Nu får børnene deres helt egen bogtjeneste

Gyldendal, Pippi Langstrømpe, Rasmus Klump, Alfons Åberg og Top-Toy er med når børnebogs-appen Fairytell lanceres. Appen vil indeholde over 500 kendte og klassiske titler for børn op til ti år.

Billeder fra applikationen Fairytell (Foto: Fairytell)

Billeder fra applikationen Fairytell (Foto: Fairytell)

Børn elsker gode bøger og elektroniske medier. Og netop den kombination gav Henriette Høj Gharib idéen til at skabe et digitalt og eventyrligt univers for børn.

Således lyder den korte version af historien bag en ny app, som bliver tilgængelig både til iOS og Android 1. september 2017.

 – Smartphone-mobning: Forældre aner ikke, hvordan deres børn har det

Fairytell er appen døbt, og fra start vil den indeholde mere end 500 kendte og klassiske titler for børn op til ti år.

Således vil man kun være et abonnement og et nogle klik væk fra legendariske navne i børnelitteraturen som Pippi Langstrømpe, Rasmus Klump og Alfons Åberg.

Platformen udnyttes med både lyd og tekst, og kan dermed også bruges til at lære at læse.

– ”Vi voksne er relativt tro mod opfattelsen af, hvad en bog er. Sådan har børn det ikke i dag. Den gode historie kan ses, læses eller lyttes til”, siger Henriette Høj Gharib i en pressemeddelelse, og tilføjer, at ”der er en masse forskning, der understøtter, at desto tidligere børn får interesse for læsning, desto bedre klarer de sig”.

 – TIP: Få billederne af børnene samlet i Facebook Scrapbog

Fairytell har indledt samarbejde med Danmarks største forlag, Gyldendal, og herfra lyder det i pressemeddelelsen, at man byder Fairytell velkommen på markedet for børnebøger leveret via app.

– ”Vi vil meget gerne høste erfaringer med netop denne målgruppe. Vi er desuden nysgerrige over for, hvordan børnene vil anvende en så skræddersyet løsning, og er derfor meget positive overfor samarbejdet,” siger Jeppe Mossin, digital salgschef hos Gyldendal.

Mere til historien

Virksomheden Fairytell, som står bag app’en af samme navn, er stiftet af Henriette Høj Gharib og Lars Peter Ilsø Larsen. Henriette Høj Gharib har en baggrund som kommerciel direktør hos Nordisk Film, mens Lars Peter Ilsø Larsen var stifter af blandt andet DukaPC. Begge er fokuserede på de muligheder elektroniske medier giver børn. Fairytell vil koste 59 kroner om måneden.

Forsker i opråb: Savner præcision i debatten om “skærmtid”

Skærme i skolen bliver ofte omtalt i generelle vendinger af politikere og debattører, mener eksperter.

(mere…)
Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Børn er alt for tidligt på sociale medier

En ny rapport fra Børns Vilkår viser, at børn alt for tidligt kommer på de sociale medier. Tæt på 50 procent har en profil før de er 10 år.

(mere…)
Hvad er det bedste og billigste mobilabonnement til børn?

TIP: Børne-abonnement til telefonen! Hvad er det? Læs om priserne og mobilabonnementer til børn.

(mere…)
Ekspert: AI påvirker dine børn

Cyberbanditterne har en langsigtet plan med at manipulere med dine børn, siger ekspert.

(mere…)
Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram