Spotify åbner nu for podcast-konkurrent

Verdens største musiktjeneste vil nu konkurrere mod Apple med podcasts. Stikket er netop sat i.

Tech-podcast fra MereMobil.dk på Spotify
Tech-podcast fra MereMobil.dk på Spotify (Foto: MereMobil.dk)

Efter en længere betaperiode er Spotify nu klar med Spotify for Podcasters. Det er Spotifys udgave af en platform til podcasts.

I betaperioden tilmeldte mere end 100.000 podcasts sig platformen, målt på verdensplan. På MereMobil.dk har vores tech-podcast været tilgængelig på Spotify i betaperioden. Fremover vil du stadig kunne kunde MereMobil.dk på Spotify.

Sådan lytter du til tech-podcasten i Spotify

Spotify kaster sig med Spotify for Podcasters for alvor ind i kampen mod Apples dominans som podcastplatform. I mange år, stort set altid, har podcastkategorien i iTunes været den vigtigste platform for udgivere såvel som lyttere.

Udgiverne på Spotify tilbydes detaljeret statistik over lytterne og deres adfærd. Jeg kan f.eks. se, at lytterne af min podcast primært er mænd i aldersgruppen fra slutningen er 30'erne til midten af 50'erne. Disse tal tilbyder Apple ikke.

Opmærksomheden omkring podcasts vokser i disse år. Senest har Apple skilt podcasts ud ad iTunes, og placeret det i sin egen app kaldet Apple Podcasts.

Her i Danmark har firmaet Podimo sat sig for at lave en platform til podcasts hvor brugerne skal betalte et abonnement for at lytte. Podimo har rejst 45 millioner kroner i venturekapital.

Ifølge Podcaststats var der i juli 2019 2.540 danske podcasts tilgængelig. De to største udbydere af podcasts i Danmark er DR og Radio 24 Syv.

Hvor mange uafhængige podcasts der findes i Danmark, podcasts der ikke kommer fra et stort mediehus, er der ikke nogen tal på.

Sommerspecial: Sådan lærte Google at tale dansk


Mere til historien

Podcast er en fælles definition på en digital lydfil, der distribueres på nettet – og som lyttes eller downloades på en computer eller mobilenhed. 

Min mening om MacBook Pro 13" med M2-chip

EP112: På nogle få minutter får du hovedkonklusionerne i min anmeldelse af MacBook Pro 13" (M2). Lyt med her.

(mere…)
Min mening om Sony Xperia 1 IV

EP111: Kom tæt på topmodellen Sony Xperia 1 IV.

(mere…)
Oister giver 6 måneders gratis adgang til Podimo

Elsker du podcasts eller lydbøger, så har Oister måske et tilbud, som du vil finde interessant. 6 måneders gratis adgang til Podimo.

(mere…)
Min mening om OnePlus Nord 2T

EP110: Lyt med i få minutter og få de vigtigste pointer fra min test af OnePlus Nord 2T.

(mere…)
Spotify træder ind i metaverset med Spotify Island

Spotify er klar til metaverse. Dette er er den første musikstreamingtjeneste, som tilslutter sig Roblox.

(mere…)
Min mening om OnePlus Nord CE 2

EP109: Lyt med og find ud af, hvorfor OnePlus Nord CE 2 ingen mening giver.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram