Nu er eSIM klar til alle

Nu kommer eSIM til alle smartphones, som understøtter muligheden. Telia rykker nu på fremtidens SIM-kort, som er klar til Razr og iPhone.

eSIM (Foto: Telia)
Nu kan Telia tilbyde eSIM til alle telefoner, som understøtter fremtidens SIM-kort (Foto: Telia)

Telia er nu klar med eSIM til telefoner. eSIM hørte vi om i Danmark første gang, da teleselskabet 3 var klar med eSIM til Apple Watch Series 3.

De digitale SIM-kort, som eSIM er, gør det lettere at skifte SIM-kort og at have mere end ét telefonnummer på mobilen. Ligesom der spares tid og ressourcer.

Det digitale eSIM-kort downloades fra selvbetjeningsuniverset ”Mit Telia”. Dermed skal du altså ikke have et fysisk SIM-kort udleveret eller tilsendt.

eSIM er dog langt fra standard endnu. Det forventes, at blive standarden i fremtiden, men det er endnu uvist, hvornår det vil være almindeligt.

BAGGRUND: Bliv klogere på eSIM – fremtidens SIM-kort

Indtil videre er det særligt i smartwatches, at vi har set eSIM benyttet. Dette giver nemlig mulighed for, at mobilen kan blive hjemme på løbeturen, og du alligevel kan modtage opkald og beskeder på uret.

Samsung har også smartwatches med eSIM-understøttelse, men funktionaliteten har endnu ikke været åbnet for disse produkter, hos de danske teleselskaber.

GUIDE: Hvilket Apple Watch skal jeg købe?

Bliver almindeligt i telefonerne

Apple har understøttet eSIM i iPhone siden 2018. Her åbnede iPhone Xs, iPhone Xs Max og iPhone Xr for funktionaliteten. Kunderne fik dermed mulighed for, at have to telefonnumre (dual-SIM) på samme iPhone. Det kræver dog ét fysisk SIM-kort og ét eSIM. 3 har tilbudt muligheden siden december 2018, samt andre kompatible telefoner, og nu kommer Telia også med.

Motorola har annonceret klaptelefonen Motorola Razr – den med foldbar skærm. Denne lanceres i første omgang sammen med Telia. Razr er speciel fordi den udelukkende har eSIM. Du kan altså ikke sætte et fysisk SIM-kort i. Derfor har det været ret afgørende, at Telia fik gang i eSIM inden Razr ligger klar til salg.

Foruden at være mere ”miljøvenligt”, så er der også nogle perspektiver i eSIM i forhold til intelligente apparater i hjemmet. I takt med flere ønsker produkter til smarthomes, så betyder det også flere ting er tilkoblet mobilnetværket og derfor kræver eSIM.

Telia tilbyder eSIM til alle med en privat mobil eller dem med et mobilt bredbåndsabonnement. Enhederne skal dog understøtte eSIM.

Mere til historien

SIM står for Subscriber Identity Module. Og det er med til at identificerer telefonen overfor teleselskabet.

Det nye Telia: Kunderne skal betjene sig selv

I det nye Telia, der kommer til at hedde Norlys, er kunderne mere på egen hånd.

(mere…)
Norlys’ køb af Telia er en realitet

Telia Danmark er en del af Norlys. Købet af teleforretningen er nu en realitet.

(mere…)
Grønt lys: Norlys opsluger Telia

Onsdag kom den længe ventede meddelelse om, at Norlys’ opkøb af Telias danske forretning er godkendt.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Telia klar med brugte telefoner i butikkerne

Det er nu muligt at købe brugte telefoner i Telia-butikker. Det er en del af konceptet ”Pre-loved”.

(mere…)
Sådan tjekker du om din mobil understøtter eSIM

TIP: eSIM er smart og gør, at du på samme telefon kan have to numre. Sådan finder du ud af, om din mobil understøtter eSIM.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
19 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram