Dansk elektronik-ikon: B&O presses til det yderste

5

Akut hul på 400 mio. kr. B&O er påvirket af den globale nedlukning og kalder på hjælp. En række store aktionærer træder til med det samme.

B&O Beomaster 900k, 1965
B&O Beomaster 900k er produceret i 1964. Den blev en øjeblikkelig succes da den ramte markedet og solgte godt frem til slutningen af 1960’er. Beomaster 900k er designet af Henning Moldenhawer (Foto: MereMobil.dk)

Som om den 95 år gamle danske elektronikkoncern Bang & Olufsen Holding A/S ikke er presset nok i disse år, så presser coronapandemien nu Struer-virksomheden ganske alvorligt.

B&O’s pengekasse drænes voldsomt og har et akut hul på 400 millioner kroner, oplyser selskabet i en meddelelse til Fondsbørsen.

Selskabet vil derfor polstre pengekassen med udskrivning af nye aktier for 400 millioner kroner.

Det nødråb fik kort efter meddelelsen til fondsbørsen en række store aktionærer, som pensionskassen ATP, Chr. Augustinus Fabrikker og Færchfonden, til at træde til. Ifølge Ritzau har aktionærerne sagt ja til at dække beløbet.

– “Bang & Olufsen er i en alvorlig situation, hvor vi er nødt til at skaffe ny kapital for at komme igennem den globale covid-19-krise”, siger bestyrelsesformand Ole Andersen til Ritzau.

Han forklarer, at B&O, som andre forbrugerbrands verden over, er påvirket af nedlukningerne verden over.

– “Og det står klart, at krisens varighed og omfang vil fortsætte med at påvirke salget på flere markeder”, tilføjer bestyrelsesformanden.

Selskabets ledelse og direktion har valgt i en periode at gå 20 procent ned i løn, mens banken har bevilget et ekstra træk på 100 millioner kroner på kassekreditten.

B&O har de senere år været i økonomiske vanskeligheder, og valgte så sent som i marts, at nedlægge 115 stillinger i Danmark.

Desuden forventer B&O at tabe omkring 100 millioner kroner i det næste regnskabsår.

En anden dansk techvirksomhed, som dog i 2014 blev solgt til kinesiske investorer for et trecifret millionbeløb, klarede den ikke; Libratone er gået konkurs.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

En række af B&O’s produkter er permanent udstillet på Museum of Modern Art (MOMA) i New York. Bang & Olufsen har også udviklet eksklusive bilradiosystemer til Audi, Aston Martin, BMW og Mercedes-Benz.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer