Galaxy S11 ”stjæler” vigtig funktion fra iPhone

En vigtig funktion fra iPhone finder måske vej til Samsung Galaxy S11. Sikker ansigtsgenkendelse introduceres på Galaxy S11, forlyder det.

Når Samsung Galaxy S11 lander i starten af 2020 vil det være med en funktion, som er velkendt fra iPhone X og 11-serierne. Vi taler om 3D-ansigtsgenkendelse.

Holder rygtet stik, så bringer Samsung deres topmodelserie op på samme sikkerhedsniveau som Apples nyeste produkter, når det kommer til beskyttelse af brugernes data.

Samsung har haft ansigtsgenkendelse tidligere, men ikke med 3D-genkendelse. Samsung har desuden afprøvet iris-genkendelse, men denne funktion kom aldrig til at fungere ordenligt. Iris-genkendelse er derfor nu væk fra Samsungs nyeste topmodeller i Galaxy Note10-serien.

TEST: Samsung Galaxy Note10+ – et fremragende fremskridt

Selvom inscreen-fingerprint-sensorere er blevet så gode, at de reelt kan erstatte fingeraftrykslæsere uden på telefonerne, så slår intet ansigtsgenkendelse. Hvis denne type genkendelse virker ordentligt, så føles det stort set som om telefonen ikke er låst.

Store udfordringer på Android

Sikker ansigtskendelse er helt generelt en mangelvare på Android-platformen, hvor de fleste telefoner har 2D-ansigtsgenkendelse, der kan snydes med et billede. Derfor er mange af disse telefoner i nogle virksomheder ikke tilladt med mindre ens data er sikret med en pinkode.

I oktober 2018 anmeldte jeg Huawei Mate 20 Pro, der gjorde op med dette. Mate 20 Pro havde nemlig 3D Face Unlock, der matchede Apples sikkerhed og stabilitet.

Senest har Google implementeret 3D-genkendelse på Pixel 4, der desværre ikke kommer til Danmark.

Udfordringen på Android har været, at producenterne har opfundet egne systemer, der ikke er en del af Android-platformen. Derfor har ansigtsgenkendelsen stort set kun fungeret til oplåsning og i producentens egne apps.

Banker, og andre som er afhængige af sikker genkendelse, har ikke ville godkende funktionaliteten, da den ikke er en del af platformen og dermed ikke ens for alle producenter. Blandt dem som har sagt nej tak er danske MobilePay.

MobilePay vender tomlen ned overfor 3D-genkendelse på Android

Om Samsung udvikler sin egen ansigtsgenkendelse, eller den baseret på Googles i Pixel 4, er svært at sige. Men hvis ikke der er tale om en fælles standard, så ender Samsung sandsynligvis samme sted som Huawei; det fungerer fint men kun til meget få ting.

Oplysningerne om 3D-ansigtskendelse i Galaxy S11, også kendt som ”Picasso”, stammer fra nedenstående tweet.

Mere til historien

Beskyttelse af vores data og personlige oplysninger er blevet vigtigere end nogensinde. Interessen for området er steget i takt med den enorme personlige datamængde, som vores telefoner nu indeholder.

Så hurtigt kan dit kodeord på 8 tegn hackes

De fleste hjemmesider kræver en adgangskode på mere end otte tegn, men kravene bør være højere.

(mere…)
iPhone 16-modellerne kommer i disse farver

Det rygtes, at de kommende iPhone-modeller kommer i hele syv forskellige farver.

(mere…)
Galaxy S22-serien får nu Galaxy AI-funktionerne

Galaxy S22-serien og andre Galaxy-enheder fra 2022 modtager nu opdateringen med Galaxy AI-funktionerne.

(mere…)
Ny kalender-mulighed fra den næste store iPhone-opdatering

Når iOS 18 lander, bliver det med en længe ventet mulighed i kalenderen.

(mere…)
Samsung Unpacked dato måske afsløret

KORT NYT: Datoen for det næste store Samsung Unpacked er måske afsløret. Rygterne svirrer i hvert fald om en specifik dato i juli.

(mere…)
Samsung flytter kogepladen et nyt sted hen

Samsung har præsenteret en AI-styret kogeplade med fleksibel induktion.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
57 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram