Ikonet Motorola Razr er tilbage – nu folder skærmen

Skærmen folder inde i skallerne, men du kan ikke se folden. Skærmen er helt glat. Vi byder Motorola Razr velkommen tilbage efter 15 år i skyggen.

Motorola Razr 2019 (Foto: Evan Blass / Motorola)

Der skulle over 20 forskellige prototyper til, alene i den indledende brugerundersøgelsesfase, før Motorola ramte det helt rigtige udgangspunkt for en ny version af Motorola Razr.

En ting er at have et verdenshit i sommeren 2004 - en endnu sværere ting er at løfte arven 15 år senere og bringe produktet ind i en ny tidsalder.

VIDEO: Mine første indtryk af Motorola Razr

Noget tyder på, at Motorola virkelig har tænkt sig godt om. At fjerne tasterne og erstatte hele indersiden af klaptelefonen med en 6,2 tommer pOLED skærm, der tilmed kan folde, lyder forholdsvist enkelt. Men når vi så tilføjer, at du ikke må kunne se stedet hvor skærmen folder, når telefonen er åben, er derimod en temmelig vanskelig opgave.

Ikke desto mindre forlyder det fra Motorola, at de er lykkedes med netop det; en skærm der kan foldes uden du kan se folden – og uden du skal være nervøs for at ødelægge skærmen med en skarp negl. Netop plastikskærmen har voldt Samsung og Huawei udfordringer på deres foldbare telefoner. Her ses det nemlig tydeligt, hvor skærmen har været foldet. Se et eksempel i min video med Huawei Mate X.

Skærmen på 6,2 tommer (876 x 2.152 pixels) i 21:9-format, er af OLED-typen.

Sammenklappet måler Motorola Razr 72 x 172 x 6,9 millimeter, og selvom den pludselig er ret kompakt, så er den ikke mindre interessant. Ydersiden har nemlig en 2,7 tommer touchskærm, der kan bruges til at håndtere opkald og beskeder, styre musikken eller benytte Google Assistant.

Yderskærmen er beskyttet af Gorilla Glass mens inder-skærmen er udført i plastiktypen polymer.

Når Motorola Razr lukkes sammen, når skallerne helt sammen, oplyser Motorola. Det skulle beskytte skærmen mod snavs og støv. Lukkemekanismen er i øvrigt patentbeskyttet.

Den nye Razr vejer en del mere end sin forgænger. I dag 205 gram. Dengang i 2004 kun 95 gram.

Hardwaren i Motorola Razr

Motorola Razr 2019
Motorola Razr 2019 (Foto: Motorola)

I forbindelse med re-designet af Razr fik antennen også en tur, så den nu optager halvt så meget plads. Samtidigt fik den ydre side af mobilen en beskyttelse mod mindre mængder vand. Hvor meget ”mindre mængder” er, oplyses ikke.

Motorola Razr har 6 GB RAM og 128 GB intern lagerplads. Den kører på Qualcomm Snapdragon 710, der blev introduceret af Qualcomm i maj 2018. Processoren har vi tidligere set i Nokia 8.1 samt i et par telefoner under Lenovo-varemærket.

Batteriet har en kapacitet på 2.510 mAh. Det lyder ikke af meget, men vi må formode, at det blandt andet er derfor, at der satses på en processortype, som yder knapt så meget som eksempelvis dem i 800-serien – for at holde strømforbruget nede.

Hovedkameraet har en 16 megapixels sensor, mens frontkamera kommer med 5 megapixels opløsning.

Hvor er SIM-kortet?

Motorola Razr 2019
Motorola Razr 2019 (Foto: Motorola)

En af de helt store overraskelser ved Motorola Razr er SIM-kortet – eller rettere mangel på SIM-kort. Razr kommer nemlig kun med eSIM. Det betyder, at operatøren som telefonen skal benyttes hos, skal understøtte mulighed for eSIM.

For at være helt tydelig på dette punkt, så gentager jeg lige budskabet: Du kan ikke tage dit nuværende fysiske SIM-kort og flytte over i Razr.

Hvad årsagen er til dette valg oplyser Motorola ikke noget om, men det kan handle om pladsmangel i telefonen. Uanset hvad så er det i hvert fald med til at begrænse antallet af interesserede købere og teleselskaber ret meget. Men det er modigt. Ikke engang Apple har endnu turde gå over til udelukkende eSIM.

Kan opdateres til Android 10

Motorola Razr 2019
Motorola Razr 2019
(Foto: Evan Blass / Motorola)

Motorola Razr er født med Android 9, men Motorola garanterer en Android 10-opdatering i nærmeste fremtid. Motorola har lagt deres egen Moto-app ind på Razr, men ellers ser det ud til, at Android-udgaven er forholdsvist urørt.

Når det kommer til brugeroplevelsen, så ”taler” forside- og hovedskærmen sammen. Når du ser eksempelvis en SMS på forsiden, og åbner telefonen, så går du direkte ind i den fulde visning. Det lyder ret cool. Særligt hvis det fungerer godt.

Kommer til Danmark i 2020

Motorola Razr 2019
Motorola Razr 2019 (Foto: Evan Blass / Motorola)

Motorola Razr kan købes i Danmark fra den 24. januar 2020. Forsalget begynder den 19. november 2019.

I Danmark bliver Razr udelukkede solgt gennem Telia, der dermed bliver blandt de første operatører til at få klaptelefonen med foldbar skærm på hylderne.

Motorola Razr koster 12.999 kroner (vejledende pris).

Hvad tænker du om Motorola Razr? Har Motorola fat i noget eller bliver det blot en gimmick? Kommentarfeltet herunder er åbent.

Specifikationer: Motorola Razr 2019

 • Qualcomm Snapdragon 710 processor
 • CPU: Adreno 616
 • RAM: 6 GB
 • Lagerplads: 128 GB
 • Udvidelse af hukommelse: Nej
 • Skærm: 6,2 tommer pOLED, 876 x 2.142 pixels, 21:9-format
 • Udvendig skærm: 2,7 tommer glas OLED, 800 x 600 pixels, 4:3-format
 • Kamera: 16 megapixels (f/1.7)
 • Frontkamera: 5 megapixels (f/2.0)
 • Mål, udfoldet: 72 x 172 x 6,9 millimeter
 • Mål, sammenklappet: 72 x 94 x 14 millimeter
 • Vægt: 205 gram
 • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
 • Bluetooth: 5.0, LTE Cat12, USB-C, fingeraftrykslæser
 • Mobilnet: eSIM-only
 • Styresystem: Android 9

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Den originale Motorola Razr V3 kom i juli 2004. Den var ikonisk for sin tid. Razr V3 blev med 130 millioner eksemplarer verdens mest solgte klaptelefon. Du kan her se min video med den originale Razr.

Ny foldbar fra Xiaomi - mød Mix Fold 2

En ny foldbar smartphone har set dagens lys. Vi ser nærmere på Xiaomi Mix Fold 2, som dog går udenom det danske marked - i hvert fald for nu.

(mere…)
Den første smartphone med 200 megapixels kamera

Motorola har præsenteret verdens første med et 200 megapixels kamera. Læs mere om den her.

(mere…)
Motorola Razr 2022 er nu officiel

Motorola har netop offentliggjort Razr 2022. Fokus er lagt på, at den er minimalistisk, kompakt og i lommestørrelse.

(mere…)
Salget af foldbare telefoner vil vækste markant i 2022

Foldbare smartphones er ikke "folkelige", men salget er stærkt stigende og det ventes at stige yderligere, forudser analysefirma.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold4 er opgraderet på kamera og holdbarhed

Kameraet er blevet betydeligt bedre, men også holdbarheden har fået et løft på den nye Galaxy Z Fold4.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Flip4 er nutidens klaptelefon

Den nye klaptelefon Galaxy Z Flip4 er i forhold til Galaxy Z Flip3 forbedret på væsentlige punkter. Få overblikket her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram