Huawei: AppGallery er verdens tredjestørste App Store

AppGallery er den tredjestørste appbutik i verden med omkring 400 millioner aktive brugere hver måned, siger Huawei. Er AppGallery egenlig relevant?

Huawei AppGallery (Kilde: Huawei)
Huawei AppGallery (Kilde: Huawei)

400 millioner aktive brugere om måneden. Så mange benytter angiveligt AppGallery, der er Huaweis egen appbutik. Det skriver Android Central.

Men kan AppGallery noget i vores markedsområde?

AppGallery kan måske være med til at gøre Huawei helt uafhængige af Google.

Efter krisen mellem USA og Kina har gjort, at Huawei ikke længere har adgang til Googles apps og tjenester, så forsøger Huawei at blive uafhængige og klare sig selv. På det europæiske og amerikanske marked har Googles tjenester og apps dog stor magt. Hvilket også er derfor, at flagskibsserien fra efteråret, Mate 30-serien, ikke er blevet tilgængelig herhjemme.

Huawei Mate 30 Pro kommer aldrig til Danmark

Global satsning

Under et pressemøde tidligere på ugen, som skulle have været afholdt ved Mobile World Congress, blev det klart, at Huawei forsøger at gøre AppGallery og Huawei Mobile Services (HMS) større end de allerede er og satser nu på verdensplan.

Det er meningen, at der skal investeres omkring én milliard dollars for at tiltrække udviklere til AppGallery. Ligesom der angiveligt også er et samarbejde i gang med andre kinesiske giganter, som Xiaomi, Vivo og Oppo.

Huawei og OnePlus-ejere vil lancere Google Play konkurrent

Der er også udviklet danske apps til AppGallery, men er det nok til at få danskerne væk fra Google Play Store og Apples App Store? Microsoft forsøgte med Windows Phone Store, men måtte som bekendt trække sig igen.

Kan Huawei få det umulige til at ske? At de ”vinder” over Google og får succes med AppGallery på andre markeder end det kinesiske hjemmemarked?

Det er uvist, hvor mange af de 400.000 millioner månedlige brugere, der er brugere udenfor Kina.

Google Play Store og Apples App Store har mange års forspring. Play Store havde eksempelvis rundet én milliard månedlige brugere tilbage i 2015. Så derfor er der lang vej, selvom Huawei siger, at de har den tredjestørste applikationsbutik på verdensplan. Den er reelt set så langt bagud, at de fleste formentlig blot ville nævne de to første, lyder det fra Android Central.

Google melder klart ud om brug af apps for Huawei

Tror du, at Huawei klarer sig uden Google eller er det forbi med Huawei, hvis ikke Huawei igen snart må benytte sig af Googles tjenester og apps? Skriv gerne dine tanker og holdninger i kommentarfeltet herunder.

I midten af februar 2020 fik Huawei forlænget pinen med 45 dage. Så det er spændende, hvilken udmelding der kommer på sagen i slutningen af marts måned.

Mere til historien

Siden den 19. maj 2019 har Huawei ikke måtte udsende nye telefoner med Googles apps og tjenester. Men hvad er en ny telefon? For eksempelvis Nova 5T kom med Googles apps og tjenester. Bliv klogere på det her.

Google lancerer Chromecast med fjernbetjening i Danmark

Chromecast med Google TV og fjernbetjening sælges i Danmark, men også snart officielt fra Googles egen butik.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Disse fede Google produkter går vi (nok) glip af i Danmark

Google I/O 2022: Google har fremvist en række interessante produkter bl.a. Pixel 6a, Pixel Watch, Pixel 7 og meget mere, som nok aldrig kommer i Danmark.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram