MobilePay indfører månedligt gebyr

MobilePays Erhvervskunder vil få et månedligt gebyr indført, som formentlig vil påvirke ”almindelige” kunder i sidste ende.

Billede, der viser en overførsel i MobilePay på en café.
65.000 erhvervsdrivende rammes af et gebyr (Foto: MobilePay)

MobilePay indfører fra den 15. oktober 2019 et månedligt gebyr for deres betalingsløsning på 49 kroner om måneden. Sådan lyder beskeden i en mail fra MobilePay til deres erhvervskunder.

Mobilepay er fyldt 6 år

I første omgang vil dette nye gebyr blive påført de erhvervskunder, som benytter sig af MobilePays betalingssystem MyShop. Det er typisk mindre erhvervsdrivende uden en betalingsterminal i forretningen, der rammes. Disse kunder betaler i forvejen mellem 30 og 75 ører pr. transaktion.

Ifølge Ekstra Bladet er der også frustration at spore hos mindre erhvervsdrivende.

Thomas Billeschou-Hansen sælger brænde til lokale på Nordfalster i hans virksomhed AP Energi, og modtager mange betalinger via MobilePay, da det er nemt og billigt.

-”Jeg har en lille biks, hvor jeg sælger brænde. Jeg sælger 10 til 15 læs om måneden. Derfor giver det ingen mening for mig at betale for en dankort-terminal. MobilePay var den perfekte løsning både for mig og mine kunder, men nu rammer et nyt gebyr. Det er skruen uden ende,” siger Thomas Billeschou-Hansen til Ekstra Bladet.

Det er i første omgang omkring 65.000 erhvervsdrivende, der rammes af dette gebyr. Det skriver Dagens.dk.

Dermed vil MobilePay få en ekstra indtægt på omkring 3,1 millioner kroner om måneden.

Nordea vil angiveligt købe sig ind i MobilePay

-”Som alle mulige andre virksomheder, skal vi have indtægter og udgifter til at hænge sammen. Derfor har vi kigget på, hvordan vi kan tjene penge på det her på en hensigtsmæssig måde, hvor vi stadig har en hensigtsmæssig prisstruktur samtidig med, vi er den mest konkurrencedygtige løsning,” siger Peter Kjærsgaard, presseansvarlig hos MobilePay, til Ekstra Bladet.

Peter Kjærsgaard oplyser, at abonnementet den kommende tid vil blive rullet ud til alle erhvervskunder den kommende tid.

I sidste ende vil gebyret ramme slutbrugerne, da virksomhederne skal finde pengene et sted.

Mere til historien

Det ventes, at Danske Bank åbner op for Apples mobilbetalingsløsning, Apple Pay, inden udgangen af august måned. Google Pay blev tilgængeligt for Danske Bank kunder i november 2018.

Apple sagsøges på grund af Apple Pay

En dominerende markedsposition og manglende vilje til at lukke andre betalingsformer ind i deres økosystem, har ført til et søgsmål mod Apple.

(mere…)
Apple Pay er det foretrukne mobilbetalingsmiddel

Danskerne er blevet glade for mobilbetaling og Apple har førertrøjen. Hver femte betaling i butikkerne i de større danske byer sker med Apple Pay.

(mere…)
20 procent af alle betalinger sker fra mobilen

En ny undersøgelse fra Danmarks Nationalbank viser, at 1 ud af 5 betalinger i de fysiske butikker nu sker fra telefonen.

(mere…)
Danskerne vilde med mobilbetaling

MobilePay er uden sammenligning den mobilbetalingsløsning, som flest danskere har på mobilen. Det er dog Apple Pay, som står for flest transaktioner i de fysiske butikker.

(mere…)
MobilePay sætter rekorder på nethandel

Julemåneden sætter ingen rekorder i 2021, som det ser ud lige nu. Men det gør hele 2021, hvor der i gennemsnit har været over en millioner daglige betalinger.

(mere…)
MobilePay slog atter rekorder på Black Friday 2021

Black Friday er blevet til Black Week, hvilket spreder danskernes shopping ud. Black Friday er dog fortsat størst.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram