TDC er dømt for ulovligt telefonsalg

0

Marketingbureauet We Love Leads og TDC er begge blevet dømt skyldige og fået en bøde for ulovligt telefonsalg.

Vi kender dem alle. Telefonsælgere der ringer, og vil sælge for eksempelvis mobilabonnementer til dig. Men det er ulovligt at ringe til folk og forsøge at sælge mobilabonnementer, hvis de ikke har givet dem lov.

 – Telmore accepterer bøde på 25.000 kroner

Danmarks største teleselskab, TDC, er netop blevet dømt skyldig og fået en bøde på 10.000 kroner for, at ringe op til personer, som ikke havde givet dem lov til dette. Marketingbureauet We Love Leads har ligeledes modtaget en bøde på 10.000 kroner, da det er dem, som TDC har købt kontaktoplysningerne fra. Begge firmaer har tidligere modtaget større bøder. Det skriver Business.dk.

Sagen kort: Sagen omhandler to forbrugere, der blev kontaktet, da TDC ville sælge dem et mobilabonnement. Ingen af disse havde dog givet deres samtykke til, at ville blive ringet op. Det betyder kort og godt, at loven er overtrådt. Københavns Byret har nu dømt de to firmaer. Sagen blev taget op af forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

 – Millionbøde til Google

Hvert år modtager Forbrugerombudsmanden mere end 20.000 klager vedrørende emails med reklamer, samt omkring 300 klager vedrørende opringninger fra telefonsælgere.

Mere til historien

TDC fik i 2014 en bøde på 25.000 kroner for en tilsvarende sag med ulovligt telefonsalg. We Love Leads fik i 2015 (da hed firmaet Orville Media) en bøde på 190.000 kroner. Dette var for at overtræde forbuddet mod vildledning i markedsføringsloven.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer