Galaxy S11 ”stjæler” vigtig funktion fra iPhone

En vigtig funktion fra iPhone finder måske vej til Samsung Galaxy S11. Sikker ansigtsgenkendelse introduceres på Galaxy S11, forlyder det.

Når Samsung Galaxy S11 lander i starten af 2020 vil det være med en funktion, som er velkendt fra iPhone X og 11-serierne. Vi taler om 3D-ansigtsgenkendelse.

Holder rygtet stik, så bringer Samsung deres topmodelserie op på samme sikkerhedsniveau som Apples nyeste produkter, når det kommer til beskyttelse af brugernes data.

Samsung har haft ansigtsgenkendelse tidligere, men ikke med 3D-genkendelse. Samsung har desuden afprøvet iris-genkendelse, men denne funktion kom aldrig til at fungere ordenligt. Iris-genkendelse er derfor nu væk fra Samsungs nyeste topmodeller i Galaxy Note10-serien.

TEST: Samsung Galaxy Note10+ - et fremragende fremskridt

Selvom inscreen-fingerprint-sensorere er blevet så gode, at de reelt kan erstatte fingeraftrykslæsere uden på telefonerne, så slår intet ansigtsgenkendelse. Hvis denne type genkendelse virker ordentligt, så føles det stort set som om telefonen ikke er låst.

Store udfordringer på Android

Sikker ansigtskendelse er helt generelt en mangelvare på Android-platformen, hvor de fleste telefoner har 2D-ansigtsgenkendelse, der kan snydes med et billede. Derfor er mange af disse telefoner i nogle virksomheder ikke tilladt med mindre ens data er sikret med en pinkode.

I oktober 2018 anmeldte jeg Huawei Mate 20 Pro, der gjorde op med dette. Mate 20 Pro havde nemlig 3D Face Unlock, der matchede Apples sikkerhed og stabilitet.

Senest har Google implementeret 3D-genkendelse på Pixel 4, der desværre ikke kommer til Danmark.

Udfordringen på Android har været, at producenterne har opfundet egne systemer, der ikke er en del af Android-platformen. Derfor har ansigtsgenkendelsen stort set kun fungeret til oplåsning og i producentens egne apps.

Banker, og andre som er afhængige af sikker genkendelse, har ikke ville godkende funktionaliteten, da den ikke er en del af platformen og dermed ikke ens for alle producenter. Blandt dem som har sagt nej tak er danske MobilePay.

MobilePay vender tomlen ned overfor 3D-genkendelse på Android

Om Samsung udvikler sin egen ansigtsgenkendelse, eller den baseret på Googles i Pixel 4, er svært at sige. Men hvis ikke der er tale om en fælles standard, så ender Samsung sandsynligvis samme sted som Huawei; det fungerer fint men kun til meget få ting.

Oplysningerne om 3D-ansigtskendelse i Galaxy S11, også kendt som ”Picasso”, stammer fra nedenstående tweet.

Mere til historien

Beskyttelse af vores data og personlige oplysninger er blevet vigtigere end nogensinde. Interessen for området er steget i takt med den enorme personlige datamængde, som vores telefoner nu indeholder.

OnePlus Nord 3 tæt på lancering

OnePlus ventes at præsentere OnePlus Nord 3 på det indiske marked inden længe. Læs her de nyeste rygter.

(mere…)
OnePlus Fold afsløres i august

OnePlus har tidligere teaset for, at de ville lancere en foldbar smartphone i år. Nu rygtes det, at de efter sommer vil offentliggøre OnePlus Fold .

(mere…)
Samsung klar med det første Unpacked-event i Seoul

Rygterne har svirret, men nu er det officielt. Samsung afholder Unpacked-event for første gang nogensinde i Seoul. Det finder sted i juli.

(mere…)
AI og Samsung går støvsugervejen … blandt andet

Samsung har præsenteret visionen Bespoke Life 2023. Visionen er at forbedre brugernes liv gennem energieffektivitet, forbindelsesmuligheder og design.

(mere…)
Et kig ind i fremtiden med Mixed Reality, MacBooks og iOS

Apple WWDC 2023: Jeg har samlet nogle af nyhederne, som Apple forventes at præsentere i aften, baseret på de seneste rygter.

(mere…)
Er Samsung Galaxy S23 FE på trapperne?

Ifølge de nyeste rygter tyder det på, at Samsung Galaxy S23 FE vil komme før Galaxy Z Flip5 og Galaxy Fold5.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
57 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram