CBB-kunder har modtaget ulovlige regninger

En række CBB-kunder er, i strid med reglerne, blevet mødt med opkrævninger for modtagelse af opkald inden for EU-landene.

CBB

CBB har ulovligt opkrævet taksering for indgående opkald hos kunder der har opholdt sig i et EU-land.

Ifølge EU-reglerne må teleselskaberne ikke taksere mobilkunderne, når de modtager opkald i EU-landene. Helt i strid mod reglerne er det præcis, hvad der er sket for en række kunder hos CBB Mobil.

Hvis telefonen ringede, når kunderne befandt sig i et andet EU-land end Danmark, blev der opkrævet penge på regningen for det indgående telefonopkald.

Selvom fremgangsmåden er i strid med EU-lovgivningen har CBB's kundeservice alligevel skrevet til kunder, at de ikke mener det er imod lovgivningen. Efter Ekstra Bladet har set nærmere på sagen, er der nye toner fra CBB.

- Emojis kan gøre ferien til en dyr fornøjelse

CBB erkender fejlen

Christian Hoffmann, adm. direktør i CBB Mobil, siger til Ekstra Bladet, at der er tale om en fejltaksering.

- ”Vi har rettet fejlen, og er i øjeblikket i fuld sving med at kreditere de af vores kunder, der har været berørt,” fortæller Christian Hoffmann.

Hvis du har været på rejse i EU-området denne sommer, så hold et ekstra vågent øje med mobilregningen når du kommer hjem – uanset selskab. Husk at gøre indsigelse så snart du opdager en eventuel fejl.

- TIP: Vælg selv mobilnetværk i EU og få højere datahastighed

Pas på lande som ikke er en del af EU. F.eks. hvis du bevæger dig fra Italien til Monaco. Her skifter du fra at være en del af EU-reglerne til Europa-takstering. Hos TDC betyder det f.eks. at data koster 4 kroner per megabyte. Samtalerne koster også mere. F.eks. 8 kroner i minuttet i Monaco.

Mere til historien

Vær særligt opmærksom i et land som Tyrkiet. Hos nogle rejsebureauer fremstår landet som ”en del af Europa”, men i forhold til telefon-taksering er Tyrkiet ikke med i EU-aftalen.

Læs også:
- Så dyrt er EU-roaming når datapakken er opbrugt

CBB vinder atter prisen for Danmarks mest tilfredse mobilkunder

For tredje gang i træk har CBB Mobil vundet prisen for mobilbranchens mest tilfredse og loyale kunder.

(mere…)
iPhone og Android-telefoner kan dele opladere fra 2024

Apple skal indføre USB-C på iPhone, hvis de vil markedsføre og sælge telefonen i de europæiske lande. Meldingen kommer fra Europa Parlamentet.

(mere…)
Gratis tale og data i EU er forlænget til 2032

Du kan fortsat bruge data, ringe og sende SMS, når du rejser i EU-landene. Roamingaftalen er forlænget.

(mere…)
CBB Mobil giver 3 måneders gratis Mofibo

Elsker du lyd- eller e-bøger, har CBB Mobil måske det rette for dig. Netop nu kan du få 3 måneders gratis adgang til Mofibo.

(mere…)
CBB Mobil har vundet to kundeservice-priser

KORT NYT: Det tyder på, at CBB Mobil i øjeblikket er det mobilselskab, der yder den bedste kundeservice. De høster priser endnu engang.

(mere…)
Brexit-gyser om roamninggebyrer - danskerne slipper - indtil videre

Du skal fortsat ikke betale roamingafgift, når du besøger Storbritannien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram