Apple vurderer alle ”coronavirus-apps” ekstra kritisk

0

For at sikre valid info om coronavirus, så har Apple valgt, at de vil vurdere alle apps, som er relateret til coronavius i App Store, ekstra kritisk.

Mange ting handler i disse dage om coronavirus på den ene eller anden måde og det er svært at undgå i nyhedsstrømmen. Personligt ville vi på MereMobil.dk også hellere skrive om nye telefoner, men coronavirus påvirker alt i samfundet netop nu.

Google lover nationalt corona-site i USA

Der uploades også apps i Apples App Store, som skal være for at holde borgere rundt i verden opdaterede og informeret om coronavirus. Desærre er der ondsindede apps i mellem.

Derfor har Apple set sig nødsaget til at tjekke alle apps ud, der har noget med coronavirus at gøre, og evaluere disse yderligere. Det skriver MacRumors.com.

Planen er, at der kun skal godkendes apps fra valide og anerkendte kilder. Apple ønsker korrekt information omkring covid-19 og har derfor besluttet kun at tillade apps med covid-19-relateret indhold fra myndigheder, sundheds-NGO’er og visse virksomheder med et troværdigt dokumenteret sundhedsfokus.

Myndigheder og NGO’er vil kunne få deres gratis apps godkendt hurtigt og uden gebyr, oplyser Apple.

Dog skal man som bruger af apps, nyheder og andet i denne tid huske, at være yderst kildekritisk. Særlige med nyheder, som breder sig på de sociale medier uden kildeangivelse.

Coronavirus: Denne app kan lette din hverdag

Udviklerne af apps om coronavirus skal også ”mærke” deres apps ”Time-Sensitive Event”.

Apple udelukker desuden spil og underholdnings apps med covid-19-tema fra deres App Store.

Corona-karantæne giver øget dataforbrug

Coronavirus har gjort, at danskerne brugte meget mere data end normalt, da statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede det Danmark ned onsdag aften (red. 11. marts 2020).

Google er også gået til kamp mod falske nyheder om coronavirus.

Mere til historien

Også de danske telebutikker er påvirket af denne coronavirus, hvilket har betydet de alle har en masse restriktioner, som skal overholdes. De fleste overholder dem fra myndighederne, mens teleselskabet 3 har strammet endnu mere op.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer