5G-Nokia til under 5.000 kroner

Hele fire nye Nokia-telefoner er nu præsenteret. Den største er en 5G-telefon til 4.999 kroner. Læs mere om de nye modeller her.

Nokia forår 2020
Nokia 1.3, Nokia 5.3, Nokia 8.3, Nokia 5310 (Foto: HMD Global)

HMD Global har annonceret nye Nokia-telefoner, hvor den ene er en 5G-telefon.

HMD Global trækker Nokia ud af MWC

Den første 5G-telefon fra Nokia hedder 8.3.

De tre øvrige nye modeller hedder Nokia 5.3, Nokia 1.3 og Nokia 5310.

HMD Global er partner i den nye James Bond film ”No Time To Die”, der dog er udskudt på grund af coronaudbruddet.  Premieren er flyttet til den 12. november i blandt andet Storbritannien og Danmark.

James Bond afslører ny Nokia 5G-telefon

-”Den nye 5G Nokia-smartphone, Nokia 8.3, er designet med tanke på brugervenlighed og teknologisk fremtidssikring, der ikke kun understøttes af Qualcomm 5G. Nokia 8.3 har det højeste antal af 5G’s nye radiobånd fra 600 MHz helt op til 3,8 GHz. Der er tale om et teknologisk løft med globale visioner bag,” siger HMD Globals produktchef, Juho Sarvikas i en pressemeddelelse.

De modeller, som nu er offentliggjort, skulle have været lanceret til Mobile World Congress 2020, der som bekendt blev aflyst.

Nokia 8.3 – 5G-modellen

Nokia 8.3 Grooth
Nokia 8.3 havde arbejdsnavnet Nokia Grooth internt (Foto: HMD Global)

Den første 5G Nokia telefon hedder Nokia 8.3. Den understøttes både af standalone og non-standalone 5G-kombinationer, som de forskellige operatører ruller ud i verden.

Det er også den første smartphone, der benytter Qualcomm 5G RF Frontend-modulløsningen som en del af Qualcomm platformen.

Kameraet på 8.3 er et PureView-kamera med Zeiss-optik. ”Zeiss Cinema capture og editor”-funktionen gør det muligt at optage video selv under forhold med begrænset med lys, oplyses det.

Nokia 8.3 kommer i handlen fra sommeren 2020 i farven Polar Night. Den får en vejledende pris på 4.499 kroner for 6 GB RAM og 64 GB intern hukommelse, mens modellen med 8 GB RAM og 128 GB intern hukommelse får en vejledende pris på 4.999 kroner.

Her kan du læse mere om Nokia 8.3 5G.

Nokia 5.3 – klassisk mellemklasse

Nokia 5.3 Captain America
Nokia 5.3 (Foto: HMD Global)

Her får du en smartphone med en 6,55 tommer skærm, Qualcomm Snapdragon 665 processor og quad-kamera.

Kameraet har også Night Mode, som gør det muligt at tage bedre billeder ved svagt lys.

Nokia 5.3 kommer med Android 10 og giver brugeren hurtig adgang til Google Assistant.

Allerede fra april bliver Nokia 5.3 tilgængelig i farverne Cyan, Sand og Charcoal. Den kommer med 4 GB RAM og 64 GB intern hukommelse og har en vejledende pris på 1.599 kroner uden abonnement,

Nokia 1.3 – den billige

Nokia 1.3 Drax
Nokia 1.3 (Foto: HMD Global)

Der er tale om en meget prisvenlig smartphone når der tales om Nokia 1.3. Den vejledende pris er 749 kroner. Den kommer i farverne Cyan, Sand og Charcoal.

Ligesom Nokia 5.3 er 1.3 også klar i butikkerne fra april.

Nokia 1.3 kommer med Android 10 (Go Edition). Selvom der er tale om en low-end telefon, så får du stadigvæk lidt af funktionerne, som kendes fra de dyrere telefoner. Der er nemlig for første gang Camera Go og AI-billedfusionteknologi med svag belysning, Gallery Go og kant-til-kant skærm i en Android Go-telefon. Opløsningen på skærmen er HD+.

Nokia 1.3 er i øvrigt klar til Android 11 (Go Edition) opdateringen.

Nokia 5310 – genfødsel af en retromobil

Nokia Pisces 5310
Nokia 5310 (2020-udgave) (Foto: HMD Global)

Den sidste nye Nokia-telefon i denne omgang er Nokia 5310. Det er en ”retro-model”.

Hvis du husker tilbage på Nokia 5310 Xpress Music, som kom med MP3-afspiller og FM-radio og havde dobbelt-frontvendte højttalere, så er der lidt af det i den nye 2020-version..

Nokia 5310 leveres med et klassisk design og så er den god som musikafspiller.

Allerede i slutningen af marts lander Nokia 5310 i handlen i farverne hvid/rød og sort/rød. Den har en vejledende pris på 449 kroner.

INFO: Denne artikel er oprindeligt udgivet den 19. marts 2020, men genpubliceret 20. marts 2020 da navngivningen i pressematerialet var forkert. Produkterne var beskrevet som Nokia Grooth, Nokia Nokia Captain America, Nokia Drax og Nokia Pisces. Butiksnavnene bliver Nokia 8.3, Nokia 5.3, Nokia 1.3 og Nokia 5310. Dette er nu rettet i teksten.

Andre HMD Global nyheder

Foruden de fire nye Nokia-telefoner, så havde HMD Global også andet i ærmet ved lanceringen.

De er klar med en helt ny HMD Connect Global Roaming Services, samt et nyt eksklusivt 007 Kevlar-cover. Det nye Kevlar-cover er til Nokia 6.2 og Nokia 7.2 telefoner og produceret med teknologien fra skudsikre veste, som beskytter telefonen endnu bedre. Pris og tilgængelighed på coveret er endnu ikke offentliggjort.

Det har tidligere været rygtet, at HMD Global ville lancere deres første smartwatch, men det er altså endnu ikke en realitet.

Mere til historien

Trods de fire nye smartphone-modeller er HMD Global endnu ikke klar med en rigtig ”flagskibsmodel”, som kan konkurrere mod de andre Android-topmodeller på markedet.

iPhone 15-modellerne scorer højt på download

En dataindsamling fra Ookla bekræfter en væsentlig download-forbedring for iPhone 15-serien.

(mere…)
Nokia-mobil får flot anerkendelse

Som den eneste mobiltelefon er bæredygtig Nokia-model landet på prestigefyldt liste.

(mere…)
Produktion af mobiltelefoner er tilbage i Europa

Der garanteres at hverken hardware, software eller data har været i berøring med USA eller Asien.

(mere…)
Prisnedsættelse på 5G-bredbånd fra 3

En router med frit dataforbrug, hvor du blot skal sætte stikket i, er blevet billigere hos 3.

(mere…)
HMD Global vil lancere telefoner i eget navn

Det er HMD Global, som står bag Nokia-telefoner, men de vil også lancere telefoner i eget navn.

(mere…)
Nokia G42 5G klar i ny farve

Den reparationsvenlige smartphone, Nokia G42 5G, er kommet i en ny smart farve. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram