Analyse anslår: 24.000 Android-apps lækker brugerdata

50

Der er rimelig stor risiko for, at personlige data, som mailadresser, adgangskoder og kreditkortnumre er lækket fra din Android-telefon.

Omkring 24.000 apps på Android har lækket brugerdata. De data som kan være lækket er blandt andet mailadresser, adgangskoder, chatbeskeder og kreditkortnumre.

Bruger din yndlingsapp Googles database Firebase, er der en vis risiko for, at andre har adgang til dine personlige data. Det skriver Computerworld på basis af en analyse lavet af Comparitech.

30 procent af alle apps i Google Play Store anslås at bruge Firebase. Comparitech har analyseret 4,8 procent af disse apps og fundet, at de er ikke sikret korrekt. 

Det betyder, at stort set alle og enhver kan få adgang til brugeroplysninger uden en adgangskode eller anden godkendelse.

Den gennemsnitlige smartphone-bruger har mellem 60 og 90 apps installeret, så risikoen for, at være en af de Android-brugere, som kan have fået sit privatliv kompromitteret er pæn stor.

Comparitech skriver, at de sårbare apps er installeret ikke færre end 4,22 milliarder gange af Android-brugere.

Comparitech har analyseret 515.735 Android-apps, svarende til omkring 18 procent af alle apps på Google Play. 

Med lidt taljongleren er Comparitech kommet frem til, at i omegnen af 24.000 Android-apps på Google Play lækker personlige data.

VIDEO: Hvad mener du om bloatware?

Mere til historien

Comparitech vurderer, at deres analyse peger på, at langt flere apps ud over Android kan være fejlbehæftet. Firebase er nemlig et værktøj som anvendes på tværs af flere operativsystemer og platforme.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
50 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer