Sådan er Pixel 4 – her er anmeldernes domme

TEST-OVERBLIK: Pixel 4 og Pixel 4 XL har iPhone-lignende funktioner samt nyheder der driller. Er Pixel 4 den bedste Android? Læs test-konklusionerne her.

Pixel 4 test
Pixel 4 (Foto: Google)

Google lancerede Google Pixel 4 og Pixel 4 XL tidligere i oktober.

Endnu engang får vi ikke Pixel-telefonen officielt hjem til Danmark, og du skal derfor gøre brug af parallelimport eller en tur over grænsen, hvis du ønsker Googles egen super-smartphone.

De store udenlandske tech-sider har fået Pixel 4 og Pixel 4 XL til test, og er klar med en dom.

Vi samler her et overblik over de to telefoner.

The Verge

“More than the sum of its sensors”

Specifikationer er en ting, noget andet er “real-life-brug”. Det gælder for alle telefoner generelt. Sådan er det også med Google Pixel 4.

Ifølge The Verge er oplevelsen med Pixel 4, bedre end på nogen anden Android telefon.

Pixel 4 kommer med en række nyheder. Blandt andet Face Unlock, Motion Sense og 90 Hz skærm.

Det er også nogle af de ting, som bliver fremhævet af The Verge, som det positive ved Google Pixel 4 og Pixel 4 XL.

Skærmen kører mere smooth med 90 Hz, og Motion Sense gør det eksempelvis muligt at skippe sange, uden at røre skærmen – hvilket ikke fungerer specielt godt.

The Verge oplever nemlig problemer med registreringen via Motion Sense. Før det virker ordentligt, er Pixel-telefonen nødt til at lægge helt fladt på bordet.

Batteri-tiden er en af de store kritikpunkter. På Pixel 4 opleves der cirka fire timers brugstid.

Vælger du at aktivere Dark-Mode og sætte refresh-rate på 60 Hz, er det muligt at forlænge batteriet til noget mere acceptabelt, selvom det ikke burde være nødvendigt med dette “tweak”.

Kameraet på Pixel 4 er blevet bedre, og optisk zoom er også en klar fordel. Dog er ultra-vidvinkel en efterspørgsel hos The Verge, da Pixel 4 ikke har dette.

Samlet set får Pixel 4 en samlet score på 8 ud af 10, mens Pixel 4 XL får 8,5 ud af 10.

Link til test: The Verge

Wired

“For once, Google’s latest phone falls short. Its predecessor is just as good—and cheaper”

Det første Wired starter ud med at fortælle er, at forgængeren er ligeså god, samt billigere. Det er selvfølgelig aldrig særlig godt.

Overordnet set klarer Pixel 4 og Pixel 4 XL sig udmærket. Kameraet har fået en forbedring, og Face Unlock virker bedre end på nogen anden Android, ifølge Wired.

Google er gået all-in på Face Unlock. Ingen fingeraftrykslæser på bagsiden eller under skærmen, er at finde på Pixel 4 og Pixel 4 XL. Dermed er Google præcis lige så moddige som Apple har været på iPhone X- og 11-serien.

Wired fremhæver en stor fordel ved netop Pixel-telefoner. Nemlig at du får softwareopdateringer som nogle af de første, hvilket er et plus.

Ligesom vi ser hos The verge, så er begejstringen ikke så stor, når vi når til Motion Sense.

Motion Sense giver flere problemer hos Wired, og bliver beskrevet som en gimmick. Efter et par dages forsøg, må det derfor opgives.

Refresh-raten bliver desuden fremhævet hos Wired som en god nyhed. Som vi ved fra OnePlus og Razer, så bliver oplevelsen bare mere flydende med 90 Hz.

Samlet set får Pixel 4 og Pixel 4 XL, en karakter på 8/10.

Link til test: Wired

Techrader

“Better cameras, forgettable extras”

Kameraet er i fokus hos Techradar. Et godt kamera er blevet bedre, lyder det. Og tele-fotolinsen med zoom scorer pulspoint.

Designet er en smagssag, men en ting er sikkert, nemlig at det ikke ses hos andre producenter.

Techradar fremhæver også skærmen og opgraderingen til 90Hz, som en god oplevelse. Desværre ikke for batteritiden.

Motion Sense bruger en del strøm. Det samme gør skærmens 90 Hz. På en test-dag kunne Pixel 4 ikke gennemføre hele dagen, og endte med at gå ud ved aftentid.

Om det mindre batteri end forgængeren også har noget med det at gøre, er forholdsvist sandsynligt.

Google Pixel 4 XL klarer sig bedre på batteriet, men ikke på noget vildt niveau.

Techradar fraråder brugere af Pixel 3 at købe en Pixel 4. Simpelthen fordi opgraderingen er for lille, medmindre man vil have det nyeste fra Google.

Link til test: Techradar

Konklusion: En lunken modtagelse

Kameraet er noget der pointeres hos anmelderene. Netop kameraet klarer sig overordnet fint hos DxOMark selvom resultatet ikke sender Pixel 4 helt til tops på hitlisten.

Pixel 4 yder også godt med processoren, ligesom Face Unlock virker som det skal.

Fælles for dem alle er dog at batteritiden ikke er optimal. 2.800 mAh på Pixel 4 skuffer hos anmelderne, og 90Hz gør det ikke bedre for batteriet, selvom det er utrolig flot at se på og lækkert at bruge.

Motion Sense er smart og sjovt, men det virker ikke optimalt hele tiden, og bliver tidligere betegnet som en gimmick.

Pixel 4 = iPhone?

Overskriften er en anelse overdrevet, men er med til at illustrere sammenligningen.

Vender vi tilbage til The Verge, så er der en interessant sammenligning, som måske ikke er helt ved siden af, hvis vi ser på andre modeller.

Forfatteren Tom Warren beskriver nemlig Google Pixel 4 som noget af det tætteste vi kommer på en iPhone, hvis man ser på Android-platformen.

Flere funktioner minder om noget vi ser på iPhone. Eksempelvis swipe-op-funktionen der lukker en app ned. Eller swipe-hold-funktionen som lader dig skifte mellem apps.

Face Unlock minder ligeledes meget om hvad vi ser med Apples Face ID, (Huawei har også noget lignende).

Rent softwaremæssigt er Googles egne telefoner det tætteste vi kommer på en sikker Android-telefon fordi den vedligeholdes af Google selv.

Designmæssigt er Google Pixel i sin egen gruppe hvad angår farver og front. Pixel 4 er ganske vist notch-fri, men om det er bedre end Pixel 3 XL, er op til ens egen vurdering.

På bagsiden ser vi to kameraer formet i et kvadratisk design. Designet har vi kendt i et stykke tid, og der er nok ingen tvivl om, hvem vi kan sammenligne med her, hvad angår designet på kameraet.

På MereMobil.dk har vi gennem tiden haft Pixel i hænderne, og det er ret tydeligt, at Google laver fremragende telefoner. Hvis en iPhone-fan hader Android, og aldrig kunne drømme om at købe en Android-telefon, så er det fordi de aldrig har haft en Pixel.


VIL DU OPDATERES? ⚡️ Vi vender dig tre gange om ugen de seneste technyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.



Mere til historien

Google har også lanceret også Google Nest Mini dette efterår. Den nye Nest Mini kommer blandt andet med mulighed for ophæng. Nest Mini er i de danske butikker nu.

Google klar med to års ekstra opdateringer

To års yderligere OS-opdateringer end tidligere lovet er på vej til udvalgte Pixel-modeller.

(mere…)
Google: Nye funktionsopdateringer til Android-telefoner samt Pixel

Her er de nyeste funktioner, som Google netop har frigivet til Android-telefoner og Pixel-telefonerne.

(mere…)
Har Google droppet deres Pixel 2-tablet?

KORT NYT: Som en opfølgning på en tidligere artikel gør vi nu forvirringen en lille smule større.

(mere…)
Fik jeg en museskade af Magic Mouse? Er MX Ergo S-musen løsningen?

TEST: Jeg har prøvet om Logitech MX Ergo S kan erstatte min Apple Magic Mouse, som måske har givet mig en lille museskade.

(mere…)
Sonos Arc Ultra er fed lyd! Test

TEST: Sonos Arc Ultra er en soundbar, der skal høres og nydes. Her er min bedømmelse af Arc Ultra.

(mere…)
Nej! Du skal ikke skifte til iMac M4 | TEST

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram