Apple vurderer alle ”coronavirus-apps” ekstra kritisk

For at sikre valid info om coronavirus, så har Apple valgt, at de vil vurdere alle apps, som er relateret til coronavius i App Store, ekstra kritisk.

Mange ting handler i disse dage om coronavirus på den ene eller anden måde og det er svært at undgå i nyhedsstrømmen. Personligt ville vi på MereMobil.dk også hellere skrive om nye telefoner, men coronavirus påvirker alt i samfundet netop nu.

Google lover nationalt corona-site i USA

Der uploades også apps i Apples App Store, som skal være for at holde borgere rundt i verden opdaterede og informeret om coronavirus. Desærre er der ondsindede apps i mellem.

Derfor har Apple set sig nødsaget til at tjekke alle apps ud, der har noget med coronavirus at gøre, og evaluere disse yderligere. Det skriver MacRumors.com.

Planen er, at der kun skal godkendes apps fra valide og anerkendte kilder. Apple ønsker korrekt information omkring covid-19 og har derfor besluttet kun at tillade apps med covid-19-relateret indhold fra myndigheder, sundheds-NGO’er og visse virksomheder med et troværdigt dokumenteret sundhedsfokus.

Myndigheder og NGO'er vil kunne få deres gratis apps godkendt hurtigt og uden gebyr, oplyser Apple.

Dog skal man som bruger af apps, nyheder og andet i denne tid huske, at være yderst kildekritisk. Særlige med nyheder, som breder sig på de sociale medier uden kildeangivelse.

Coronavirus: Denne app kan lette din hverdag

Udviklerne af apps om coronavirus skal også ”mærke” deres apps ”Time-Sensitive Event”.

Apple udelukker desuden spil og underholdnings apps med covid-19-tema fra deres App Store.

Corona-karantæne giver øget dataforbrug

Coronavirus har gjort, at danskerne brugte meget mere data end normalt, da statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede det Danmark ned onsdag aften (red. 11. marts 2020).

Google er også gået til kamp mod falske nyheder om coronavirus.

Mere til historien

Også de danske telebutikker er påvirket af denne coronavirus, hvilket har betydet de alle har en masse restriktioner, som skal overholdes. De fleste overholder dem fra myndighederne, mens teleselskabet 3 har strammet endnu mere op.

Nu er Norlys Play klar til Samsung tv

Ejere af Samsung TV-skærme, som er Norlys-kunder, har nu fået en TV-app.

(mere…)
App optog lyd i hemmelighed

Et sikkerhedsfirma opdagede, at en app i Google Play Store gik fra at være nyttig til at blive ondsindet.

(mere…)
Så fantastisk lyder Apple HomePod

TEST: Lyden fra Apple HomePod er rigtig god, men Siri og multiroom er noget rod.

(mere…)
Du kan gå dig til rabatter og bonusser i ny app

En sundhedsapp hvor dine daglige skridt kan give dig en række fordele er klar til danskerne.

(mere…)
Apple har udsendt invitationerne til WWDC - iOS 17 nyt på vej

Apple har netop udsendt invitationerne til deres årlige udviklerkonference, hvilket afslører datoen for, hvornår vi får et smugkig på iOS 17.

(mere…)
Betjeningen af iPhone bliver lettere for ældre og brugere med funktionsnedsættelse

Doros kernebrugere – generelt brugere med funktionsnedsættelse – er i målgruppen for Apples nye redesignede apps og brugerflade.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram