Analyse anslår: 24.000 Android-apps lækker brugerdata

Der er rimelig stor risiko for, at personlige data, som mailadresser, adgangskoder og kreditkortnumre er lækket fra din Android-telefon.

Omkring 24.000 apps på Android har lækket brugerdata. De data som kan være lækket er blandt andet mailadresser, adgangskoder, chatbeskeder og kreditkortnumre.

Bruger din yndlingsapp Googles database Firebase, er der en vis risiko for, at andre har adgang til dine personlige data. Det skriver Computerworld på basis af en analyse lavet af Comparitech.

30 procent af alle apps i Google Play Store anslås at bruge Firebase. Comparitech har analyseret 4,8 procent af disse apps og fundet, at de er ikke sikret korrekt. 

Det betyder, at stort set alle og enhver kan få adgang til brugeroplysninger uden en adgangskode eller anden godkendelse.

Den gennemsnitlige smartphone-bruger har mellem 60 og 90 apps installeret, så risikoen for, at være en af de Android-brugere, som kan have fået sit privatliv kompromitteret er pæn stor.

Comparitech skriver, at de sårbare apps er installeret ikke færre end 4,22 milliarder gange af Android-brugere.

Comparitech har analyseret 515.735 Android-apps, svarende til omkring 18 procent af alle apps på Google Play. 

Med lidt taljongleren er Comparitech kommet frem til, at i omegnen af 24.000 Android-apps på Google Play lækker personlige data.

VIDEO: Hvad mener du om bloatware?

Mere til historien

Comparitech vurderer, at deres analyse peger på, at langt flere apps ud over Android kan være fejlbehæftet. Firebase er nemlig et værktøj som anvendes på tværs af flere operativsystemer og platforme.

Sundheds- og kørekort apps beder dig tage stilling

Du kan modtage påmindelser om, at tage stilling til organdonation, når du er i kontakt med det offentlige eller via sundheds- og kørekortapp.

(mere…)
Mobilitet for alle: Mobilitetsapps gør transport lettere

Biludlejning. Live-tracking i taxatjenester og mulighed for at leje en cykel eller scooter. Mobilitetsapps har virkelig gjort mange ting lettere.

(mere…)
Gode råd: Svindlere jager også i din ferie

TIPS: Få gode råd til bedre IT-sikkerhed i ferien. I 2023 blev 189.000 danskere udsat for digital svindel.

(mere…)
Så hurtigt kan dit kodeord på 8 tegn hackes

De fleste hjemmesider kræver en adgangskode på mere end otte tegn, men kravene bør være højere.

(mere…)
Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
50 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram