Dansk elektronik-ikon: B&O presses til det yderste

Akut hul på 400 mio. kr. B&O er påvirket af den globale nedlukning og kalder på hjælp. En række store aktionærer træder til med det samme.

B&O Beomaster 900k, 1965
B&O Beomaster 900k er produceret i 1964. Den blev en øjeblikkelig succes da den ramte markedet og solgte godt frem til slutningen af 1960’er. Beomaster 900k er designet af Henning Moldenhawer (Foto: MereMobil.dk)

Som om den 95 år gamle danske elektronikkoncern Bang & Olufsen Holding A/S ikke er presset nok i disse år, så presser coronapandemien nu Struer-virksomheden ganske alvorligt.

B&O’s pengekasse drænes voldsomt og har et akut hul på 400 millioner kroner, oplyser selskabet i en meddelelse til Fondsbørsen.

Selskabet vil derfor polstre pengekassen med udskrivning af nye aktier for 400 millioner kroner.

Det nødråb fik kort efter meddelelsen til fondsbørsen en række store aktionærer, som pensionskassen ATP, Chr. Augustinus Fabrikker og Færchfonden, til at træde til. Ifølge Ritzau har aktionærerne sagt ja til at dække beløbet.

– “Bang & Olufsen er i en alvorlig situation, hvor vi er nødt til at skaffe ny kapital for at komme igennem den globale covid-19-krise”, siger bestyrelsesformand Ole Andersen til Ritzau.

Han forklarer, at B&O, som andre forbrugerbrands verden over, er påvirket af nedlukningerne verden over.

– “Og det står klart, at krisens varighed og omfang vil fortsætte med at påvirke salget på flere markeder”, tilføjer bestyrelsesformanden.

Selskabets ledelse og direktion har valgt i en periode at gå 20 procent ned i løn, mens banken har bevilget et ekstra træk på 100 millioner kroner på kassekreditten.

B&O har de senere år været i økonomiske vanskeligheder, og valgte så sent som i marts, at nedlægge 115 stillinger i Danmark.

Desuden forventer B&O at tabe omkring 100 millioner kroner i det næste regnskabsår.

En anden dansk techvirksomhed, som dog i 2014 blev solgt til kinesiske investorer for et trecifret millionbeløb, klarede den ikke; Libratone er gået konkurs.

VIND EN POWERBANK ⚡️ Modtag de seneste nyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

En række af B&O’s produkter er permanent udstillet på Museum of Modern Art (MOMA) i New York. Bang & Olufsen har også udviklet eksklusive bilradiosystemer til Audi, Aston Martin, BMW og Mercedes-Benz.

WOW! Jeg burde have dette headset

Mit favoritheadset Beoplay EX fås nu i en vildt flot Ferrari-udgave.

(mere…)
Beocom Portal test | enestående for den kræsne

TEST: Beocom Portal MS er et headset, der minder dig om, hvad god lyd er. Ved telefonsamtaler og Teams-møder er lyden perfekt.

(mere…)
B&O samler 50 års design og lyd i ét vildt produkt

B&O-aficionados og ditto samlere skal grave dybt i lommerne, hvis de vil have fingre i den Hi-Fi-producentens nye gennemtænkte genbrugsprodukt.

(mere…)
Ny B&O-højttaler er en hyldest til ikonerne

Beosound A5 er en ny eksklusiv højttaler fra B&O, som har sat genanvendelse ind i ligningen. Højtaleren minder om Beolit, men er stadig sin egen.

(mere…)
B&O tager ny runde med headset

B&O bevarer mystikken og holder kortene tæt ind til kroppen i ny version af kritikerrost headset.

(mere…)
Prisvindende B&O-headset kan nu bestilles i vild farve

B&O har åbnet for bestilling af det første skud af det kritikerroste og prisvindende in-ear-headset Beoplay EX i en begrænset specialudgave.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram