Huawei Mate 40 kan få kamera på 108 megapixels

Huaweis kommende flagskib bliver sandsynligvis lanceret til efteråret og får muligvis et hovedobjektiv på 108 megapixels.

Huawei P40 Pro+
Huawei Mate 40-serien får angiveligt en helt ny type objektiv, der skal bringe væsentlige forbedringer til billedkvaliteten. Huawei P40 Pro+ (Foto: Huawei)

Hvis alt går efter planen, lancerer Huawei Mate 40-serien til oktober, skriver GSMArena. Selvom der stadigvæk er en rum tid til lanceringen, er der godt gang i rygtebørsen omkring den kommende flagskibsserie fra den kinesiske producent.

Denne gang går rygtet på, at kameraet i Huawei Mate 40 blandt andet bliver et 108-megapixels hovedobjektiv.

Huawei Mate 40 afsløres måske i oktober

Meldingen kommer angiveligt fra personer, der arbejder i Huaweis forsyningskæde. Ifølge rygtet er der tale om et nyt objektiv på 108 megapixels med væsentligt forbedret optik, der efter sigende skal benyttes i Huawei Mate 40 og Huawei Mate 40 Pro. Objektivet består af en såkaldt 9P Free-Form-linse, som på grund af måden hvorpå linsen er fremstillet, angiveligt skal begrænse billedforringelse og forvrængning. Kort fortalt skulle det give et væsentligt klarere billede, end det vi ser på almindelige 108-megapixel linser.

Ifølge GSMArena kommer Mate 40-serien også med andre rettelser og forbedringer af kameraenheden. Der nævnes dog intet om, hvad rettelserne specifikt indebærer.

Får nyt chipset

Et andet rygte omkring Huawei Mate 40-serien går på, at serien får et nyt chipset fra Huawei, som er noget kraftigere end det, vi har set i P40-serien. Det er angiveligt tale om Kirin 1020 med kodenavnet Baltimore.

Ifølge rygtet kan Kirin 1020 meget vel gøre brug af N5-fremstillingsprocessen. Hvis det er rigtigt, kan vi se frem til 15 procent bedre ydeevne samt hele 30 procent mere effektivt strømforbrug. Skulle der være tale om N5P-processen, så vil strømforbruget falde med yderligere 15 procent.

Det vil ikke være overraskende, hvis Huawei Mate 40-serien bliver overlegen på hardwarefronten. Med fraværet af Googles tjenester er den kinesiske producent tvunget til at spille på andre tangenter. Billedet bliver sandsynligvis det samme, som vi så med Huawei P40 Pro – en telefon, John G kaldte bedst og dårligst på samme tid.

PODCAST: Huaweis fremtid hænger i en tynd tråd

Mere til historien

For nyligt blev Huawei P40 Pro+ sendt i handlen i Kina. Det forlyder at den største telefon i P40-serien også kommer til Europa, hvilket du kan læse mere om her.

Er Samsung Galaxy S23 FE på trapperne?

Ifølge de nyeste rygter tyder det på, at Samsung Galaxy S23 FE vil komme før Galaxy Z Flip5 og Galaxy Fold5.

(mere…)
Skal droppe Huawei-udstyr i fibernet

TDC Net må ikke længere anvende Huawei-udstyr i deres fibernet.

(mere…)
Specifikationer på OnePlus 12 er lækket

Det ventes, at vi først får OnePlus 12 senere i år, men allerede nu er specifikationerne lækket. Se dem her.

(mere…)
Fra iOS 17 bliver iPhone et smartdisplay

RYGTE: Din iPhone får fra iOS 17 smartdisplay-tilstand. Læs mere om funktionen og et par andre nyheder, der forventes.

(mere…)
OnePlus Fold er måske en rebranded Oppo

Det kunne ligne, at den kommende foldbare smartphone fra OnePlus er en rebranding af Oppo’s foldbare.

(mere…)
Mens vi venter på OnePlus Nord 3

Nye billeder og detaljer om OnePlus Nord 3 er i omløb. Her er, hvad vi ved før præsentationen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram