Ramasjang app giver ældre iPads problemer

1

DR har netop frigivet en ny Ramasjang app, som er udsendt i to forskellige versioner. Har dit barn en ældre iPad, så giver den nye app store problemer.

Ny DR Ramasjang duer ikke på ældre iPads
DR Ramasjang har udgivet en ny version af deres app, som give ældre iPads problemer (Foto: DR)

I disse ”coronatider” hvor skoler og daginstitutioner lukkes ned er det ikke helt tosset for danske børnefamilier, at DR netop har udsendt en hel ny Ramasjang app. Faktisk har de udsendt appen i to forskellige versioner. Den nyeste har versionsnummer: 3.0.24.

Den ene version har en stor forside og er tilpasset enheder med iOS 11 og fremefter, mens DR har udgivet en version med en mindre forside, som er til enheder med iOS 10 og bagudrettet.

Nu får børnene deres helt egen bogtjeneste

Desværre er ikke alt fryd og gammen i Ramasjang-land. Mange børn sidder med gamle iPads og kan derfor få problemer, da hardwaren simpelthen ikke er stærk nok til at køre appen. I hvert fald ikke uden at være ustabil.

De ældre iPads har simpelthen grafikkort, som er ved at være for gamle og derfor får de problemer med at køre den nye app.

-”Det er enhederne iPad Air: ‘Apple A7 GPU’, iPad Mini 2: ‘Apple A7 GPU’ og iPad Mini 3: ‘Apple A7 GPU’, der oplever ustabilitet,” lyder det fra Kristoffer Østergaard Kristensen, kommunikationspartner i DR Kommunikation, til MereMobil.dk.

Forskning: iPads stimulerer børns leg og fantasi

Det er hverken en skandale eller for dårligt, at disse iPads har problemer med at køre den nye app. Alle tre enheder er nemlig heller ikke supporteret af Apple længere. De kan dog opdateres til iOS 12, men da grafikkortet er gammelt, gør det, at de ikke kan afvikle den store forside uden ”hakken”.

DR Ramasjang app

DR Ramasjang har udgivet en ny version af deres app, som kan give ældre iPads problemer (Foto: DR)
DR Ramasjang har udgivet en ny version af deres app, som kan give ældre iPads problemer (Foto: DR)

Ramasjang app’en er klar i et nyt design i den nye version. Der er også masser af timers hygge klar. Forsiden er interaktiv og giver mulighed for, at børnene kan udforske alt mellem himmel og hav, samt gå på opdagelse med Bamse og Kylling, Krabben Ronaldo, Hr. Skæg, Sprinter Galore og alle de andre kendte ansigter fra Ramasjang.

Inden man downloader app’en advarer DR også mod, at ældre enheder og styresystemer vil opleve en begrænset udgave af forsiden. Derudover har de også beskrevet de problemer, som man kan møde her.

De billigste mobilabonnementer med et overraskende comeback

Opdatering på vej til at løse problemerne

DR oplyser til MereMobil.dk, at der snarest muligt er en opdatering på vej, som løser problemet og sikrer brugere med ældre iPads tilbydes en begrænset udgave af appen. Så de kan bruge Ramasjang-appen tilfredsstillende.

Timingen af den fejlrettede app er ifølge DR “snarest muligt”.

Man kan også se om et ”quick-fix” løser problemet. Slet appen og installer den igen. Det kan afhjælpe nogle tekniske udfordringer nogen gange, lyder det fra DR.

ANMELDELSE: Denne iPad er et godt køb til prisen

Mere til historien

Modtager du tv-signaler fra din egen antenne, skal du tjekke dit udstyr. Den 31. marts 2020 slukkes for TV-signalerne via DVB-T. Årsagen er, at frekvenser over 700 MHz skal benyttes til mobilkommunikation herunder 5G. Det er en politisk beslutning.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer