Flere nye biograffilm vil udkomme på streaming

Filmanalytiker vurderer, at filmindustrien presses af coronakrisen til at give køb på, at film skal ses i biografen.

The Hunt movie
Betty Gilpin i action-thrilleren "The Hunt", som ikke nåede biograferne inden coronavirussen slog til. (Foto: Universal Pictures)

Filmindustrien arbejder på højtryk for at finde en plads i markedet under den igangværende coronapandemi. Det vil ændre filmverdenen fuldstændigt, mener analytikeren Claus Bülow Christensen.

Han tror, at det, der nu bliver afprøvet af nød, vil bide sig fast, og blive hverdag på den anden side af coronovirussens hærgen.

Claus Bülow Christensen har et indgående kendskab til tv- og filmbranchen. Han kommer med sin spådom i et blogindlæg på det danske film- og mediertidskrift Ekkos webudgave.

Filmindustrien giver efter flere års indædt modstand slip på, at film skal ses først i biografen. 

Nu kigger man mod de digitale distributionskanaler og orienterer sig mod en ny fremtid, skriver han.

Foreløbig er United International Pictures (UIP) gået online med ellers biografaktuelle film som "The Hunt", "Emma" og "The Invisible Man". 

Ifølge Claus Bülow Christensen har UIP kunnet tage en lejepris, der ligger over det normale. I dollars har de taget en pris der ligger mellem 179 og 189 kroner.

Flere biograffilm på streaming

Desuden har Disney sendt "Frost 2" ud på streamingtjenesten Disney+ i USA, og det stopper ikke der, forventer Claus Bülow Christensen.

- "Vi kan forvente en række andre større biografegnede film dukke op til disse priser de nærmeste uger", skriver han.

Han mener også, at filmgiganten Warner Bros bliver nødt til at hoppe med på vognen - så længe biograferne er lukket på grund af covid-19.

- "For kan Warner Bros. vente på biograferne? Og hvordan ser den nærmeste fremtid ud? Har vi overhovedet lyst til at se tv-serier og film i en tid, hvor vi nærmest føler, at vi lever midt i en apokalyptisk tv-serie, og hvor vi bruger megen tid på at fordøje nyheder om coronavirussens hærgen?", skriver han.

Han går så vidt til at stille spørgsmålet: "Tør vi nogensinde overhovedet gå på restaurant eller i biografen igen?", og noterer, at hjemmebiografen er et smitte-sikkert tilflugtssted.

Markedet for streaming er i rivende udvikling. I min techpodcast episode 71 taler jeg med kulturkommentator Niels Frid-Nielsen, der i to årtier har fulgt udviklingen inden for film, TV, serier og streaming. Du bliver klogere på den fascinerede udvikling.

Lyt med herunder eller i din favoritpodcast-app. Du skal gå frem til 11:00 minutter.

Mere til historien

En af de store blockbuster-movies for 2020 er den 25. James Bond film No Time To Die. Den skulle have haft premiere i april 2020, men er udskudt til den 12. november i Storbritannien og 25. november i USA. Årsag? Coronakrisen. Filmen har en budget på 250 millioner dollars.

Snyder du med Disney+ skal du læse her

Deler du dit password til Disney+…? Du skal nok overveje en anden strategi.

(mere…)
TV 2 advarer mod hjælp til at opsige abonnement

Udenlandske tjenester kræver penge for at hjælpe med opsigelse af TV 2 Play-abonnementer.

(mere…)
Unikt streamingtilbud fra CBB

CBB er klar med et aggressivt tilbud. Et billigt mobilabonnement med en stor mængde data og op til 6 streamingtjenester.

(mere…)
Stjernerne har et fast greb om danskernes streaming

Store begivenheder med danske stjerner er det store trækdyr i ny stigning af danskernes streamingforbrug.

(mere…)
Disney+ klar med vildt tilbud

KORT NYT: Disney har annonceret nye abonnementer og prisstigninger, men inden de træder i kraft er Disney+ sat på tilbud.

(mere…)
YouSee Streamer er unødvendig - læs testen

MINI TEST: Streamingtjenester og flow-TV i én brugerflade, lover YouSee. Jeg har testet YouSee Streamer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram