Smartphone-duel: Motorola vs. OnePlus

4

VIDEO: Skal det være Motorola Edge- eller OnePlus 8-serien? Kom tæt på Motorola og OnePlus’ fede modeller – fordele, ulemper – valget er svært.

Videoen præsenteres i samarbejde med Samlino.dk, en gratis sammenligningstjeneste som giver dig mulighed for at sammenligne teleudbydere og spare penge på mobilabonnementer%%%%internet på adressen%%%% på 1 minut.

I lang tid har OnePlus haft et hjørne af mobilmarkedet i nogenlunde fred for konkurrenter, men nu er der sket noget nyt. Motorola har meldt sig på banen med to telefoner, der spiller sig direkte ind på Motorolas banehalvdel.

Motorola Edge+ og Motorola Edge minder rigtigt meget om OnePlus 8 Pro og OnePlus 8, hvilket gør det svært for dig, som mobilkøber, men også for mig som anmelder.

Plus- og Pro, der er topmodellerne, koster lige under 8.000 kroner. De to andre, Edge og OnePlus 8, ligger til henholdsvis 4.699 kroner og 5.399 kroner.

Uanset hvilken af disse telefoner du vælger, så får du et godt produkt. Det er i detaljerne, at vi skal finde forskellene.

Top-ydelsen mærkes næsten ikke

OnePlus 8 Pro, OnePlus 8 og Motorola Edge+ kører alle på Qualcomms topmodel-processor, Snapdragon 865. Motorola Edge har en Qualcomm Snapdragon 765G. Denne processormodel er langsommere, men Edge er også 700 kroner billigere end OnePlus 8.

Ved dagligt brug betyder en nedgang i processorydelserne ikke det store. Jeg har i testperioden ikke oplevet Motorola Edge som langsom. Det vidner om, at de kraftige processorer i topmodellerne ofte blot kører i tomgang. Forskellene kan måles men mærkes næsten ikke.

Motorola har på begge telefoner haft et stort fokus på lyd. Edge+ og Edge kommer således med 3,5 mm. jackstik-port samt en ekstra tuning af lydkvaliteten i hovedtelefoner såvel som højttalerne. Og det fungerer. Lyden er fremragende.

I øvrigt satser Sony også på lyd i denne sæson. Topmodellen Sony Xperia 1 II kommer ligeledes med 3,5 mm. jackstik.

Du kan komme tættere på telefonerne i ovenstående video, men jeg vil også anbefale, at du læser anmeldelserne af telefonerne. Find links herunder.

Mit personlige valg er…

Personligt er jeg ikke i tvivl. Stod valget mellem Motorola Edge og OnePlus 8 ville jeg vælge Motorola Edge. Særligt prisen med en kontantbesparelse på 700 kroner tiltaler mig. Med OnePlus 8 Pro i duel mod Motorola Edge+ skal du gå med Edge+, hvis kameraet er et vigtigt parameter for dig. Er designet det vigtigste, så skal du vælge OnePlus 8 Pro.

Noget af det mest irriterede ved Motorola Edge+ er, at kameraobjektiverne rager så langt ud på bagsiden, at Edge+ vipper helt hysterisk, når den ligger på bordet. Her er OnePlus 8 Pro betydeligt bedre skruet sammen.

Når alt dette er sagt, så skal det med, at ingen af disse telefoner er dårlige. Når ”fejlene” skal findes i detaljerne, vidner det om, at der er et rigtigt højt bundniveau.

Her er genvejene til anmeldelserne

Mere til historien

OnePlus 8 er som nævnt 700 kroner dyrere end Motorola Edge. Hvis prisen er vigtig for dig, så skal du holde udkig efter OnePlus Z. Ifølge rygterne er det en kommende telefon fra OnePlus, som hører til i en billigere kategori.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer