Huawei P40 kommer måske i hele verden

Det ventes, at Huawei går efter en global lancering af Huawei P40-serien, der blev præsenteret i foråret. Læs det seneste om P40-serien her.

Huawei P30 Pro (Foto: MereMobil.dk)

Huawei er ikke færdig med at sælge telefoner i hele verden. På trods af krisen med USA, og derved forbuddet mod brug af Google Mobile Services i deres telefoner, så ser det ud til, at Huawei ikke har opgivet kampen. Det er derfor spændende at se, hvad der sker fremadrettet.

Mate 30 Pro er endnu ikke lanceret i Europa, selvom det egentlig har været meldt ud. En dansk lancering lader også vente på sig. Men nu forlyder det, at Huawei P40 vil få en global lancering. Det skriver The Information ifølge Android Authority.

Hvis aftalen med USA er uændret, så bliver det altså en telefon uden Google Mobile Services. Og det kan derfor være, at den får svært ved at klare sig på markedet.

Huawei har netop fået det totale handelsforbud mod samhandel med amerikanske virksomheder udskudt i yderligere tre måneder. Det vil sige, at den nye midlertidige forlængelse fra det amerikanske handelsministerium udløber den 16. februar 2020. Efter denne dato vil Huawei blive totalt udelukket fra handel med amerikanerne, med mindre, der sker noget nyt fra amerikansk side inden da.

Det bliver spændende at se om Huawei vil lancere P40 på verdensplan, hvis det altså bliver uden Google Mobile Services. I Kina er det intet problem, men på det europæiske og amerikanske marked spiller Googles tjenester en altafgørende rolle.

HVAD ER GOOGLE MOBILE SERVICES? GMS er alle de Google-tjenester som definerer en Android-smartphone i vores marked. Blandt tjenesterne er Google Søgning, Chrome-browseren, YouTube, Google Maps, Gmail, Google Play Store, Google Fotos og mange andre. Google Mobile Services er Googles egen tilføjelse til Android. I modsætning til Android Open Source Project (AOSP) er GMS et lukket univers, der udelukkende håndteres af Google.

Måske en P30 v2

Der spekuleres i, at Huawei går “all-in” på deres Huawei Mobile Services (HMS). Det kræver, at de får en del bredde på blandt andet apps. Huawei er dog begyndt, at få flere udviklere til at udvikle apps herhjemme. Det har Huawei tidligere selv oplyst.

Pling app fra Aller Media tilgængelig på Huaweis AppGallery

Dernæst kan muligheden også være, at P40 og P40 Pro mere bliver “Huawei P30 2” og “P30 Pro 2”. Dermed behøver Huawei ikke få nye licenser til Google Mobile Services og “P40-serien” og kan dermed komme med Googles tjenester. Dette var, hvad Huawei gjorde med Nova 5T, som tidligere er lanceret under navnet Honor 20.

Det har ikke været muligt for Android Authority at få en udtalelse fra Huawei.

Mere til historien

Huawei har tidligere på måneden meldt ud, hvilke af deres modeller som opdateres til Android 10 – P30-serien er blandt disse.

Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
To nye AirPods (4. generation) er på vej

Apple begynder angiveligt produktionen af to nye AirPods-modeller (4. generation) i maj.

(mere…)
Samsung overvejer firkantet skærm til Galaxy Watch

Samsungs smartwatches i dag har en rund skærm, men det forlyder, at de måske bliver firkantede i fremtiden.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Nye OnePlus-telefoner på vej – de seneste rygter

Det ventes, at vi inden for de næste måneder får mindst to nye OnePlus-modeller.

(mere…)
OnePlus Nord 5 er snart på vej

RYGTE: OnePlus Nord 4 springes over. OnePlus ventes at gå direkte på 5’eren.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram