muligheder for styring af søvntilstand og støjmåleren
  • Måling af iltmætningen i blodet – ifølge koden i en lækket version af iOS 14, ser det ud til, at Apple arbejder på at kunne måle iltmætningen i blodet med Apple Watch 6. Det er dog ikke helt sikkert, om funktionen kun bliver tilgængelig på Apple Watch 6, ifølge Macrumors.

Med lanceringen af iPadOS fik Apples tablets både support for mus og tastatur. Men er det nok til at erstatte computeren? Se med her, hvor John G forsøger at svare på om iPad Pro virkelig kan erstatte din PC. Se også indslaget herunder.

Mere til historien

Ny software, opdateringer og nye funktioner som Apple præsenterer til WWDC plejer, at blive tilgængeligt for alle senere på året. Det sker som regel i forbindelse med lanceringen af nye iPhones, der stort set altid finder sted i september. I år lader det dog til, at lanceringen af nye iPhones er udsat på grund af Coronavirus.

iOS 16.2 bringer disse nye features med sig

KORT NYT: Apple ventes at sende en større opdatering ud inden jul med flere nye features.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16.1.2 opdatering

Apple har frigivet en opdatering, som blandt andet forbedrer pålideligheden af funktionen Crash Detection.

(mere…)
Her er årets apps og spil 2022 i App Store

Apple er klar med listen over, hvilke apps og spil, der har taget titlerne for de mest populære i 2022. Se vinderne her.

(mere…)
Apple Watch Ultra er klar til dykkere med Oceanic+

Så er dykkermulighederne gevaldigt opgraderet på Apple Watch Ultra. Appen Oceanic+ kan nu hentes.

(mere…)
Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram