Google lover nationalt corona-site i USA

Amerikanerne får et nationalt corona-screeningssite. En testudgave for Bay Area åbner i kommende uge.

Præsident Donald Trump har fået noget galt i halsen, rapporterede CNN efter præsidentens tale til nationen fredag. Ifølge CNN lovede Trump et nationalt website, der skal hjælpe amerikanske borgere med at fastslå, om og hvordan de kan blive testet for coronavirusset covid-19.

CNN kritiserede Trump for at love et nationalt website, når det viste sig kun at være målrettet dele af deltaten Californien.

Hvad er op og ned?

Op er, at websitet udvikles af virksomheden Verily, der ligesom Google er ejet af Alphabet.

Dette siger Google om sagen

Op er også at Verily kommer til at lancere et pilot-testsite for nogle områder Bay Area i San Fransisco. Her kan borgerne foretage en risikovurdering i forhold til symptomer, oplyser Googles kommunikationsafdeling.

– “Google samrbejder med den amerikanske regering om at udvikle et nationalt webite der indeholder informationer om covid-19 symptomer, risiko og information om tests,” skriver Google videre.

Så når CNN skriver, at websitet er KUN målrettet dele af delstaten Californien, er det som sådan rigtigt. CNN glemmer dog at skrive, at der er tale om et pilotforsøg i Bay Area – inden det rulles ud nationalt.

Talsmand for Verily Carolyn Wang, oplyser, at man forventer en testversion af visitationsprogrammet er klar i næste, og at det vil kunne findes på Verilys sundhedswebsite Projectbaseline.com.

Carolyn Wang tilføjer, at det er meningen, at visitationsprogrammet på længere sigt skal udbredes til at omfatte større dele af USA.

Det skal siges, at vicepræsident Mike Pence fredag lovede at websitet ville køre fra søndag (15. marts, red.). Dette var nok lidt for optimistisk.

I sin tale til nationen indførte præsident Donald Trump på grund af coronavirusset national krisetilstand.

Sådan påvirker corona de danske telebutikker

GUIDE: Sådan renser du smartphone-skærmen korrekt

Google har i forbindelse med corona-krisen sat en kamp ind mod fake news og anden corona-misinformation.

INFO: Flere medier, herudner Ritzau i Danmark, skrev lørdag morgen en nyhed om dette emne på basis af vinklen fra CNN. MereMobil.dk lavede en citatversion søndag. Efterfølgende har der vist sig flere unøjagtigheder i CNN’s historie. Disse har vi på MereMobil.dk korrigeret søndag aften.

Mere til historien

Ifølge Fagbladet 3F er bekræftet et tilfælde af coronavirusset covid-19, blandt de mere end 1.000 bygningsarbejdere, der er i gang at opføre et kæmpe datacenter for Google mellem Taulov og Fredericia. Ifølge fagbladets oplysninger er der tale om en medarbejder, der har været på ferie i et område i det sydlige Europa.

Google afslører Pixel 9 Pro

Der har været en del læks af den kommende Google Pixel 9 Pro. Det løser Google nu ved at vise telefonen før annonceringen.

(mere…)
Samsungs indtjening eksploderer – det gør udledning af CO2 også

Den verdensomspændende udvikling af kunstig intelligens sætter klimamål under pres. Google tvivler på egne klimamål.

(mere…)
KL raser efter kold skulder i Chromebook-problematik

Regeringen tager ikke Chromebook-problematikken alvorligt nok, mener udvalgsformand i Kommunernes Landsforening.

(mere…)
Google Translate får tilføjet 110 nye sprog

Google Translate får nu den største udvidelse nogensinde, hvor 110 nye sprog tilføjes.

(mere…)
Nu må skoleeleverne bruge Chromebook-computerne, men …

Hvordan vil Google konkret sikre, at mine børns data ikke bruges i strid med lovgivningen?

(mere…)
Google inviterer til “Made by Google”-event – Pixel 9?

Google har sendt invitationerne ud til en stor event i midten af august. Der spekuleres i en lancering af Pixel 9-serien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram