Mobilsalget hos Samsung og Apple gik voldsomt tilbage

Selvom Apple tabte mange slutbrugere i årets første kvartal, halede den amerikanske techgigant ind på kinesiske Huawei. Samsung havde det værst i kvartalet.

Smartphone iPhone
Ser man på markedsandelen i første kvartal 2020 er Samsung gået 0,6 procentpoint tilbage, mens Apple har vundet 1,8 procentpoint (Foto: William Iven)

71.621.000. Så mange smartphones solgte Samsung i første kvartal 2019. I samme periode i år var den sydkoreanske techgigant gået ikke færre end 16.288.000 enheder tilbage.

Det viser tal fra den amerikanske forsknings- og rådgivningsvirksomhed Gartner. Og det er vel at mærke salg til slutbrugeren.

Tallene kan blive værre endnu, da Gartners analyse kun dækker første kvartal, der sluttede, lige før at coronakrisen for alvor bed sig fast. Samsung havde salgsstart på forårets vigtigste satsning, Galaxy S20-serien, samtidigt med at krisen eksploderede – hvilket ikke ligefrem fik mobilkøberne til at interessere sig for nye telefoner. Dermed bliver andet kvartal særdeles spændende.

Samsungs næste store satstning kommer efter sommerferien. Rygterne om Galaxy Note20-serien er allerede begyndt.

Gartner har også regnet på tal fra det andet af danskernes foretrukne mærker, Apple. Også her er der tilbagegang – dog ikke af samme størrelse som hos Samsung.

Apple gik fra 44.569.000 enheder i første kvartal 2019 til 40.920.000 i første kvartal 2020. Det er en tilbagegang på 3.649.000 enheder.

Ser man på markedsandelen er Samsung gået 0,6 procentpoint tilbage, mens Apple faktisk har vundet 1,8 procentpoint. Således sidder Samsung på 18,5 procent af verdensmarkedet, mens Apple har en andel på 13,7.

Gartner: Usandsynligt at Huawei tiltrækker vestlige købere

Mellem de to kombattanter ligger Huawei med en markedsandel på 14,2 procent. Men det kan meget vel blive på lånt tid.

Kinesiske Huawei mistede i første kvartal i år 15.937.000 enheder i forhold til samme kvartal 2019, og det kan blive svært for Huawei at fastholde sin position som verdens næstmest solgte mærke, hvis tendensen fortsætter i andet kvartal i år.

Samtidig er Huawei ramt på markederne uden for Kina, hvor slutbrugerne især fylder deres smartphones med Google-apps fra Google Play-butikken. Dette er ikke muligt på Huaweis nyeste telefoner på grund af handelskonflikten mellem Kina og USA. Indtil videre består et samhandelsforbud ind til maj 2021.

Gartners forskningsanalytiker Anshul Gupta siger, i en kommentar til tallene, at “det er usandsynligt, at Huawei vil tiltrække nye smartphone-købere på de internationale markeder”. Han peger dermed på, at Huawei meget vel kan blive sorteper uden for Kina.

Der er i anmeldermiljøet bred enighed om, at Huawei med P40 Pro har skabt verdens bedste hardware. Desværre gør manglen på et samarbejde med amerikanske Google telefonen uinteressant for vestlige mobilkøbere. Det gælder også for alle nye Huawei-telefoner, der frigives, så længe handelskonflikten raser.

ANMELDELSE: Huawei P40 Pro er bedst og dårligst på samme tid

Naturligt nok er Huawei vrede over konflikten, og er i øvrigt fanget i at have sendt breve til danske statsministre. Mindst et af dem havde en tone, der kan opfattes som truende.

Mere til historien

Ifølge Gartners analyse af salget til slutbrugerne gik det globale salg af smartphones tilbage fra knap 375 millioner enheder til godt 299 millioner enheder. En tilbagegang på i omegnen af 76 millioner enheder – eller 20,2 procent.

Mine første indtryk af Samsung Galaxy Z Fold6

PRE-TEST: Jeg er i gang med testen af Samsung Galaxy Z Fold6. Her får du mine første indtryk.

(mere…)
Samsung Galaxy Watch Ultra minder om, ja …

Samsung er klar med en urmodel til dem, som kræver et ekstra hårdført ur. Her kan du læse om Samsung Galaxy Watch Ultra og den mindre model Galaxy Watch7.

(mere…)
Jeg har prøvet Galaxy Ring – mine første indtryk

PRØVEKØRT: Jeg har haft Samsung Galaxy Ring på fingeren. Her er hvad jeg synes og hvad ringen kan.

(mere…)
Samsung præsenterer den nye Galaxy Z Flip6

Så kom dagen, hvor Samsung lancerede Z Flip6. En telefon der er lettere at have med og som tilbyder flere nye tilpasnings- og kreativitetsfunktioner.

(mere…)
Samsung Galaxy Fold6 og Galaxy Flip6 – se priserne

PRISOVERSIGT: Her er de danske priser på Samsung Galaxy Z Fold6 og Galaxy Z Flip6. Se varianter og salgsstart datoen i Danmark.

(mere…)
Galaxy Ring kommer ikke til Danmark

Smart-ringen Galaxy Ring fra Samsung kommer ikke til Danmark. Her er, hvad du går glip af.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram