iPhone 11 test – den bedste iPhone til prisen

TEST: Årets billigste iPhone har været under luppen. Læs anmeldelsen af iPhone 11 hvis du er til farver, et fantastisk kamera i mørke og en god pris.

iPhone 11 test
iPhone 11 (Foto: MereMobil.dk)

iPhone 11 er dette års farverige og ”billige” iPhone-model. Helt billig er den ikke, men du får value for money i dette prissegment.

Her er iPhone 11 – efterfølgeren til iPhone Xr

Denne telefon tager over, hvor iPhone Xr slap. Med det mener jeg, at der er mange ligheder mellem de to telefoner, men også en del opgraderinger af de gode ting.

Den fysiske størrelse er som vi så det på iPhone Xr sidste år. Det betyder større end iPhone 11 Pro og bredere. Særligt bredden er det, der formentlig vil genere flest personer, hvis de ønsker at betjene telefonen med én hånd.

Kort sagt er det, som skal gøre du skal vælge iPhone 11 fremfor iPhone 11 Pro eller iPhone 11 Pro Max, at den er billigere, men stadigvæk har et fantastisk kamera, god batteritid og et mere holdbart design end tidligere generationer af iPhones.

Designet er lækkert – men glat

iPhone 11
iPhone 11 (Foto: MereMobil.dk)

Apple blev kendte (blandt andet) fordi, at de virkelig kælede for designet. Her fik man lækkerhed, som konkurrenterne ikke kunne levere. Dette var noget af det, som man betalte mere for.

John G. kritiserede i anmeldelsen af iPhone 11 Pro designet. Bortset fra kameradelen, så synes jeg personligt iPhone 11 Pro er en flot telefon. Den har en fantastisk følelse på bagsiden.

På iPhone 11 Pro har Apple valgt en mat glasbagside. Dette giver en fed følelse af kvalitet og et bedre greb. Desværre er det ikke videreført på iPhone 11. Den har fortsat en almindelig glasbagside, hvilket gør den glat og at alle fedtfingre tydeligt ses.

Bortset fra dette kan der ikke klages over materialevalget, der er glas på for- og bagside, samt aluminium på kanten.

Farvemæssigt kan iPhone 11 noget, hvor iPhone 11 Pro-modellerne ikke er med. Der kan nemlig vælges mellem hele seks forskellige farver. Jeg har haft den gule til test og det er bestemt ikke den, som jeg selv ville have valgt i butikken.

Der er en farve for enhver smag. iPhone 11 findes i farverne: Hvid, sort, gul, grøn, violet og ProductRED.

Apples kameradesign vs. konkurrenternes

iPhone 11
iPhone 11 (Foto: MereMobil.dk)

Generelt synes jeg, at mange producenter netop nu mangler at finde en måde, at få bagsiden rigtig flot på.

Kameraet er blevet så godt, at der ikke er plads til det og derfor ”buler det ud”. Men løsningen er jo heller ikke, at telefonen bliver tykkere over det hele.

Jeg har ikke løsningen, men synes heller ikke det er SÅ skidt. Det er bestemt til at leve med, og jeg kan ikke nævne en konkurrent, som har en bedre løsning. Den der kom tættest på, er faktisk OnePlus, med det runde kameradesign på OnePlus 7T. Dog er kanten her for hård. Der skulle have været en blødere overgang.

Skulle jeg ønske noget, så var det at bagsiden af telefonen fik betydning for designerne igen. Men måske bliver bagsiden nedprioriteret, da mange alligevel køber etuier og covers til telefonerne.

Nu lander tilbehøret til iPhone 11-serien

Flotte fotos – og ved dårlige lysforhold

iPhone 11
iPhone 11 (Foto: MereMobil.dk)

Kameraet har, i forhold til iPhone Xr, fået en gedigen opgradering. Der er ingen tvivl om, at iPhone 11-serien er de iPhones, som har det absolut bedste kamera nogensinde fra Apples side.

Dualkameraet består af følgende objektiver:

 • 12 megapixels, f/1.8, 26mm (vidvinkel), 1/2.55″, 1.4µm, dual pixel PDAF, OIS
 • 12 megapixels, f/2.4, 13mm (ultra vidvinkel)

Så meget ekstra får du med ultra-vinkel på iPhone 11-serien

iPhone 11 har ”kun” dual-kamera, hvor iPhone 11 Pro-modellerne har triplekamera. Ved dagligdagsbrug vil du helt sikkert opleve, at billederne er mere end udmærkede med iPhone 11.

Vi har været på fototur med iPhone 11, vi er ganske godt tilfredse med de billeder, som vi kom hjem med. Går du meget op i portrætfotos bliver de bedre på pro-modellerne.

Der hvor kameraet for alvor har fået en opgradering, er med den nye Night Mode funktion. Denne aktiveres automatisk, hvis lysforholdene er til det. Du skal derfor selv aktivt gøre noget, hvis du ikke vil bruge tilstanden.

Sådan er night-mode på iPhone 11-serien

Når du tager billeder i Night Mode, er det vigtigt, at telefonen holdes så stille som overhovedet muligt, da lukketiden er forlænget.

Frontkameraet på iPhone 11 har en opløsning på 12 megapixels.

Dette får du også på iPhone 11

Du kan vælge at tage billeder i følgende formater 4:3, 16:9 og 1:1. Det er i øvrigt helt nyt, at Apple tilbyder 16:9-formatet, selvom 4:3 stadig er standardvalget i telefonen.

Hvis du vil blive klogere på de mange skærm-, foto- og videoformater, som der findes, kan du høre mere om dette i MereMobil.dk podcasten episode 61 her. For at gå til indslaget om skærmformater, så skal du spole frem til 6:20 minutter.

iPhone 11 tilbyder, ligesom iPhone 11 Pro-modellerne, også muligheden for at tage portrætfotos i High-Key Light Mono. Her bliver baggrunden hvid og selve billedet er i sort/hvid. For at få de bedste resultater med High-Key Light Mono skal du have en ensfarvet baggrund.

Billeder taget med iPhone 11

Batteri så det batter…

Da Apple offentliggjorde den nye iPhone 11-serie fortalte de, at batteritiden var forøget. Det har de dog sagt før, hvor det ikke har været særlig mærkbart fordi telefonen har skulle yde mere.

Men denne gang kan det mærkes. Du kommer uden problemer gennem en dag med telefonen uanset om det er en krævende eller knapt så krævende dag. På de mindre krævende dage kan man også snildt presse batteri ud af telefonen til halvanden- eller to dages brug.

iPhone 11 understøtter som de foregående generationer af iPhones også trådløs opladning. Hurtigopladning er også understøttet, men det kræver, at du køber opladeren efterfølgende. Denne følger nemlig ikke med i salgsæsken.

Hurtigopladere har en pris på 429 kroner via Apples officielle webshop.

iOS 13 er installeret fra salgsæsken på iPhone 11. Og en af de ting, som iOS 13 er kommet med, er bedre styring af opladeprocessen. Apple kalder det ”optimeret batteriopladning”. Her lærer telefonen dine opladningsrutiner at kende, og oplader kun telefonen til 80 procents kapacitet indtil du skal bruge telefonen.

Over tid vil systemet vide hvornår du står op, og sørge for at telefonen er opladet til 100 procent, når vækkeuret ringer. Dette er for at beskytte batteriet så det holder længere.

Prisen er høj – men er blevet lavere

iPhone 11
iPhone 11 (Foto: MereMobil.dk)

iPhone 11 er et af de Apple produkter, som jeg kan nævne, der både er blevet opgraderet og er billigere sammenlignet med generationen året før.

iPhone 11 har en start pris på 6.299 kroner for varianten med 64 GB intern hukommelse. Da forgængeren, iPhone Xr, kom på markedet havde den en start pris på 6.699 kroner for modellen med 64 GB lagerplads.

Der er ingen tvivl om, at det stadigvæk er mange penge for en smartphone, hvis du ikke har behovet.

IP68-certificeret

iPhone 11 er IP68-certificeret, hvilket betyder den er ”vandtæt” ned til 2 meter i op til 30 minutter.

I forhold til iPhone Xr er det en opgradering, da den kun kunne “holdt vand” ned til 1 meter.

Vi anbefaler dog generelt ikke, at du benytter telefonen under andre forhold end normale.

Hold ’vandtætte’ telefoner væk fra vand

Skal du ”Go Pro”?

Er iPhone 11 ”nok” og yder den rigeligt? Det kommer helt an på, hvem du er og hvad dit behov er.

For de fleste er mulighederne i iPhone 11 mere end rigeligt. Men er du en af dem, som ikke ønsker hverken det fornuftige valg økonomisk eller praktisk, så skal du ”Go Pro”. Altså vælge enten iPhone 11 Pro eller iPhone 11 Pro Max.

Der er bestemt ting, som bare er bedre de andre modeller, men retfærdiggør det prisforskellen, er svært at give et entydigt svar på.

Du er hjulpet på vej, hvis du kan svarer ja til nedenstående spørgsmål, så skal du nok vælge en af Pro-modellerne. Hvis ikke er iPhone 11 formentlig ”nok” til dig.

 • Er det vigtigt, at skærmen er OLED?
 • Går du meget op i portrætfotos?
 • Skal du altid have det nyeste og bedste?
 • Vil du have lidt længere batteritid og hurtigoplader i salgspakken?

Konklusion: iPhone 11 er kun et lille kompromis

Købte du en ny iPhone sidste år, så behøver du ikke opgradere i år. Hvis du er et par generationer bagud, så vil det bestemt ikke være dumt, at opgradere i år. Du får virkelig meget nyt.

iPhone 11 er lidt bredere end iPhone 11 Pro, hvilket særligt mærkes ved en-hånds-betjening. Gør du sjældent brug af dette, så vil du formentlig ikke opdage det.

iPhone 11-serien er uden tvivl den bedste iPhone-serie til dato.

Ønsker du det fornuftige valg, så er iPhone 11 klart den iPhone fra i år, at du skal vælge. Du får alt det gode, med få kompromisser og sparer en del penge.

Forskellen i startprisen på iPhone 11 med 64 GB intern hukommelse og iPhone 11 Pro med 64 GB hukommelse er 2.600 kroner.

Jeg kaster topkarakteren 6 ud af 6 stjerner efter denne. Den er én mere end hvad iPhone Xr fik sidste år, men prisen er lavere og indholdet bedre.

Derfor er det fedt at spare 2.600 kroner

Sparetip 2:

Kan du nøjes med iPhone Xr fra sidste år, så kan den købes for 5.499 kroner for modellen med 64 GB intern hukommelse, mens modellen med 128 GB intern hukommelse koster 5.999 kroner. Begge priser er uden abonnement. For dagsaktuelle priser tjek Sponseret link Pricerunner.dk ud.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Ultra-vidvinkel kamera
 • Night mode på kameraet er fantastisk
 • Lang batteritid
 • Hurtigopladning er understøttet
 • Face-ID er blevet hurtigere
 • Prisen er til den fornuftige side

Lidt at tænke over

 • Hurtig oplader er ikke inkluderet i salgsæsken
 • Bredere end iPhone 11 Pro og vejer lidt mere
 • Kun iPhone 11 Pro og 11 Pro Max har telefotolinse
 • Skærmen er LCD-typen og ikke OLED

Mere til historien

Ifølge Apple er iPhone 11-serien den serie som tåler mest vand og har det stærkeste glas på fronten – altså den mest holdbare iPhone hidtil. Det har vi dog ikke testet.

Apple iPhone 11
iOS 17.5 er på vej – her er nyhederne

Apple har udgivet den anden betaudgave af iOS 17.5. Vi har set på de største nyheder i opdateringen.

(mere…)
Motorola Edge 50 Pro test | Udfordrer men scorer ikke

TEST: Prisen er rimelig, men udførelsen og brugeroplevelsen har udfordringer. Læs min test af Motorola Edge 50 Pro.

(mere…)
iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
iPhone 12 har fået kraftigere trådløs opladning

iOS 17.4-opdateringen har angiveligt åbnet op for den nye trådløs opladestandard på iPhone 12.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
40 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram