Spotify åbner nu for podcast-konkurrent

0

Verdens største musiktjeneste vil nu konkurrere mod Apple med podcasts. Stikket er netop sat i.

Tech-podcast fra MereMobil.dk på Spotify
Tech-podcast fra MereMobil.dk på Spotify (Foto: MereMobil.dk)

Efter en længere betaperiode er Spotify nu klar med Spotify for Podcasters. Det er Spotifys udgave af en platform til podcasts.

I betaperioden tilmeldte mere end 100.000 podcasts sig platformen, målt på verdensplan. På MereMobil.dk har vores tech-podcast været tilgængelig på Spotify i betaperioden. Fremover vil du stadig kunne kunde MereMobil.dk på Spotify.

Sådan lytter du til tech-podcasten i Spotify

Spotify kaster sig med Spotify for Podcasters for alvor ind i kampen mod Apples dominans som podcastplatform. I mange år, stort set altid, har podcastkategorien i iTunes været den vigtigste platform for udgivere såvel som lyttere.

Udgiverne på Spotify tilbydes detaljeret statistik over lytterne og deres adfærd. Jeg kan f.eks. se, at lytterne af min podcast primært er mænd i aldersgruppen fra slutningen er 30’erne til midten af 50’erne. Disse tal tilbyder Apple ikke.

Opmærksomheden omkring podcasts vokser i disse år. Senest har Apple skilt podcasts ud ad iTunes, og placeret det i sin egen app kaldet Apple Podcasts.

Her i Danmark har firmaet Podimo sat sig for at lave en platform til podcasts hvor brugerne skal betalte et abonnement for at lytte. Podimo har rejst 45 millioner kroner i venturekapital.

Ifølge Podcaststats var der i juli 2019 2.540 danske podcasts tilgængelig. De to største udbydere af podcasts i Danmark er DR og Radio 24 Syv.

Hvor mange uafhængige podcasts der findes i Danmark, podcasts der ikke kommer fra et stort mediehus, er der ikke nogen tal på.

Sommerspecial: Sådan lærte Google at tale dansk


Mere til historien

Podcast er en fælles definition på en digital lydfil, der distribueres på nettet – og som lyttes eller downloades på en computer eller mobilenhed. 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer