Vil du betale mere for Spotify?

Hvad siger du til, hvis Spotify sætter prisen op? Er du klar til at betale mere for musikken?

I dag koster Spotify 99 kroner for en premiumadgang. Skal hele familien have adgang, op til fem medlemmer, er prisen 149 kroner om måneden. Det matcher præcis prisen hos konkurrenten Apple Music.

Ifølge Bloomberg eksperimenterer Spotify med en prisændring i Danmark og resten af Skandinavien. Angiveligt vil Spotify se hvordan kunderne reagerer på prisstigninger.

Planen er at hæve prisen på familieabonnementet med omkring 13 procent. Det vil bringe prisen op på cirka 169 kroner om måneden.

Der skulle ikke være tale om permanente prisstigninger, siger personer tæt på sagen til Bloomberg.

Nu er spørgsmålet så: Vil kunderne betale mere for Spotify?

Hvis kunderne ikke reagerer på prisændringen, ved eksempelvis ikke at opsige tjeneste og skifte til en konkurrent, mon så ikke prisændringerne kommer snigende. Det sidste Spotify vil er at skræmme kunderne over til konkurrenten Apple Music eller YouTubes premiumservices.

Spotify har et billigere alternativ til premium, der hedder Premium Duo. Her kan to personer i husstanden dele et abonnement. Prisen er lige nu 124 kroner om måneden.

Taber penge

Selvom Spotify har 108 millioner betalende kunder fordelt over hele verden, så mister Spotify Technology SA, der har base i Stockholm, penge.

Ifølge Bloomberg har Spotify været tilbageholdende med at hæve priserne da virksomheden stadig vækster. Musiktjenesten er afhængig af rabatkampagner for at holde på kunderne og ikke mindst tiltrække nye.

Spotify har flest abonnenter i Europa, Nord- og Latinamerika. Senest har de haft et stort fremstød i Asien, hvor prisen er blevet sat ned for at kunne hamle op med lokale spillere såvel som det gratis alternativ YouTube.

Senest har Spotify, efter en længere betaperiode, åbnet for podcasts. Her finder du også tech-podcasten fra MereMobil.dk.

Nu satser Spotify også på podcasts

I forhold til Apple, Google / YouTube og Amazon så tjener Spotify udelukkende penge på musikken. Konkurrenterne kan derimod bruge musikken til at sælge andre produkter, hvilket Spotify ikke kan.

Apple Music har omkring 60 millioner kunder, forlyder det, men Apples musiktjeneste vokser også hurtigt. Googles tjenester YouTube Music og Google Play Music har omkring 15 millioner betalende kunder.

Mere til historien

For et år siden åbnede YouTube Music og Premium i Danmark. Google er ret aggressive i kampen om kunderne, og eksponerer i højere og højere grad brugere af YouTube for betalingsudgaven.

Netflix advarer danske kunder og tilbyder billigt abonnement

En advarsel mod kontodeling er på vej i mailboksen, men Netflix åbner samtidig for billig adgang til tjenesten.

(mere…)
HBO Max er nu ”bare” Max

Streamingtjenesten HBO Max har skiftet navn på det amerikanske marked og hedder nu blot Max.

(mere…)
TV 2 Play begrænser livekanaler

TV 2 strammer grebet. Slut med at se samme live-TV kanal fra TV 2 Play på to skærme samtidigt.

(mere…)
Spotify til kamp mod AI-genererede sange - hør eksempler

Spotify har fjernet i titusindvis af sange, som er genereret med AI. Hør eksempler på AI-sange her.

(mere…)
Spotify varsler prisstigninger

Meldingen fra topchefen hos Spotify, Daniel Ek, er, at der kommer prisstigninger i løbet af 2023.

(mere…)
Kontodelings-gebyr: Spanske Netflix-kunder opsiger abonnement

Der er en del modstand mod Netflix-gebyret, der dækker kontodeling. Mange spanske brugere opsiger nu deres abonnementer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
39 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram