CBB-kunder har modtaget ulovlige regninger

En række CBB-kunder er, i strid med reglerne, blevet mødt med opkrævninger for modtagelse af opkald inden for EU-landene.

CBB

CBB har ulovligt opkrævet taksering for indgående opkald hos kunder der har opholdt sig i et EU-land.

Ifølge EU-reglerne må teleselskaberne ikke taksere mobilkunderne, når de modtager opkald i EU-landene. Helt i strid mod reglerne er det præcis, hvad der er sket for en række kunder hos CBB Mobil.

Hvis telefonen ringede, når kunderne befandt sig i et andet EU-land end Danmark, blev der opkrævet penge på regningen for det indgående telefonopkald.

Selvom fremgangsmåden er i strid med EU-lovgivningen har CBB’s kundeservice alligevel skrevet til kunder, at de ikke mener det er imod lovgivningen. Efter Ekstra Bladet har set nærmere på sagen, er der nye toner fra CBB.

Emojis kan gøre ferien til en dyr fornøjelse

CBB erkender fejlen

Christian Hoffmann, adm. direktør i CBB Mobil, siger til Ekstra Bladet, at der er tale om en fejltaksering.

– ”Vi har rettet fejlen, og er i øjeblikket i fuld sving med at kreditere de af vores kunder, der har været berørt,” fortæller Christian Hoffmann.

Hvis du har været på rejse i EU-området denne sommer, så hold et ekstra vågent øje med mobilregningen når du kommer hjem – uanset selskab. Husk at gøre indsigelse så snart du opdager en eventuel fejl.

TIP: Vælg selv mobilnetværk i EU og få højere datahastighed

Pas på lande som ikke er en del af EU. F.eks. hvis du bevæger dig fra Italien til Monaco. Her skifter du fra at være en del af EU-reglerne til Europa-takstering. Hos TDC betyder det f.eks. at data koster 4 kroner per megabyte. Samtalerne koster også mere. F.eks. 8 kroner i minuttet i Monaco.

Mere til historien

Vær særligt opmærksom i et land som Tyrkiet. Hos nogle rejsebureauer fremstår landet som ”en del af Europa”, men i forhold til telefon-taksering er Tyrkiet ikke med i EU-aftalen.

Læs også:
Så dyrt er EU-roaming når datapakken er opbrugt

Alle kender MitID – EU-udgave skal udvikles

Den digitale tegnebog og MitID til EU-borgere er kommet på tegnebrættet, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

(mere…)
Fra 2025 skal din telefon opdateres i flere år

Softwaren skal vedligeholdes gratis i lang tid efter, at en telefon er taget af markedet. Ny lovgivning træder i kraft fra sommeren 2025.

(mere…)
EU stiller vilde krav til nye telefoner

EU har stiller nye krav til producenterne om blandt andet reparationsbarhed, holdbarhed og opgradering af styresystemet.

(mere…)
Nordisk Film+ er nu en del af CBB Mix

Streamingtjenesten Nordisk Film+ er blevet tilføjet til CBB Mix.

(mere…)
Unikt streamingtilbud fra CBB

CBB er klar med et aggressivt tilbud. Et billigt mobilabonnement med en stor mængde data og op til 6 streamingtjenester.

(mere…)
Spar penge på TV 2 Play og 5 andre tjenester

CBB har netop lanceret abonnementer med op til 6 kendte streamingtjenester, og der er penge at spare.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram