Ulovligt telefonsalg stoppede ikke trods bøder

6

Telia, Call Me og det 3-ejede Oister har to gange inden for et år fået gigantbøder for ulovligt telefonsalg.

Teleselskabet 3
Det 3-ejede Oister samt Telia og Call Me, som Telia ejer, har det seneste år modtaget bøder for ulovligt salg på i alt 1,4 millioner kroner (Foto: 3)

Selvom Telia og 3 for omkring et år siden fik bøder på henholdsvis 200.000 og 225.000 kroner for telefonsalg, stoppede den ulovlige praksis ikke, skriver Jyllands-Posten.

Nu er den gal igen. Efter en politianmeldelse fra Forbrugerombudsmanden er bøderne fordoblet til 575.000 kroner til Telia og 475.000 kroner til 3. Selskaberne har indvilget i at betale bøderne, skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

De ulovlige opkald er udført på vegne af Telia og deres underselskab Call Me samt det 3-ejede teleselskab Oister.

Politianmeldelsen kommer efter, at en lang række kunder har klaget til Forbrugerombudsmanden over Telia og Call Me, som ringede ulovligt op til folk, der ikke havde bedt om det. Klagerne over Oister er i nogenlunde samme antal.

– ”Vi er bestemt ikke stolte af, at vi får endnu en bøde,” udtaler Telias pressechef Mads Houe til Jyllands-Posten.

Ifølge Oisters direktør, Jesper Bennike, har selskabet opsagt samarbejdet med bureauerne, som ringede ud. Det skete i november 2019.

GUIDE: Min mobil er stjålet, hvad gør jeg?

Lead- og salgsbureauer er også politianmeldt

Udover teleselskaberne, som havde bestilt opgaverne, er virksomhederne Toleadoo, Smartresponse, eGentic, Salesgroup A/S og Leadpartner politianmeldt for at have deltaget i de ulovlige aktiviteter.

Telia og Call Me har, ifølge Forbrugerombudsmanden, fortaget ét eller flere opkald til 49 forbrugere. Desuden er to indehavere af enkeltmandsvirksomheder blevet kontaktet – den ene var tilmeldt Robinsonlisten.

Oister havde kontaktet 50 forbrugere og én enkeltmandsvirksomhed, som var tilmeldt Robinsonlisten.

Telebranchen er kendt for kreative salgsmetoder og der skal ikke meget søgen i vores database til, inden vi finder nogle eksempler. Tjek blot herunder.

Mere til historien

Ifølge forbrugeraftaleloven er der forbud mod telefonsalg. Markedsføringsloven forbyder firmaer at ringe til indehavere af enkeltmandsvirksomheder, der er tilmeldt Robinsonlisten og som har frabedt sig markedsføring.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer