Nu får børnene deres helt egen bogtjeneste

2

Gyldendal, Pippi Langstrømpe, Rasmus Klump, Alfons Åberg og Top-Toy er med når børnebogs-appen Fairytell lanceres. Appen vil indeholde over 500 kendte og klassiske titler for børn op til ti år.

Billeder fra applikationen Fairytell (Foto: Fairytell)
Billeder fra applikationen Fairytell (Foto: Fairytell)

Børn elsker gode bøger og elektroniske medier. Og netop den kombination gav Henriette Høj Gharib idéen til at skabe et digitalt og eventyrligt univers for børn.

Således lyder den korte version af historien bag en ny app, som bliver tilgængelig både til iOS og Android 1. september 2017.

 – Smartphone-mobning: Forældre aner ikke, hvordan deres børn har det

Fairytell er appen døbt, og fra start vil den indeholde mere end 500 kendte og klassiske titler for børn op til ti år.

Således vil man kun være et abonnement og et nogle klik væk fra legendariske navne i børnelitteraturen som Pippi Langstrømpe, Rasmus Klump og Alfons Åberg.

Platformen udnyttes med både lyd og tekst, og kan dermed også bruges til at lære at læse.

– ”Vi voksne er relativt tro mod opfattelsen af, hvad en bog er. Sådan har børn det ikke i dag. Den gode historie kan ses, læses eller lyttes til”, siger Henriette Høj Gharib i en pressemeddelelse, og tilføjer, at ”der er en masse forskning, der understøtter, at desto tidligere børn får interesse for læsning, desto bedre klarer de sig”.

 – TIP: Få billederne af børnene samlet i Facebook Scrapbog

Fairytell har indledt samarbejde med Danmarks største forlag, Gyldendal, og herfra lyder det i pressemeddelelsen, at man byder Fairytell velkommen på markedet for børnebøger leveret via app.

– ”Vi vil meget gerne høste erfaringer med netop denne målgruppe. Vi er desuden nysgerrige over for, hvordan børnene vil anvende en så skræddersyet løsning, og er derfor meget positive overfor samarbejdet,” siger Jeppe Mossin, digital salgschef hos Gyldendal.

Mere til historien

Virksomheden Fairytell, som står bag app’en af samme navn, er stiftet af Henriette Høj Gharib og Lars Peter Ilsø Larsen. Henriette Høj Gharib har en baggrund som kommerciel direktør hos Nordisk Film, mens Lars Peter Ilsø Larsen var stifter af blandt andet DukaPC. Begge er fokuserede på de muligheder elektroniske medier giver børn. Fairytell vil koste 59 kroner om måneden.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer