Analyse anslår: 24.000 Android-apps lækker brugerdata

Der er rimelig stor risiko for, at personlige data, som mailadresser, adgangskoder og kreditkortnumre er lækket fra din Android-telefon.

Omkring 24.000 apps på Android har lækket brugerdata. De data som kan være lækket er blandt andet mailadresser, adgangskoder, chatbeskeder og kreditkortnumre.

Bruger din yndlingsapp Googles database Firebase, er der en vis risiko for, at andre har adgang til dine personlige data. Det skriver Computerworld på basis af en analyse lavet af Comparitech.

30 procent af alle apps i Google Play Store anslås at bruge Firebase. Comparitech har analyseret 4,8 procent af disse apps og fundet, at de er ikke sikret korrekt. 

Det betyder, at stort set alle og enhver kan få adgang til brugeroplysninger uden en adgangskode eller anden godkendelse.

Den gennemsnitlige smartphone-bruger har mellem 60 og 90 apps installeret, så risikoen for, at være en af de Android-brugere, som kan have fået sit privatliv kompromitteret er pæn stor.

Comparitech skriver, at de sårbare apps er installeret ikke færre end 4,22 milliarder gange af Android-brugere.

Comparitech har analyseret 515.735 Android-apps, svarende til omkring 18 procent af alle apps på Google Play. 

Med lidt taljongleren er Comparitech kommet frem til, at i omegnen af 24.000 Android-apps på Google Play lækker personlige data.

VIDEO: Hvad mener du om bloatware?

Mere til historien

Comparitech vurderer, at deres analyse peger på, at langt flere apps ud over Android kan være fejlbehæftet. Firebase er nemlig et værktøj som anvendes på tværs af flere operativsystemer og platforme.

Too Good To Go har hentet stor kapitalindsprøjtning

Madspildsappen, Too Good To Go, har fået en kæmpe kapitalindsprøjtning.

(mere…)
Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Kørekort-app har rundet 2 millioner downloads

Det er endnu ikke to år siden, at kørekort-appen blev lanceret. Allerede nu har den rundet 2 millioner downloads, selvom det ikke er alle, der kan hente appen.

(mere…)
Sundhedskort-appen har mere end 2,1 millioner downloads

Det er nu ét år siden, at Sundhedskort-appen blev frigivet. Mere end 2 millioner gange er appen hentet og anvendes mere end 40.000 gange dagligt.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Ny pant-app sløjfer den gamle ”papir-bon”

Dansk Retursystem er klar med en ny pant-app, som sørger for udbetaling af pant fra landets nye pantstationer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
50 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram