Kameraet i Motorola Edge+ imponerer ikke

Trods en 108-megapixels sensor er Motorola Edge+ kun marginalt bedre til fotografering end Samsung Galaxy S10+, viser en stor kameratest.

Moto Edge+ fotodemo 6x zoom
Originalt billede til venstre. Til højre et billede fra samme position men hvor 6x zoom er anvendt. Motorola Edge+ har mange muligheder i kameraet, men ender på niveau med Samsung Galaxy S10+ i en stor kameratest (Foto: MereMobil.dk)

Med den vanlige begejstring der hører mobilpræsentationer til, fortalte Motorola, at sensoren på 108 megapixels i Edge+ er en største sensor, målt på fysik, vi hidtil har set i en smartphone. Sensoren skulle være tre gange større, end hvad der findes i Samsung Galaxy S20 Ultra, som ligeledes har 108 megapixels opløsning som maksimum.

En ting er markedsføring, en anden ting er, når eksperter splitter ens argumenter ad og fælder en dom.

Kamera-dommen er klar hos DxOMark: Kameraet i Motorola Edge+ er på niveau med, hvad der findes i Samsung Galaxy S10+, der kom i foråret 2019.

Edge+ klarer sig kun marginalt bedre end Galaxy S10+ og iPhone 11. Over Motorola Edge+ ligger blandt andet OnePlus 7T Pro, Galaxy S10, Huawei P30 Pro, OnePlus 8 Pro samt Samsungs flagskib Galaxy S20 Ultra.

Her er nogle af testresultaterne fra DxOMark, udvalgt efter telefoner, som findes på det danske marked.

 • Huawei P40 Pro (128 point)
 • Samsung Galaxy S20 Ultra (122 point)
 • OnePlus 8 Pro (119 point)
 • Samsung Galaxy S20+ (118 point)
 • Apple iPhone 11 Pro Max (117 point)
 • Samsung Galaxy Note10+ (117 point)
 • Huawei P30 Pro (116 point)
 • Samsung Galaxy S10 (116 point)
 • OnePlus 7 Pro (114 point)
 • OnePlus 7T Pro (114 point)
 • Motorola Edge+ (113 point)
 • Samsung Galaxy S10+ (113 point)
 • Apple iPhone 11 (109 point)

Motorola laver ikke en maveplasker

Som jeg har skrevet så mange gange før, så skal vi ned i detaljerne for at finde de forskellene på kameraerne i nutidens smartphones.

DxOMarks tests er meget grundige og nørdorienterede. Uanset hvilken telefon du vælger på listen herover, vil du opleve, at du får gode billeder i de fleste situationer.

Tag eventuelt et kig på min video herunder hvor du kan se eksempler fra iPhone SE og den langt dyrere iPhone 11 Pro side om side. Forskellene er ikke voldsomme, men det er prisen.

Om Motorola Edge+ skriver DxOMark i konklusionen: – ”Edge+ tager billeder med en høj detaljegrad og lav billedstøj. Dynamic range er ikke så god som de bedste, men heller ikke dårligt – med undtagelse af problemer med farvejusteringen. Kun få brugere vil blive skuffet over kameraet i Motorola Edge+”.

Motorola-topmodellen taber point i zoom og i ultra vidvinkelobjektivet; bredden på billederne er mindre end hos nogle af konkurrenter, lyder det blandt andet fra eksperterne. De noterer desuden, at portrættilstand leverer uinspirerede resultater.

Nattilstand er en stor udfordring for Edge+

Selvom Motorola Edge+ på papiret burde klare sig godt ved lowlight-fotografering, så er virkeligheden en anden.

Edge+ får 47 point i nightmode-testen og der er således langt op til topscoreren Huawei P40 Pro med 70 point.

Den primære konkurrent i prisklassen er OnePlus 8 Pro, der får 57 point i den tilsvarende test. Netop fotografering i lowlight er noget jeg også har bemærket, som en svaghed for Motorola Edge+.

Du kan se mit lavpraktiske eksempel herunder.

I bokeh-tilstand hvor telefonens kamera skal ”skære” motivet ud fra baggrunden, har Edge+ det betydeligt sværere end både OnePlus 8 Pro (60 point) og iPhone 11 Pro (65 point). Motorola Edge+ fik kun 55 point i denne test.

I skemaet herunder kan du se hvor mange point inden for foto og video, der er givet til Edge+, sammenlignet med nogle af konkurrenterne.

 FotoVideoSamlet
Huawei P40 Pro140105128
Samsung Galaxy S20 Ultra132102122
OnePlus 8 Pro126103119
Samsung Galaxy S20+127100118
iPhone 11 Pro124102117
Motorola Edge+119101113
Samsung Galaxy S10+12097113
Kilde: DxOMark
Lowlight demo af Motorola Edge+
Lowlight demo af Motorola Edge+, OnePlus 8 Pro og iPhone 11 Pro (Foto: MereMobil.dk)

Mine oplevelser…

DxOMark specificerer ikke hvilken softwareversion, deres tests er baseret på.

Jeg testede eksempelvis OnePlus 8 Pro i midten af april, mens DxOMarks test af kameraet først kom i starten af juni. Mine oplevelser (ifbm anmeldelsen) af kameraet i OnePlus 8 Pro var ikke nær så gode, som eksperterne hos DxOMark beskriver.

Jeg kom dog frem til, at kameraet i OnePlus 8 Pro leverer ”rigtig gode resultater i de fleste situationer”. Dette er uden tvivl det bedste kamera som OnePlus hidtil har leveret. Læs mere og se eksempler i min test af OnePlus 8 Pro.

I min anmeldelse af Motorola Edge+ bemærker jeg også problemer med portrættilstanden. Desuden er det tydeligt, at Edge+ er bagud på skarpheden, når der tages billeder i dårlig belysning.

Ligesom da jeg testede Samsung Galaxy S20 Ultra, så er min oplevelse omkring Motorola Edge+, at du med den store sensor, får udvidet din kameraværktøjskasse. Er det nødvendigt? Nej. Egentlig ikke – men det er rart at have.

Hvilken telefon skal du vælge, hvis kameraet er vigtigst? Ifølge DxOMark skal du vælge OnePlus 8 Pro (i denne prisklasse). Jeg vil gerne sparke ind, at Samsung Galaxy S20+ også er et godt valg, hvis du har brug for den kraftige zoom-mulighed – såkaldt ”space-zoom”.

Uanset hvilken telefon vi taler om i dette segment, vil jeg være tryg ved at købe alle telefonerne.

Duel: iPhone SE vs. iPhone 11 Pro – se kameraeksempler

Mere til historien

Vil du vide mere om Motorola og OnePlus så se her min video om Motorola Edge- og OnePlus 8-serierne.

Google overrasker: Gør betalingsfunktioner gratis

Google Fotos åbnes nu lidt mere for dem, som ikke har et Google One abonnement.

(mere…)
Moto Edge 50-serien – dette skal du forvente

Motorola har bekræftet, at de i næste uge vil afsløre den nye Moto Edge 50-serie. Få detaljerne her.

(mere…)
Motorola Edge 50 Pro er snart klar i Europa

En ny topmodel fra Motorola er umiddelbart på vej til lancering i vores markedsområde. Læs mere om Motorola Edge 50 Pro.

(mere…)
Galaxy S24 Ultra får et kameraboost i april-opdateringen

Det lader til, at Samsung endnu engang forbedrer kameraet i topmodellen Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Motorola på vej med nyt flagskib

En ny topmodel er på vej fra Motorola med masser af AI-features og fede specifikationer. Læs mere om Motorola Edge 50 Pro her.

(mere…)
Motorola har lanceret nye budgetvenlige smartphones

Moto G Power 5G og Moto G 5G er de to nye budgetvenlige smartphones fra Motorola, som byder på store opgraderinger.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram