YouTube sænker kvaliteten på verdensplan

3

Nu går YouTube på SD-kvalitet i en periode, men du kan stadig manuelt vælge HD.

Sidste uge kom det frem, at YouTube ville sænke kvaliteten af alle videoer til SD-kvalitet (standard), hvilket er 480p i Europa. Ændringen vil ske på det europæiske marked.

YouTube følger Netflix og sænker streaming-kvaliteten

Dette er for at begrænse brugen af data og mindske belastningen på internettet. YouTube fulgte efter Netflix, som først meldte ud at de ville sænke deres streamingkvalitet i en periode på 30 dage. Sidenhen har flere andre streamingtjenester fulgt efter.

Men nu er det altså ikke kun i Europa, men på verdensplan, at YouTube sætter kvaliteten til standard. Det skriver Bloomberg.com.

Det betyder heller ikke, at du ikke kan se videoer i en anden opløsning, men YouTube har altså sat det til at være ”SD” som standard. Vil du ændre dette skal du gøre det manuelt ved hver enkelt video, du ser.

I Danmark er ændringerne fra YouTube og Netflix ret ligegyldige. Vi har netop en meget stræk IT-infrastruktur, som på ingen måde er ved at bryde sammen.

Det er uvist, hvor længe dette vil vare. I første omgang er det en måned, men dette kan blive forlænget afhængig af situationen til den tid.

KOMMENTAR: Streaming og sociale medier er alt afgørende i krisen

Mere til historien

Mange ting ændrer sig i forbindelse med coronakrisen. Dette ses også i filmbranchen, hvor flere film formentlig vil få premiere via streamingtjenester – da biografer er lukket.

Læs også:
Episode #71: Derfor er vi vilde med streaming

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer