Er streamingkvaliteten på Netflix normaliseret?

Efter Netflix reducerede streamingkvaliteten, da coronakrisen var på sit højeste, oplyser nogle brugere, at kvaliteten nu er normaliseret. Men er den det?

Da Europa og senere hele verden lukkede ned valgte Netflix, samt flere af de andre store streamingtjenester, at reducere streamingkvaliteten.

YouTube følger Netflix og sænker streaming-kvaliteten

I midten af marts besluttede Netflix, at skrue ned for streamingkvaliteten, da mange mennesker var tvunget til at være hjemme, hvilket ville give et langt højere forbrug af data end normalt. Ikke alene kun på streaming, men generelt da mange også måtte arbejde hjemmefra, samt skoler havde virtuel undervisning. Derfor blev kvaliteten reduceret for at mindske belastningen på internettets infrastruktur.

Men nu godt to måneder senere ser det ud til, at det igen er muligt for brugere i Europa at få streamingkvalitet i 15 Mb/s for 4K HDR. Det skriver Android Central.

Ifølge FlatpanelsHD, så har Netflix abonnenter i Danmark, Norge, Tyskland og andre europæiske lande kontaktet dem eller skrevet i forums, at streamingkvaliteten altså er normaliseret.

Men FlatpanelsHD’s egen test har vist, at 4K HDR fortsat skete ved max 7.62 Mbps.

Netflix har bekræftet overfor FlatpanelsHD, at de er i gang med at øge kapaciteten og få den normaliseret. Dermed er det formentlig blot et spørgsmål om tid før, at kvaliteten er normaliseret for alle brugere.

Netflix-aftale udløser prishop hos Telmore

Trods den reducerede streamingkvalitet, så har coronakrisen ikke skræmt brugerne væk fra Netflix. Tværtimod. Små 16 millioner nye abonnenter blev det til for Netflix i årets første kvartal.

Coronakrisen har fået Netflix til at eksplodere

Har du oplevet, det har været et problem, at streamingkvaliteten var reduceret? Og har du fået den tilbage til det den var før coronakrisen?

Mere til historien

Netflix oplyser, at det ved reduktionen af streamingkvalitet brugte 1 GB data til at afspille en times standard-kvalitet video, mens det bruger 3 GB data for en times HD-indhold.

Læs også:
YouTube sænker kvaliteten på verdensplan

Netflix advarer danske kunder og tilbyder billigt abonnement

En advarsel mod kontodeling er på vej i mailboksen, men Netflix åbner samtidig for billig adgang til tjenesten.

(mere…)
HBO Max er nu ”bare” Max

Streamingtjenesten HBO Max har skiftet navn på det amerikanske marked og hedder nu blot Max.

(mere…)
TV 2 Play begrænser livekanaler

TV 2 strammer grebet. Slut med at se samme live-TV kanal fra TV 2 Play på to skærme samtidigt.

(mere…)
Spotify til kamp mod AI-genererede sange - hør eksempler

Spotify har fjernet i titusindvis af sange, som er genereret med AI. Hør eksempler på AI-sange her.

(mere…)
Spotify varsler prisstigninger

Meldingen fra topchefen hos Spotify, Daniel Ek, er, at der kommer prisstigninger i løbet af 2023.

(mere…)
Kontodelings-gebyr: Spanske Netflix-kunder opsiger abonnement

Der er en del modstand mod Netflix-gebyret, der dækker kontodeling. Mange spanske brugere opsiger nu deres abonnementer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram