Mobilsalget hos Samsung og Apple gik voldsomt tilbage

Selvom Apple tabte mange slutbrugere i årets første kvartal, halede den amerikanske techgigant ind på kinesiske Huawei. Samsung havde det værst i kvartalet.

Smartphone iPhone
Ser man på markedsandelen i første kvartal 2020 er Samsung gået 0,6 procentpoint tilbage, mens Apple har vundet 1,8 procentpoint (Foto: William Iven)

71.621.000. Så mange smartphones solgte Samsung i første kvartal 2019. I samme periode i år var den sydkoreanske techgigant gået ikke færre end 16.288.000 enheder tilbage.

Det viser tal fra den amerikanske forsknings- og rådgivningsvirksomhed Gartner. Og det er vel at mærke salg til slutbrugeren.

Tallene kan blive værre endnu, da Gartners analyse kun dækker første kvartal, der sluttede, lige før at coronakrisen for alvor bed sig fast. Samsung havde salgsstart på forårets vigtigste satsning, Galaxy S20-serien, samtidigt med at krisen eksploderede – hvilket ikke ligefrem fik mobilkøberne til at interessere sig for nye telefoner. Dermed bliver andet kvartal særdeles spændende.

Samsungs næste store satstning kommer efter sommerferien. Rygterne om Galaxy Note20-serien er allerede begyndt.

Gartner har også regnet på tal fra det andet af danskernes foretrukne mærker, Apple. Også her er der tilbagegang – dog ikke af samme størrelse som hos Samsung.

Apple gik fra 44.569.000 enheder i første kvartal 2019 til 40.920.000 i første kvartal 2020. Det er en tilbagegang på 3.649.000 enheder.

Ser man på markedsandelen er Samsung gået 0,6 procentpoint tilbage, mens Apple faktisk har vundet 1,8 procentpoint. Således sidder Samsung på 18,5 procent af verdensmarkedet, mens Apple har en andel på 13,7.

Gartner: Usandsynligt at Huawei tiltrækker vestlige købere

Mellem de to kombattanter ligger Huawei med en markedsandel på 14,2 procent. Men det kan meget vel blive på lånt tid.

Kinesiske Huawei mistede i første kvartal i år 15.937.000 enheder i forhold til samme kvartal 2019, og det kan blive svært for Huawei at fastholde sin position som verdens næstmest solgte mærke, hvis tendensen fortsætter i andet kvartal i år.

Samtidig er Huawei ramt på markederne uden for Kina, hvor slutbrugerne især fylder deres smartphones med Google-apps fra Google Play-butikken. Dette er ikke muligt på Huaweis nyeste telefoner på grund af handelskonflikten mellem Kina og USA. Indtil videre består et samhandelsforbud ind til maj 2021.

Gartners forskningsanalytiker Anshul Gupta siger, i en kommentar til tallene, at “det er usandsynligt, at Huawei vil tiltrække nye smartphone-købere på de internationale markeder”. Han peger dermed på, at Huawei meget vel kan blive sorteper uden for Kina.

Der er i anmeldermiljøet bred enighed om, at Huawei med P40 Pro har skabt verdens bedste hardware. Desværre gør manglen på et samarbejde med amerikanske Google telefonen uinteressant for vestlige mobilkøbere. Det gælder også for alle nye Huawei-telefoner, der frigives, så længe handelskonflikten raser.

ANMELDELSE: Huawei P40 Pro er bedst og dårligst på samme tid

Naturligt nok er Huawei vrede over konflikten, og er i øvrigt fanget i at have sendt breve til danske statsministre. Mindst et af dem havde en tone, der kan opfattes som truende.

Mere til historien

Ifølge Gartners analyse af salget til slutbrugerne gik det globale salg af smartphones tilbage fra knap 375 millioner enheder til godt 299 millioner enheder. En tilbagegang på i omegnen af 76 millioner enheder – eller 20,2 procent.

Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
Apple Vision Pro på vej i flere lande

RYGTE: Apple vil snart tilføjet 12 nye sprog til det virtuelle keyboard i Apple Vision Pro. Det får gang i rygterne om lancering i flere lande.

(mere…)
Samsung overvejer firkantet skærm til Galaxy Watch

Samsungs smartwatches i dag har en rund skærm, men det forlyder, at de måske bliver firkantede i fremtiden.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Nye Galaxy A-modeller – mød A55 og A35

Samsung har netop afsløret to nye Galaxy A-modeller, der skal erstattet sidste års populære modeller. Læs mere om dem her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram