Dansk højttalerproducent er gået konkurs

Højttalerproducenten Libratone er erklæret konkurs. Librartone var oprindeligt dansk men blev i 2014 solgt til kinesiske investorer.

Billede inde fra Libratone butikken (Foto: Libratone)
Det gik ikke med kinesiske investorer for det tidligere danske højttalerbrand. Libratone blev erklælret konkurs den 6. maj 2020. Billedet er fra Libratones butik på Strøget i København (Foto: Libratone)

Libratone er erklæret konkurs. Den danske højttalerproducent har aldrig tjent penge og de seneste år er underskuddene blot blevet større og større.

Tommy Andersen, Søren Louis Pedersen og Jes Mosgaard stiftede tilbage i 2009 virksomheden, men solgte Libratone i 2014 til en kinesisk investorgruppe for et trecifet millionbeløb.

Salget til kineserne har dog ikke været nok til at undgå en konkurs. I 2018 tabte Libratone 136 millioner kroner før skat, mens de i 2017 havde et underskud på 128 millioner kroner. Det betød også, at Libratone startede 2019 med en negativ egenkapital på over en halv milliard kroner.

I sommeren 2019 skrev Finans, at Libratone siden ejerskiftet havde tabt mere end 600 millioner kroner.

De kinesiske ejere har investeret massivt i selskabet, hvilket skulle være grunden til, at selskabet altså nu er gået konkurs.

Det fremgår af en meddelelse i Statstidende, at Sø- og Handelsretten erklærede Libratone konkurs den 6. maj 2020.

Det er advokat Anders Hoffmann Kønigsfeldt fra Bech-Bruun, som er kurator i konkursboet. Han oplyser, at virksomheden opretholder et nødberedskab, mens konkursboet forsøger at sælge forretningen videre.

-”I øjeblikket forsøger at vi at sælge virksomheden og vi har flere mulige købere. Vi håber på at kunne gennemføre en hurtig salgsproces, så virksomheden er solgt inden for de næste par uger,” siger Anders Hoffmann Kønigsfeldt til Finans.dk.

Libratone åbner for AirPlay understøttelse

Anders Hoffmann Kønigsfeldt vil dog ikke oplyse, hvem der har vist interesse for at købe Libratone.

Libratone slog i efteråret 2018 en flagskibsbutik op på Strøget i København som led i en offensiv satsning.

LÆS OGSÅ: B&O er i knæ - akut brug for 400 millioner kroner

Hvad sker der når techvirksomheder lukker?

Konkursen åbner igen for snakken om, hvad der sker med vores gadgets, hvis producenten bag enten lukker eller stopper supporten af eksempelvis ældre produkter.

Senest har vi set hvordan Sonos pludselig annoncerede nedlukning af gamle produkter, hvilket førte til en shitstorm mod producenten. Efterfølgende har Sonos kommunikeret, at kunderne skal forvente, at Sonos produkter vil blive supporteret i fem år efter de er taget ud af portefølgen.

Så længe vil Sonos holde dine højttalere kørende

Mere til historien

Der er, ifølge kurator, 17-20 medarbejdere i ind- og udland. Der er dog på nuværende tidspunkt kun en håndfuld medarbejdere på arbejde til at supportere kunder.

Harman Kardon Citation MultiBeam 1100 test | uimponerende soundbar

TEST: Designkvaliteten er god og forbindelserne mange. Desværre mangler lyden i Harmon Kardon Citation MultiBeam 1100 at imponere.

(mere…)
Sonos Ray test | Sådan lyder en soundbar til lavpris

TEST: Prisen er lav, men lyden ret fornuftig. Kraftig bas må du undvære, men lyden fylder alligevel ret meget. Læs min Sonos Ray test her.

(mere…)
Sonos bluetooth-højttaler fås nu i smarte farver

Den roste transportable højttaler, Sonos Roam, kommer nu i smartere farver, som er lidt mere interessante end sort og hvid.

(mere…)
Mød Sonos Ray – en soundbar til lavpris

Sonos Ray leverer mere power til lyden i dit TV – til en yderst overkommelig pris.

(mere…)
Fed transportabel Sonos-højttaler kommer i en billigere version

Sonos Roam SL er navnet på en ny Sonos Roam, der snart kan købes i Danmark. Priserne er justeret en smule.

(mere…)
Ikeas og Sonos Wi-Fi-højttaler er steget gevaldigt i pris

Der er ikke mange nyheder for pengene i Ikeas "faceliftede" anden generation af Wi-Fi højttaleren Symfonisk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram