Sony Xperia 1 II – her er mine første indtryk

VIDEO: Testen af Sony Xperia 1 II er startet. Jeg er klar med de første tanker og indtryk af Sonys topmodel, hvor der fokuseres på kamera og musik.

Videoen præsenteres i samarbejde med Samlino.dk, en gratis sammenligningstjeneste som giver dig mulighed for at sammenligne teleudbydere og spare penge på mobilabonnementer%%%%internet på adressen%%%% på 1 minut.

Sony Xperia 1 II er landet på mit bord. Så nu starter testen af sommerens Sony-topmodel.

Mit første indtryk, da jeg pakke Xperia 1 II ud var, at den ser temmelig lækker ud. Du kan sagtens se, at det er en Sony – så ingen revolution på designet, men den er lidt tyndere end Motorola Edge+ og knapt så ”kluntet”.

Når jeg umiddelbart synes så godt om designet på Xperia 1 II, kan det måske hænge sammen med, at Sonys officielle billeder på ingen måde yder designet retfærdighed. På de officielle pressebilleder ligner Xperia 1 II enhver anden Sony, men virkeligheden er (heldigvis) en anden.

I forhold til Edge+ så rager kameraobjektiverne ikke så langt ud på Xperia 1 II. Derfor ligger telefonen mere plant og stabilt på bordet, hvilket der på ingen måde kan siges om Motorola Edge+, der hopper og danser, hvis du betjener den, når telefonen ligger på en plan overflade.

Kun 60 Hz-skærm – betyder det noget?

Skærmen er noget af det, som jeg vil fokusere på i min anmeldelse af Xperia 1 II. Sony benytter en 6,5 tommer 4K-OLED-skærm, der kun understøtter 60 Hz opdateringshastighed.

Xperia 1 II er dyrere end de ret gode telefoner fra Motorola og OnePlus samt Samsung Galaxy S20+. Disse telefoner har enten 90 ellers 120 Hz opdateringshastighed. Det gælder også for Samsung Galaxy S20 Ultra, der lige nu kun er nogle få hundrede kroner fra Sony Xperia 1 II.

Betyder det noget i hverdagen, at du ikke har mere end 60 Hz? Set i forhold til produktets prissætning er jeg nervøs for, om kunderne vil synes de køber yesterdays-news.

Kameraet har allerede fået pæne ord med på vejen fra nogle af de udenlandske medier og jeg ser særligt frem til at prøve RealTime Eye AF-funktionen. Her fokuserer kameraet efter øjnene og ikke bare ansigtet. Det bliver spændende, hvilken effekt det har på fotoresultatet.

TESTS: De første anmeldelser af Sony Xperia 1 II

Jackstikket er tilbage – slut med adapterhelvede

I lighed med Motorola så bringer Sony jackstikket tilbage på Xperia 1 II. Ifølge Sony handler det om at servicere dem som foretrækker blot at kunne sætte et ”random headset” de har liggende til mobilen uden at ende i et adapterhelvede. Musikelskere med et favoritheadset vil nok også synes godt om det fysiske stik.

Du kan læse mere om Sony optimeringer af 3,5 mm. stikket på Xperia 1 II her.

De første bloatware-apps er fundet

Sony går i retning af en renere Android-brugerflade og har senest droppet blandt andet deres egen fotoapp til fordel for Google Fotos, som er standardappen til billeder i Android. Jeg synes det er det skridt fremad.

Jeg går meget op i, at en telefon skal komme med så lidt bloatware (uønskede apps,. red.) som muligt. Desværre har jeg allerede nu spottet spillet Call of Duty, 3-måneders gratis Tidal samt Netflix og Facebook.

Sony Xperia 1 II kommer i Danmark med 8 GB RAM og 256 GB lagerplads. Prisen er vejledende 8.499 kroner. Salget starter i Danmark den 22. juni 2020 hos YouSee, Telia, Telenor, Call Me og Telmore.

Jeg bringer inden længe en stor anmeldelse af Xperia 1 II. Mens du venter, kan du læse nogle af mine seneste anmeldelser her.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Sony har også mellemklassetelefonen Xperia 10 II i butikkerne i denne sæson. Desværre klarer telefonen ikke skærene. Læs min anmeldelse af Xperia 10 II.

Xiaomis el-løbehjul er virkelig godt | Mi Electric Scooter 3

TEST: El-løbehjul i høj kvalitet og gode køreegenskaber, det får du med Xiaomi med Mi Electric Scooter 3.

(mere…)
Ny MacBook Air (M2) test | En perfekt studiecomputer, men…

TEST: MacBook Air (M2) fungerer fantastisk, men er en svær mellemvejs-computer at bedømme. Læs inden du køber.

(mere…)
Sådan lyder Sonys 10-spors mobilstudie

VIDEO: Music Pro er et mikro-lydstudie i Sony Xperia 1 IV. Vi har testet mulighederne med Music Pro.

(mere…)
Opgrader dit gamle TV - Apple TV vs. Chromecast

GUIDE: Smart-TV-platformen på din fladskærm er langsom og ikke tidssvarende. Skal du købe Apple TV eller Chromecast?

(mere…)
Asus Zenfone 9 test | Endelig en kompakt telefon der fungerer

TEST: Topydelse, godt kamera og en kompakt fysisk størrelse. Asus Zenfone 9 er lille - men god.

(mere…)
Harman Kardon Citation MultiBeam 1100 test | uimponerende soundbar

TEST: Designkvaliteten er god og forbindelserne mange. Desværre mangler lyden i Harmon Kardon Citation MultiBeam 1100 at imponere.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
37 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram