120 Hz-mobilskærme på vej hos Samsung

30

Fremtidens Samsung-topmodeller vil kunne udnytte 120 Hz på skærmen. Exynos 990 processoren bliver Samsungs første med 120 Hz.

Samsung Exynos 990 Mobile Processor
Samsung Exynos 990 Mobile Processor (Foto: Samsung)

Kommende Samsung-smartphones og tablets vil sandsynligvis få en højere opdateringshastighed på skærmen, end tilfældet er lige nu. I hvert fald hvis Samsung udnytter muligheden.

Samsung har netop annonceret processoren og chipsættet Exynos 990. Udover at understøtte håndtering af kamerateknologi på op til 108 megapixels, som Exynos 980, så er der også en anden og måske mere interessant detalje.

Den nye grafikenhed (GPU) i Exynos 990 understøtter 120 Hz opdateringshastighed på skærm-delen.

Ved at fordoble fra de nuværende 60 Hz (svarende til 60 skærmopdateringer i sekundet), til det dobbelte, vil grafikken i blandt andet spil blive mere flydende.

SAMSUNG: The processor also features a 120Hz refresh-rate display driver, which makes games come alive by reducing screen tearing and enabling smoother animations even on devices with multiple displays, such as foldable phones.

Om Samsung kun vil udnytte 120 Hz på enheder med flere skærme, er umuligt at sige på nuværende tidspunkt.

90 og 120 Hz er det nye fede

Flere mobilproducenter har i år fokus på opdateringshastigheden på skærmene. OnePlus 7 Pro, 7T og 7T Pro understøtter 90 Hz. Det samme gør Google Pixel 4 og Asus ROG Phone.

OVERBLIK: Det mener anmelderne om Google Pixel 4

Asus ROG Phone 2 og Razer Phone 2 tilbyder allerede i dag 120 Hz. Det er også tilfældet for iPad Pro 2018.

Nogle mener, at en højere opdateringshastighed betyder mindre træthed i øjnene, når der kigges i lang tid på en skærm. Hvorvidt det er tilfældet, kan jeg ikke sige.

Det jeg til gengæld kan sige er, at jo højere opdateringshastigheder der benyttes, jo mere strøm bruger telefonen. Måske er det netop derfor, at du eksempelvis i OnePlus’ telefoner kan sætte skærmen til 60 Hz i stedet for 90 Hz?

Apple Watch Series 5 benyttes Always On Display, hvor skærmen altid er tændt. Her har opdateringshastigheden være én af flere faktorer, for at bringe batteriforbruget ned. Normalt opdaterer skærmen her med 60 Hz, men når skærmen på Apple Watch ”sover” skrues der ned til 1 Hz, hvilket gavner batteritiden.

Det er ingen tvivl om, at opdateringsfrekvensen bliver et konkurrenceparameter. Hvorvidt det i sidste ende gavner slutbrugerne i almindelighed, er det åbent spørgsmål. Det bliver i hvert fald interessant at se, hvad Samsung har af planer for at udnytte muligheden for 120 Hz i den nye processor.

Mere til historien

Hvor mange gange skærmen opdaterer per sekund har ikke noget at gøre med frameraten – også kendt som ”fps” (Frames Per Second).

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
30 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer