Oister ændrer ulovligt fri data abonnement – fastholder fair-usage grænse

Fri data er fri data. En begrænsning af datadeling er ulovlig. Derfor ændrer Oister nu ”fri data”-abonnementet, men fastholder et loft på 1.000 GB datatrafik.

Oister maskot

Oister maskots maskot får ikke lov at markedsføre et abonnement, der indeholder en begrænsning i datadeling (Foto: Oister)

Straks efter TDC Group annoncerede, at Plenti blev lagt sammen med Telmore, var Oister klar med et modtræk. Oister lancerede et abonnement med fri data, der skulle samle de kunder op, som fortsat ønsker have fri data i deres abonnement.

LÆS OGSÅ: Oister vil stjæle Plenti-kunder med tilbud om fri data

Men Oisters abonnement inkluderede en begrænsning på 1.000 gigabyte data om måneden og maksimalt 60 gigabytes per måneden via datadeling.

Begrænsningen på datadeling er en overtrædelse af reglerne i Europa for net-neutralitet. Derfor måtte Oister, kort efter introduktionen af abonnementet, fjerne begrænsningen på de 60 gigabytes.

Plenti havde en lignende begrænsning, som blev ændret efter en sag med Energistyrelsen. Nu har Oister altså også måtte rette ind.

Overfor Ekstra Bladet lagde Oisters direktør Jesper Bennike sig fladt ned, da EB satte fokus på begrænsningen af datadeling, og ændrede straks abonnementet.

– ”Vi er blevet gjort opmærksomme på, at internetdeling skal foregå uden begrænsning. Derfor har vi med det samme ændret betingelserne, så man frit kan dele data fra sin mobiltelefon med andre enheder,” udtalte Jesper Bennike til Ekstra Bladet.

Oister fastholder imidlertid begrænsningen på 1.000 gigabyte datatrafik om måneden, men det mener direktøren er i orden. MereMobil.dk spurgte Jesper Bennike, om Oister stadig mener, at de må have en begrænsning på de 1.000 gigabyte om måneden.

– “Ja, det mener vi bestemt. Så længe vi ikke misinformerer. Vi har et abonnement, der hedder Fri/Fri, men det står tydeligt i markedsføringsmaterialet (reklamer, bannere på nettet osv.), at der er en fair usage-grænse på 1.000 GB, så det er synligt for alle. Ligeledes står det beskrevet i abonnementsvilkårene, at der er en fair usage-grænse på 1.000 GB,” fortæller Jesper Bennike til MereMobil.dk.

I betingelserne havde Oister en linje om, at teleselskabet kunne lukke abonnementet, såfremt SIM-kortet blev anvendt i tablets og routere. Denne del er nu fjernet fra betingelserne.

– ”Efter de seneste dages historier om abonnementet Fri/Fri til 129 kr., så har vi været i dialog med Energistyrelsen. Energistyrelsen har gjort os opmærksomme på, at det er slutbrugeren, der selv skal bestemme, hvilket udstyr et simkort må placeres i. Det har vi naturligvis taget til efterretning og har derfor ændret vores abonnementsvilkår”, siger Jesper Bennike, direktør for Oister.

Pakken med fri tale og fri data hos Oister er prissat til 129 kroner om måneden. Inklusiv i abonnementet er 5 GB data, der kan bruges inden for EU.

Mere til historien

I efteråret blev salgsparolerne hos Plenti ændret. Fokus blev rettet på indholdstjenester fremfor abonnementet med fri data. Det oprindelige slogan var ”ét abonnement – alt inkluderet”. Kort efter åbningen af Plenti stod det dog klar, at alt ikke var inkluderet.

Nordisk Film+ er nu en del af CBB Mix

Streamingtjenesten Nordisk Film+ er blevet tilføjet til CBB Mix.

(mere…)
Ikke igen, YouSee!

Stopper det aldrig, YouSee? Hvor meget tror I, at kunderne vil betale for TV-pakkerne?

(mere…)
Unikt streamingtilbud fra CBB

CBB er klar med et aggressivt tilbud. Et billigt mobilabonnement med en stor mængde data og op til 6 streamingtjenester.

(mere…)
Spar penge på TV 2 Play og 5 andre tjenester

CBB har netop lanceret abonnementer med op til 6 kendte streamingtjenester, og der er penge at spare.

(mere…)
Nye abonnementer inkluderer populære Apple-tjenester

Teleselskabet 3 tilbyder nu kendte Apple-tjenester sammen med mobilabonnementet.

(mere…)
Teleselskabet 3 teaser for nye og federe abonnementer

Torsdag lancerer teleselskabet 3 nye abonnementer, som ifølge dem selv bliver "endnu federe".

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram