Sony fordoblede smartphone-salget

KORT NYT: Sony solgte temmelig mange telefoner i fjerde kvartal 2019 – i Sonys målestok.

Vi hører ofte triste historier om Sonys salgstal på smartphones, der ikke på nogen måde har været prangende. Tilsyneladende gjorde Sony noget ekstra rigtigt i fjerde kvartal 2019 – også kendt som det vigtige julekvartal.

Ifølge Sonys regnskabsrapport, der dækker oktober, november og december 2019, det tredje kvartal i Sonys regnskabsår, blev der solgt 1,3 millioner smartphones på verdensplan med Sonos logo på.

Det lyder måske ikke af meget, men i forhold til det foregående kvartal er det faktisk en fremgang fra 600.000 enheder. Skriver GSMArena.

Desværre viser regnskabstallene et fald i overskuddet på 20 procent i kvartalet. Dette er dog ikke smartphone-divisionens skyld. Faldet kommer som følge af et dårligere salg af sensorer til kameraer samt indhold fra underholdningsdivisionen.

Sony er en af de største leverandører af kamerasensorer til andre smartphone- og kameraproducenter.

Lige rundt om hjørnet ligger Sony an til lanceringen af Sony Xperia X 5 Plus, der skulle være en ny 5G-topmodel. Telefonen har, ifølge rygterne, Qualcomm Snapdragon 865 processor samt primære kamerasensorer på 48 eller 64 megapixels.

Du kan læse mere om Sony Xperia X 5 Plus her.

Sony holder et stort pressemøde ved Mobile World Congress i slutningen af februar. Vi følger det på MereMobil.dk.

VIDEOGUIDE: Sådan streamer du spil fra PS4 til din mobil eller computer

Mere til historien

Udover telefoner så står der Sony på mange andre techprodukter. I slutningen af 2019 testede jeg eksempelvis Sony 360 Reality Audio. Denne teknologi skulle tilføre musikken en ny dimension.


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.