CBB-kunder har modtaget ulovlige regninger

En række CBB-kunder er, i strid med reglerne, blevet mødt med opkrævninger for modtagelse af opkald inden for EU-landene.

CBB

CBB har ulovligt opkrævet taksering for indgående opkald hos kunder der har opholdt sig i et EU-land.

Ifølge EU-reglerne må teleselskaberne ikke taksere mobilkunderne, når de modtager opkald i EU-landene. Helt i strid mod reglerne er det præcis, hvad der er sket for en række kunder hos CBB Mobil.

Hvis telefonen ringede, når kunderne befandt sig i et andet EU-land end Danmark, blev der opkrævet penge på regningen for det indgående telefonopkald.

Selvom fremgangsmåden er i strid med EU-lovgivningen har CBB's kundeservice alligevel skrevet til kunder, at de ikke mener det er imod lovgivningen. Efter Ekstra Bladet har set nærmere på sagen, er der nye toner fra CBB.

- Emojis kan gøre ferien til en dyr fornøjelse

CBB erkender fejlen

Christian Hoffmann, adm. direktør i CBB Mobil, siger til Ekstra Bladet, at der er tale om en fejltaksering.

- ”Vi har rettet fejlen, og er i øjeblikket i fuld sving med at kreditere de af vores kunder, der har været berørt,” fortæller Christian Hoffmann.

Hvis du har været på rejse i EU-området denne sommer, så hold et ekstra vågent øje med mobilregningen når du kommer hjem – uanset selskab. Husk at gøre indsigelse så snart du opdager en eventuel fejl.

- TIP: Vælg selv mobilnetværk i EU og få højere datahastighed

Pas på lande som ikke er en del af EU. F.eks. hvis du bevæger dig fra Italien til Monaco. Her skifter du fra at være en del af EU-reglerne til Europa-takstering. Hos TDC betyder det f.eks. at data koster 4 kroner per megabyte. Samtalerne koster også mere. F.eks. 8 kroner i minuttet i Monaco.

Mere til historien

Vær særligt opmærksom i et land som Tyrkiet. Hos nogle rejsebureauer fremstår landet som ”en del af Europa”, men i forhold til telefon-taksering er Tyrkiet ikke med i EU-aftalen.

Læs også:
- Så dyrt er EU-roaming når datapakken er opbrugt

Nu bliver OK Mobil til CBB Mobil

Telenor har købt mobilselskabet OK Mobil, der nu bliver en del af CBB Mobil. Kunderne får mere i pakken.

(mere…)
Rygtebørsen: Apple vil drille regler om USB-C

EU truer Apple, men holder en kattelem åben.

(mere…)
Køb og smid væk-elektronik er under pres

Nye regler skal tvinge producenterne til at lade dig komme til med skruetrækker og loddekolbe.

(mere…)
Bekymring for AI chatbots: Et halvt års pause!

Chatbotten ChatGPT og storesøsteren GPT-4 skaber bekymring på flere fronter. Elon Musk advarer sammen med eksperter mod AI.

(mere…)
CBB har åbnet CBB Mix for alle

CBB åbnede i januar CBB Mix for eksisterende kunder, men nu kan alle "mix'e" abonnementet med streaming.

(mere…)
Digitalt EU-kørekort måske på vej

Europa-Kommissionen ønsker et digitalt EU-kørekort, som en del af et nyt udspil, der skal styrke trafiksikkerheden i EU.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram