Dansk højttalerproducent er gået konkurs

Højttalerproducenten Libratone er erklæret konkurs. Librartone var oprindeligt dansk men blev i 2014 solgt til kinesiske investorer.

Billede inde fra Libratone butikken (Foto: Libratone)
Det gik ikke med kinesiske investorer for det tidligere danske højttalerbrand. Libratone blev erklælret konkurs den 6. maj 2020. Billedet er fra Libratones butik på Strøget i København (Foto: Libratone)

Libratone er erklæret konkurs. Den danske højttalerproducent har aldrig tjent penge og de seneste år er underskuddene blot blevet større og større.

Tommy Andersen, Søren Louis Pedersen og Jes Mosgaard stiftede tilbage i 2009 virksomheden, men solgte Libratone i 2014 til en kinesisk investorgruppe for et trecifet millionbeløb.

Salget til kineserne har dog ikke været nok til at undgå en konkurs. I 2018 tabte Libratone 136 millioner kroner før skat, mens de i 2017 havde et underskud på 128 millioner kroner. Det betød også, at Libratone startede 2019 med en negativ egenkapital på over en halv milliard kroner.

I sommeren 2019 skrev Finans, at Libratone siden ejerskiftet havde tabt mere end 600 millioner kroner.

De kinesiske ejere har investeret massivt i selskabet, hvilket skulle være grunden til, at selskabet altså nu er gået konkurs.

Det fremgår af en meddelelse i Statstidende, at Sø- og Handelsretten erklærede Libratone konkurs den 6. maj 2020.

Det er advokat Anders Hoffmann Kønigsfeldt fra Bech-Bruun, som er kurator i konkursboet. Han oplyser, at virksomheden opretholder et nødberedskab, mens konkursboet forsøger at sælge forretningen videre.

-”I øjeblikket forsøger at vi at sælge virksomheden og vi har flere mulige købere. Vi håber på at kunne gennemføre en hurtig salgsproces, så virksomheden er solgt inden for de næste par uger,” siger Anders Hoffmann Kønigsfeldt til Finans.dk.

Libratone åbner for AirPlay understøttelse

Anders Hoffmann Kønigsfeldt vil dog ikke oplyse, hvem der har vist interesse for at købe Libratone.

Libratone slog i efteråret 2018 en flagskibsbutik op på Strøget i København som led i en offensiv satsning.

LÆS OGSÅ: B&O er i knæ – akut brug for 400 millioner kroner

Hvad sker der når techvirksomheder lukker?

Konkursen åbner igen for snakken om, hvad der sker med vores gadgets, hvis producenten bag enten lukker eller stopper supporten af eksempelvis ældre produkter.

Senest har vi set hvordan Sonos pludselig annoncerede nedlukning af gamle produkter, hvilket førte til en shitstorm mod producenten. Efterfølgende har Sonos kommunikeret, at kunderne skal forvente, at Sonos produkter vil blive supporteret i fem år efter de er taget ud af portefølgen.

Så længe vil Sonos holde dine højttalere kørende

Mere til historien

Der er, ifølge kurator, 17-20 medarbejdere i ind- og udland. Der er dog på nuværende tidspunkt kun en håndfuld medarbejdere på arbejde til at supportere kunder.

Sonos Roam 2 er relanceret med en ekstra knap

En ekstra knap. Det er den store nyhed i den transportable højttaler Sonos Roam 2.

(mere…)
Sonys nye hjemmehøjttalere og soundbars – 2024 lineup

Her er de nye Sony Bravia soundbars til din hjemmebiograf.

(mere…)
Sony Ult Power Sound – ny lyd-serie

Sony er klar med en ny serie af højttalere og hovedtelefoner, som har fokus på kraftfuld bas. Læs om de nye produkter her.

(mere…)
Afslører billeder HomePod med LCD-skærm?

Nye billeder af HomePod-prototype med LCD-skærm på toppen er dukket op.

(mere…)
HomePod Mini eller Sonos One? Hvilken skal du købe?

VIDEO: Jeg har lyttet en del til HomePod Mini og Sonos One. Her er min dom over de små højttalere.

(mere…)
Sonos Move 2 test | Forbedret, tung og dyr

TEST: Batteritiden er længere, og lyden er bedre, men vægten og prisen er stadig høj. Læs min test af den transportable højttaler, Sonos Move 2, her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram