Google lover nationalt corona-site i USA

1

Amerikanerne får et nationalt corona-screeningssite. En testudgave for Bay Area åbner i kommende uge.

Præsident Donald Trump har fået noget galt i halsen, rapporterede CNN efter præsidentens tale til nationen fredag. Ifølge CNN lovede Trump et nationalt website, der skal hjælpe amerikanske borgere med at fastslå, om og hvordan de kan blive testet for coronavirusset covid-19.

CNN kritiserede Trump for at love et nationalt website, når det viste sig kun at være målrettet dele af deltaten Californien.

Hvad er op og ned?

Op er, at websitet udvikles af virksomheden Verily, der ligesom Google er ejet af Alphabet.

Dette siger Google om sagen

Op er også at Verily kommer til at lancere et pilot-testsite for nogle områder Bay Area i San Fransisco. Her kan borgerne foretage en risikovurdering i forhold til symptomer, oplyser Googles kommunikationsafdeling.

– “Google samrbejder med den amerikanske regering om at udvikle et nationalt webite der indeholder informationer om covid-19 symptomer, risiko og information om tests,” skriver Google videre.

Så når CNN skriver, at websitet er KUN målrettet dele af delstaten Californien, er det som sådan rigtigt. CNN glemmer dog at skrive, at der er tale om et pilotforsøg i Bay Area – inden det rulles ud nationalt.

Talsmand for Verily Carolyn Wang, oplyser, at man forventer en testversion af visitationsprogrammet er klar i næste, og at det vil kunne findes på Verilys sundhedswebsite Projectbaseline.com.

Carolyn Wang tilføjer, at det er meningen, at visitationsprogrammet på længere sigt skal udbredes til at omfatte større dele af USA.

Det skal siges, at vicepræsident Mike Pence fredag lovede at websitet ville køre fra søndag (15. marts, red.). Dette var nok lidt for optimistisk.

I sin tale til nationen indførte præsident Donald Trump på grund af coronavirusset national krisetilstand.

Sådan påvirker corona de danske telebutikker

GUIDE: Sådan renser du smartphone-skærmen korrekt

Google har i forbindelse med corona-krisen sat en kamp ind mod fake news og anden corona-misinformation.

INFO: Flere medier, herudner Ritzau i Danmark, skrev lørdag morgen en nyhed om dette emne på basis af vinklen fra CNN. MereMobil.dk lavede en citatversion søndag. Efterfølgende har der vist sig flere unøjagtigheder i CNN’s historie. Disse har vi på MereMobil.dk korrigeret søndag aften.

Mere til historien

Ifølge Fagbladet 3F er bekræftet et tilfælde af coronavirusset covid-19, blandt de mere end 1.000 bygningsarbejdere, der er i gang at opføre et kæmpe datacenter for Google mellem Taulov og Fredericia. Ifølge fagbladets oplysninger er der tale om en medarbejder, der har været på ferie i et område i det sydlige Europa.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer