WWDC 2020 – her er vores forventninger

Fra mandag løber dette års WWDC af stablen. Der forventes både ny software og nye enheder. Her er en oversigt over, hvad vi forvender at se ved WWDC.

WWDC 2020
På grund af Coronavirus afholdes Apples World Wide Developer Conference online i år. Til gengæld er det ganske gratis for alle.

Den 31. udgave af Apples World Wide Developer Conference starter mandag den 22. juni 2020. På grund af Coronavirus bliver dette års WWDC afholdt som et online-event uden fysiske gæster.

WWDC 2020 er gratis for alle, og vil stadig give millioner af udviklere adgang til fremtidige versioner af alle Apples styresystemer. Derudover vil udviklere få mulighed for at sparre med Apples ingeniører.

iPad Air 4 får muligvis større skærm og USB-C

Normalt koster det 1.599 amerikanske dollars at deltage i WWDC, hvilket altså er droppet i år til fordel for det gratis online-event. Skulle du have lyst til at følge arrangementet, så kan det findes på Apple.com, Apples Developer-app, Apples Developer-hjemmeside, event-app’en til Apple TV og YouTube.

Vores forventninger til WWDC

Vi regner som nævnt med at se både ny software og hardware ved konferencen. De største nyheder bliver højst sandsynligt at finde i nye versioner af styresystemerne til iPhone og iPad samt en ny iMac.

Ny iMac

Det rygtes, at Apple vil løfte sløret for en helt ny iMac til WWDC 2020. Den nye iMac får efter sigende et design, der minder om iPad Pro. Det betyder blandt andet tyndere kant rundt om skærmen, som vi har set det iPad Pro 2018 og 2020.

Den nye iMac kommer med T2-sikkerhedschippen, AMD Navi-grafik ren Flash-lager. Sidstnævnte betyder ingen bevægelige dele, hvilket gør hele systemet hurtigere. Derudover forventer vi at se 10. generation af Intels Core i-processorer i den nye iMac.

iOS 14 & iPadOS 14

MereMobil.dk har tidligere skrevet om, hvad du kan glæde dig til i det kommende styresystem til iPhone og iPad. Apple arbejder blandt andet på muligheden for at konvertere håndskrift til tekst, så du kan bruge Apple Pencil til eksempelvis at skrive beskeder.

Derudover forlyder det, at iOS 14 vil inkludere en helt ny startskærm og nye muligheder for baggrundsbilleder. Her er, hvad du kan glæde dig til i iOS 14 og iPadOS 14.

watchOS 7

Det nye styresystem til Apple Watch vil blandt andet bringe nye urskiver til Apples serie af smartwatches. Dertil kommer forældrekontrol og muligheden for at måle iltmætningen i dit blod.

Funktioner i watchOS 7

  • Deling af urskive, så du kan dele opsætningen af dit Apple Watch med andre brugere.
  • Ny Infograph Pro-urskive med tachymeter.
  • International urskive der viser flag fra forskellige lande.
  • Foto-urskive hvor du kan designe din egen urskive ud fra dine fotoalbum.
  • Forældrekontrol der giver mulighed for at styre dit barns Apple Watch fra din egen telefon.
  • Skoletid, der lader forældre bestemme, hvilke apps, der kan bruges på bestemte tidspunkter i døgnet.
  • Kontrolcenter får nye muligheder for styring af søvntilstand og støjmåleren
  • Måling af iltmætningen i blodet – ifølge koden i en lækket version af iOS 14, ser det ud til, at Apple arbejder på at kunne måle iltmætningen i blodet med Apple Watch 6. Det er dog ikke helt sikkert, om funktionen kun bliver tilgængelig på Apple Watch 6, ifølge Macrumors.

Med lanceringen af iPadOS fik Apples tablets både support for mus og tastatur. Men er det nok til at erstatte computeren? Se med her, hvor John G forsøger at svare på om iPad Pro virkelig kan erstatte din PC. Se også indslaget herunder.

Mere til historien

Ny software, opdateringer og nye funktioner som Apple præsenterer til WWDC plejer, at blive tilgængeligt for alle senere på året. Det sker som regel i forbindelse med lanceringen af nye iPhones, der stort set altid finder sted i september. I år lader det dog til, at lanceringen af nye iPhones er udsat på grund af Coronavirus.

De seneste rygter om kommende iPhone

Bliver 2024 året, hvor Apple kommer med en foldbar iPhone? Eller hvad skal vi forvente af Apples næste iPhone.

(mere…)
iPhone SE (4. generation) får to features fra iPhone 15 Pro

Det er uvist, hvornår Apple er klar med den næste iPhone SE-model. Rygterne svirrer i stor stil og det forlyder den får to features fra iPhone 15 Pro.

(mere…)
Apple Arcade får flere titler op til julen

KORT NYT: Med julen lige om hjørnet, så er der kommet flere spil til Apple Arcade, hvis du har brug for lidt afslapning.

(mere…)
OLED skærme og flere størrelser på vej til iPad

RYGTE: Selvom 2023 ikke er helt slut endnu, så forventes der ikke nogen nyheder til iPad-fronten i år. Det vil både iPad Pro og iPad Air lave om på i 2024.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
Rejsekort er klar som app i 2024

Benytter du Rejsekortet og elsker apps, så kan du glæde dig til 2024, hvor Rejsekortet er klar som app.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram