Nu er eSIM klar til alle

Nu kommer eSIM til alle smartphones, som understøtter muligheden. Telia rykker nu på fremtidens SIM-kort, som er klar til Razr og iPhone.

eSIM (Foto: Telia)
Nu kan Telia tilbyde eSIM til alle telefoner, som understøtter fremtidens SIM-kort (Foto: Telia)

Telia er nu klar med eSIM til telefoner. eSIM hørte vi om i Danmark første gang, da teleselskabet 3 var klar med eSIM til Apple Watch Series 3.

De digitale SIM-kort, som eSIM er, gør det lettere at skifte SIM-kort og at have mere end ét telefonnummer på mobilen. Ligesom der spares tid og ressourcer.

Det digitale eSIM-kort downloades fra selvbetjeningsuniverset ”Mit Telia”. Dermed skal du altså ikke have et fysisk SIM-kort udleveret eller tilsendt.

eSIM er dog langt fra standard endnu. Det forventes, at blive standarden i fremtiden, men det er endnu uvist, hvornår det vil være almindeligt.

BAGGRUND: Bliv klogere på eSIM – fremtidens SIM-kort

Indtil videre er det særligt i smartwatches, at vi har set eSIM benyttet. Dette giver nemlig mulighed for, at mobilen kan blive hjemme på løbeturen, og du alligevel kan modtage opkald og beskeder på uret.

Samsung har også smartwatches med eSIM-understøttelse, men funktionaliteten har endnu ikke været åbnet for disse produkter, hos de danske teleselskaber.

GUIDE: Hvilket Apple Watch skal jeg købe?

Bliver almindeligt i telefonerne

Apple har understøttet eSIM i iPhone siden 2018. Her åbnede iPhone Xs, iPhone Xs Max og iPhone Xr for funktionaliteten. Kunderne fik dermed mulighed for, at have to telefonnumre (dual-SIM) på samme iPhone. Det kræver dog ét fysisk SIM-kort og ét eSIM. 3 har tilbudt muligheden siden december 2018, samt andre kompatible telefoner, og nu kommer Telia også med.

Motorola har annonceret klaptelefonen Motorola Razr - den med foldbar skærm. Denne lanceres i første omgang sammen med Telia. Razr er speciel fordi den udelukkende har eSIM. Du kan altså ikke sætte et fysisk SIM-kort i. Derfor har det været ret afgørende, at Telia fik gang i eSIM inden Razr ligger klar til salg.

Foruden at være mere ”miljøvenligt”, så er der også nogle perspektiver i eSIM i forhold til intelligente apparater i hjemmet. I takt med flere ønsker produkter til smarthomes, så betyder det også flere ting er tilkoblet mobilnetværket og derfor kræver eSIM.

Telia tilbyder eSIM til alle med en privat mobil eller dem med et mobilt bredbåndsabonnement. Enhederne skal dog understøtte eSIM.

Mere til historien

SIM står for Subscriber Identity Module. Og det er med til at identificerer telefonen overfor teleselskabet.

Så billigt kan du købe en brugt iPhone

En brugt iPhone kan købes billigt og med 24 måneders reklamationsret. Se hvor meget du kan spare, hvis du køber en gennemtestet brugt iPhone.

(mere…)
Telia sælger nu brugte telefoner

Telia giver mobilkunderne muligheden for at købe en brugt telefon, som er serviceret, renset og klargjort – og fremstår ”næsten ny”.

(mere…)
Her stiger tv-pakken med op mod 66 procent

Tv via Telia stiger voldsomt til maj. Blandt andet stiger den billige tv-pakke med gratiskanaler fra DR og TV 2 med ét slag 100 kroner om måneden.

(mere…)
Telenor og Telia udvider 5G-nettet

Udrulningen af 5G forsætter og 3G lukkes. Her er seneste nyt om Telenor og Telias netværk.

(mere…)
Telia og Telenor siger farvel til 3G

Telia og Telenor siger endegyldigt farvel til 3G-netværket i slutningen af sommeren 2022. I stedet sættes der tempo på 5G-udrulning og opgradering.

(mere…)
Dansk mobilnetværk offer for hackerangreb

Cyberkriminelle har haft adgang til data på en server hos et stort dansk mobilnetværk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
19 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram