Analyse anslår: 24.000 Android-apps lækker brugerdata

Der er rimelig stor risiko for, at personlige data, som mailadresser, adgangskoder og kreditkortnumre er lækket fra din Android-telefon.

Omkring 24.000 apps på Android har lækket brugerdata. De data som kan være lækket er blandt andet mailadresser, adgangskoder, chatbeskeder og kreditkortnumre.

Bruger din yndlingsapp Googles database Firebase, er der en vis risiko for, at andre har adgang til dine personlige data. Det skriver Computerworld på basis af en analyse lavet af Comparitech.

30 procent af alle apps i Google Play Store anslås at bruge Firebase. Comparitech har analyseret 4,8 procent af disse apps og fundet, at de er ikke sikret korrekt. 

Det betyder, at stort set alle og enhver kan få adgang til brugeroplysninger uden en adgangskode eller anden godkendelse.

Den gennemsnitlige smartphone-bruger har mellem 60 og 90 apps installeret, så risikoen for, at være en af de Android-brugere, som kan have fået sit privatliv kompromitteret er pæn stor.

Comparitech skriver, at de sårbare apps er installeret ikke færre end 4,22 milliarder gange af Android-brugere.

Comparitech har analyseret 515.735 Android-apps, svarende til omkring 18 procent af alle apps på Google Play. 

Med lidt taljongleren er Comparitech kommet frem til, at i omegnen af 24.000 Android-apps på Google Play lækker personlige data.

VIDEO: Hvad mener du om bloatware?

Mere til historien

Comparitech vurderer, at deres analyse peger på, at langt flere apps ud over Android kan være fejlbehæftet. Firebase er nemlig et værktøj som anvendes på tværs af flere operativsystemer og platforme.

Tjek el-priserne på smartphonen

Du kan holde styr på el-priserne direkte på din smartphone og der er penge at spare, hvis du kan "planlægge" dit brug af strøm.

(mere…)
iPhone-folket er væsentlig mere værd end Android-brugere

Nye tal kasserer tommelfingerregel som værende tæt på et regulært fejlskud.

(mere…)
RejseBillet-app klar til danskerne

Den nye app RejseBillet kan i nogen grad være et digitalt rejsekort. Appen virker i hele Danmark.

(mere…)
Sådan undgår at blive svindlet digitalt

TIP: Her er 5 gode råd til, hvordan du undgår digital svindel, hvilket cirka 150.000 danskere hvert år oplever.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
Nu skal du finde el-appen frem igen! Strømprisen er på det højeste niveau i år

I efteråret 2022 blev det for alvor populært at følge el-priserne på apps. Nu er det igen relevant. Strømprisen har nået det højeste niveau i år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
50 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram