Antennesignalet er reddet – for en stund

Omkring 150.000 husstande kan ånde lettet op. TV-signalet forsvinder ikke ved udgangen af marts.

Den 31. marts 2020 var skæringsdatoen. Her skulle TV-signalerne via DVB-T slukkes, for at give plads til flere mobilsignaler. Slukningen af DVB-T-signalet ville ifølge et skøn fra Kulturministeriet berøre omkring 150.000 hustande.

Coronakrisen har medført, at lukningen er udskudt til den 2. juni 2020. Årsagen er, at myndighederne er afhængige af, at kunne kommunikere med befolkningen. Derfor er det timingsmæssigt ikke fornuftigt med en lukning af disse TV-signaler midt i krisen, selvom lukningen har været annonceret meget længe.

Udskydelsen er kommet i stand efter Kulturministeriet sammen med Klima- Energi- og Forsyningsministeriet har fundet en løsning, der har gjort udskydelsen mulig, oplyser Kulturministeriet.

Mobilselskaberne har accepteret at vente med at tage DVB-T frekvenserne i brug til efter den 2. juni 2020. 700 MHz-frekvensbåndet skal i fremtiden blandt andet anvendes til mobilt bredbånd via 5G.

Sådan er 5G-frekvenserne fordelt

– “Jeg vil nu hurtigst muligt fremsætte forslag til ændring af radio- og fjernsynsloven, der giver den fornødne hjemmel til at udskyde lukningen. Teleselskaberne er gået med til at udskyde til 2. juni, og jeg vil samtidig kraftigt opfordre alle antenne-tv-seere til i den mellemliggende tid at undersøge, om de kan blive berørt af lukningen, fx ved at gå ind på www.sortsignal.dk,” lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S).

FAKTA: Det er vigtigt at understrege, at kun borgere som modtager TV via egen antenne rammes af nedlukningen, der giver sort skærm på DR1, DR2, Ramasjang og TV 2 Regionerne. Kabel-TV kunder er ikke i fare for at miste TV-signalerne.

Fra brancheorganisationen Teleindustien (TI) lyder det, at Danmark står i en ekstraordinær situation, der er afgørende for, at alle kan følge med. Det vil TI og branchen gerne bidrage til, siger Jakob Willer, TI’s direktør.

Ny Ramasjang-app virker ikke ordentligt på gamle iPads

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Det er kun få dage siden, at blandt andet Kristian Thulesen Dahl (DF) opfordrede kulturminister Joy Mogensen til at udskyde en lukning af DVB-T som følge af coronakrisen.

5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
iPhone 15-modellerne scorer højt på download

En dataindsamling fra Ookla bekræfter en væsentlig download-forbedring for iPhone 15-serien.

(mere…)
Prisnedsættelse på 5G-bredbånd fra 3

En router med frit dataforbrug, hvor du blot skal sætte stikket i, er blevet billigere hos 3.

(mere…)
Er krigen mellem 5G og fiber udsat?

For et år siden meldte teleselskabet 3 krig mod det kablede internet. Og var ikke i tvivl om, at “fremtidens internet er trådløst".

(mere…)
Nu kommer ægte 5G til Danmark

Hidtil har danske mobilbrugere måtte nøjes med en lite-udgave af 5G, men nu er den første operatør klar med et rent 5G-netværk

(mere…)
Jeg har testet 5G internet fra 3

TEST: 5G-internet til hjemmet fra 3. Hvordan fungerer det? Jeg har testet 5G internet fra 3.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram