Antennesignalet er reddet - for en stund

Omkring 150.000 husstande kan ånde lettet op. TV-signalet forsvinder ikke ved udgangen af marts.

Den 31. marts 2020 var skæringsdatoen. Her skulle TV-signalerne via DVB-T slukkes, for at give plads til flere mobilsignaler. Slukningen af DVB-T-signalet ville ifølge et skøn fra Kulturministeriet berøre omkring 150.000 hustande.

Coronakrisen har medført, at lukningen er udskudt til den 2. juni 2020. Årsagen er, at myndighederne er afhængige af, at kunne kommunikere med befolkningen. Derfor er det timingsmæssigt ikke fornuftigt med en lukning af disse TV-signaler midt i krisen, selvom lukningen har været annonceret meget længe.

Udskydelsen er kommet i stand efter Kulturministeriet sammen med Klima- Energi- og Forsyningsministeriet har fundet en løsning, der har gjort udskydelsen mulig, oplyser Kulturministeriet.

Mobilselskaberne har accepteret at vente med at tage DVB-T frekvenserne i brug til efter den 2. juni 2020. 700 MHz-frekvensbåndet skal i fremtiden blandt andet anvendes til mobilt bredbånd via 5G.

Sådan er 5G-frekvenserne fordelt

- “Jeg vil nu hurtigst muligt fremsætte forslag til ændring af radio- og fjernsynsloven, der giver den fornødne hjemmel til at udskyde lukningen. Teleselskaberne er gået med til at udskyde til 2. juni, og jeg vil samtidig kraftigt opfordre alle antenne-tv-seere til i den mellemliggende tid at undersøge, om de kan blive berørt af lukningen, fx ved at gå ind på www.sortsignal.dk,” lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S).

FAKTA: Det er vigtigt at understrege, at kun borgere som modtager TV via egen antenne rammes af nedlukningen, der giver sort skærm på DR1, DR2, Ramasjang og TV 2 Regionerne. Kabel-TV kunder er ikke i fare for at miste TV-signalerne.

Fra brancheorganisationen Teleindustien (TI) lyder det, at Danmark står i en ekstraordinær situation, der er afgørende for, at alle kan følge med. Det vil TI og branchen gerne bidrage til, siger Jakob Willer, TI’s direktør.

Ny Ramasjang-app virker ikke ordentligt på gamle iPads

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Det er kun få dage siden, at blandt andet Kristian Thulesen Dahl (DF) opfordrede kulturminister Joy Mogensen til at udskyde en lukning af DVB-T som følge af coronakrisen.

Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
iPhone driver 5G frem til rekord

For første gang nogensinde er der på en måned solgt flest smartsphones med 5G-teknologi. iPhone 13 drev salget.

(mere…)
Droner skal transportere mennesker og medicin

Falck vil sende droner med mennesker og blodprøver i luften for at give patienter hurtigere diagnose og bedre behandling. TDC Erhverv leverer 5G-teknologien.

(mere…)
Telenor og Telia udvider 5G-nettet

Udrulningen af 5G forsætter og 3G lukkes. Her er seneste nyt om Telenor og Telias netværk.

(mere…)
3 er klar med 5G-internet til hjemmet

Du kan nu købe en 5G-router til internetadgang i hjemmet hos 3.

(mere…)
TDC NET: 4 Gbit/s download over mmWave

Med 5G over mmWave kan man downloade rigtigt hurtigt viser ny test gennemført af TDC NET og Ericsson. 4 Gbit/s er rundet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram