Spotify åbner nu for podcast-konkurrent

Verdens største musiktjeneste vil nu konkurrere mod Apple med podcasts. Stikket er netop sat i.

Tech-podcast fra MereMobil.dk på Spotify
Tech-podcast fra MereMobil.dk på Spotify (Foto: MereMobil.dk)

Efter en længere betaperiode er Spotify nu klar med Spotify for Podcasters. Det er Spotifys udgave af en platform til podcasts.

I betaperioden tilmeldte mere end 100.000 podcasts sig platformen, målt på verdensplan. På MereMobil.dk har vores tech-podcast været tilgængelig på Spotify i betaperioden. Fremover vil du stadig kunne kunde MereMobil.dk på Spotify.

Sådan lytter du til tech-podcasten i Spotify

Spotify kaster sig med Spotify for Podcasters for alvor ind i kampen mod Apples dominans som podcastplatform. I mange år, stort set altid, har podcastkategorien i iTunes været den vigtigste platform for udgivere såvel som lyttere.

Udgiverne på Spotify tilbydes detaljeret statistik over lytterne og deres adfærd. Jeg kan f.eks. se, at lytterne af min podcast primært er mænd i aldersgruppen fra slutningen er 30'erne til midten af 50'erne. Disse tal tilbyder Apple ikke.

Opmærksomheden omkring podcasts vokser i disse år. Senest har Apple skilt podcasts ud ad iTunes, og placeret det i sin egen app kaldet Apple Podcasts.

Her i Danmark har firmaet Podimo sat sig for at lave en platform til podcasts hvor brugerne skal betalte et abonnement for at lytte. Podimo har rejst 45 millioner kroner i venturekapital.

Ifølge Podcaststats var der i juli 2019 2.540 danske podcasts tilgængelig. De to største udbydere af podcasts i Danmark er DR og Radio 24 Syv.

Hvor mange uafhængige podcasts der findes i Danmark, podcasts der ikke kommer fra et stort mediehus, er der ikke nogen tal på.

Sommerspecial: Sådan lærte Google at tale dansk


Mere til historien

Podcast er en fælles definition på en digital lydfil, der distribueres på nettet – og som lyttes eller downloades på en computer eller mobilenhed. 

Spotify til kamp mod AI-genererede sange - hør eksempler

Spotify har fjernet i titusindvis af sange, som er genereret med AI. Hør eksempler på AI-sange her.

(mere…)
Dette gør skærme ved dit barns hjerne

EP129: Skærmbrug kan føre til dårligere hukommelse og mindre kreativitet. En ekspert giver gode råd til familier med børn, der bruger iPad og telefon for meget.

(mere…)
DR sender "Sara & Monopolet" i podcast-krig

Der bliver brugt ord som "konkurrenceforvridning" og "statsfinansieret konkurrence" i forbindelse med DR's beslutning.

(mere…)
Gamle vinyler og tech der holder

EP128: Jeg har været i ’retro-land’ og lyttet på vinylpladespillere. I denne episode taler jeg også om langtidsholdbar teknologi.

(mere…)
Spotify varsler prisstigninger

Meldingen fra topchefen hos Spotify, Daniel Ek, er, at der kommer prisstigninger i løbet af 2023.

(mere…)
Sådan tilføjer du Spotify-playlister til hjemmeskærmen på iPhone

TIP: Du kan tilføje en Spotify widget på iPhone. Læs her hvordan du gør.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram