Lukning af tv-signaler via DVB-T udskydes måske

0

Op mod 150.000 husstande vil miste TV-signalerne ved udgangen af marts. Kulturministeren arbejder på en forlængelse på grund af coronakrisen.

Den 31. marts 2020 lukkes tv-signalet for op mod 150.000 husstande. Det var i hvert fald planen før coronakrisen. En stor del af krisekommunikationen sker lige nu via tv. Derfor er timingen for nedlukningen af TV-signalerne via DVB-T nok den værst tænkelige.

Situationen har fået Kristian Thulesen Dahl (DF) til på Twitter at opfordre kulturminister Joy Mogensen (S) til at udskyde lukningen i en periode.

Blot to timer senere svarer Joy Mogensen.

– ”Helt enig. Kulturministeriet arbejder på højtryk for at udskyde nedlukningen!”.

UPDATE: Lukningen af DVB-T er udskudt til juni

Ministeren vurderer i Berlingske, at det primært er ældre borgere og dem med gammelt udstyr i sommerhuset eller i en campingvogn, som er i farezonen.

Dem som rammes af DVB-T lukningen er borgere med skærme primært fra før 2012, der ikke kan modtage de nyere signaler kaldet DVB T2. Det rammer også dem med en tv-boks af ældre dato.

Det er vigtigt at understrege, at kun borgere som modtager TV via egen antenne rammes af nedlukningen, der giver sort skærm på DR1, DR2, Ramasjang og TV 2 Regionerne. Kabel-TV kunder er ikke i fare for at miste TV-signalerne den 31. marts.

Kunder hos Boxer skal heller ikke bekymre sig. De modtager nemlig allerede signaler via DVB-T2.

Årsagen til lukningen af de sidste tv-signaler via DVB-T er, at frekvenser over 700 MHz fremover skal benyttes af teleselskaberne til at levere 5G-dækningen.

Dette er en politisk beslutning som strækker sig tilbage til februar 2015. Bag beslutningen står Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti.

INFO: Vil du se hvilke teleselskaber, der har sat sig på blandt andet 700 MHz frekvensbåndet til 5G-brug, så læs denne artikel: 5G-licenserne er fordelt.

Som alternativ til DR1 via egen antenne kan man benytte en Chromecast eller en Apple TV boks. På disse kan DR TV-appen gratis anvendes til at streame DR’s kanaler. Det kræver naturligvis adgang til en trådløs internetforbindelse.

Du kan her læse min anmeldelse af Chromecast Ultra og den hidtil seneste almindelige Chromecast.

ANMELDELSE: Apple TV 4K er den vildeste TV-boks

Streaming er blevet mainstream hvor prisen ikke hidser folket op. Hvorfor er så mange parate til at betale mange penge for at få adgang til Netflix, ViaPlay, HBO osv? Det har jeg sat fokus på i podcastepisode 71. Du kan høre indslaget (ved 11 minutter) med kulturkommentator Niels Frid-Nielsen herunder.

Mere til historien

Du kan tjekke om dit udstyr er klar til TV-signaler via DVB T2 ved at finde kanalplads 88 på fjernsynet. Ser du teksten ”Det virker!” behøver du ikke foretage dig yderligere. Du kan også lave en kanalsøgning. Fremgår TV 2 Zulu, 6’eren og TV3+ af listen, er du sikret.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer