Nu kan du bruge Google Stadia på alle Android-enheder

0

Googles spiltjeneste, Stadia, har tidligere været begrænset til ganske få telefoner samt Chromecast Ultra. Nu kan der spilles fra alle Android-telefoner.

Nu behøver du ikke længere et TV med Chromecast Ultra for at spille via Google Stadia. Google har åbnet adgangen til Stadia på alle Android-enheder.

Googles spiltjeneste, Stadia, har længe været begrænset til Googles egne Pixel-enheder, få af Asus’ gamingtelefoner samt enkelte Samsung-modeller. Derudover har det kun været muligt at bruge spiltjenesten via Google Chrome på PC eller Chromecast Ultra. Det er heldigvis slut nu, skriver Android Central.

Udover de nævnte enheder er der nu fuld support for Stadia på nogle af OnePlus’ telefoner. Derudover har Google lanceret Stadia til alle andre Android-enheder på markedet – dog stadig under udvikling – altså en eksperimentel adgang.

Ikke desto mindre er det nu muligt at spille på din Android-telefon, uanset producent og model. Det er et stort skridt i den rigtige retning for Stadia, som har haft en hård start på tilværelsen – blandt andet på grund af det begrænsede antal understøttede enheder.

Fortnite er et af de største spil nogensinde

Selvom vi skriver “alle Android”-enheder så er der dog stadig begrænsninger. Huawei P40 Pro, der ikke har adgang til Googles tjenester, kan ikke bruges med Stadia.

Brug din telefon som controller

Fra Android 9 har det været muligt at tilslutte både PlayStation 4- og Xbox One-controllere til din enhed via Bluetooth. Det er selvsagt den letteste måde at spille på. Har du ikke en controller til rådighed, så har Google dog en løsning.

Du kan nemlig bruge din telefons skærm til at emulere en controller, hvilket desværre koster en god del af skærmens areal. Tasterne er gennemsigtige, så du ikke ender med en underlig opløsning, men du mister ret meget ved konstant at have fingrene på displayet. Alt andet lige fungerer det fint og er en god løsning indtil du får fingre i en separat controller.

Stadia understøtter desuden din enheds naturlige opløsning, så du slipper for sorte barer i sider og top.

Kæmpe vækst i download af mobilspil

OnePlus får fuld support – Apple stadig udeladt

Udover at have åbnet for eksperimentel adgang til alle Android-enheder, har OnePlus-telefoner fået fuld adgang til Stadia. Det gælder alle OnePlus-modeller fra OnePlus 5 til OnePlus 8 Pro. Dermed bliver den kinesiske producent det fjerde brand til at få fuld adgang til Stadia på telefonerne.

Ikke overraskende har Google ikke kigget i retning af Apples enheder, da der blev åbnet for adgangen til spiltjenesten. Hvis du har en iPad eller iPhone, kan du sagtens downloade Stadia-appen, men det er stadigvæk ikke muligt at spille direkte fra din iOS-enhed.

Stadia har som nævnt haft en svær start siden lanceringen for et år siden. Ikke desto mindre er gaming via streaming muligvis fremtiden. Hør vores podcast episode #63, hvor spilekspert Thomas Bense fra Pixel.tv sætter fokus på perspektiverne i cloudgaming.

Mere til historien

Google Stadia er i konstant udvikling og har for nyligt offentliggjort et samarbejde med selveste EA Games. Samarbejdet vil tilføje blandt andet FIFA- og Madden-spillene til spiltjenesten.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer