Nordea vil angiveligt købe sig ind i MobilePay

Rygterne svirrer om, at Nordea er tæt på, at købe sig ind i MobilePay, som i dag ejes 100 procent af Danske Bank.

MobilePay "flytter hjemmefra" og bliver et selvstændigt firma - derfor nyt logo (Foto: MobilePay)
MobilePay "flyttede hjemmefra" og blev et selvstændigt firma - derfor nyt logo (Foto: MobilePay)

Nordea, Nordens næststørste bank, er tæt på at købe sig ind i MobilePay. Sådan forlyder det fra kilder, som Børsen har talt med. MobilePay er i dag ejet 100 procent af Danske Bank. Det skriver Finans.dk.

Det var Danske Bank, der udviklede mobilbetalingsløsningen, mens de øvrige banker, deriblandt Nordea, var med i konkurrenten Swipp.

Forhandlingerne har ifølge Børsen været fremskredne og internt går det eventuelle samarbejde under navnet ”Project Onion”. Der er dog ingen af de to banker, som på nuværende tidspunkt ønsker at bekræfte oplysningerne.

MobilePay er en succes: Sparer samfundet for millioner

-”Den faste regel for os på den type spørgsmål er, at vi ikke har nogen kommentarer til dem. Hvis der kommer noget om det, så kommunikerer vi det til markedet,” sådan lyder meldingen fra Kennis Leth, der er pressechef i Danske Bank, til Børsen.

I juni åbnede Torben Gamst, den danske chef i MobilePay, dog op for at andre banker kunne blive en del af MobilePay for at styrke sig i den internationale konkurrence. Hvor nogle af konkurrenterne er Amazon, Google og Apple.

MobilePay vender tomlen ned af 3D-ansigtsgenkendelse på Android

-”I den situation kan jeg godt forestille mig, at andre banker bliver en del af MobilePay. Og det er der inviteret til flere gange. Jeg oplever ikke Danske Bank som protektionistisk,” udtalte Torben Gamst altså tilbage i juni måned.

Tilbage til 2016, hvor Nordea forlod konkurrenten Swipp, skulle Danske Bank have åbnet op for et samarbejde om MobilePay. Det skriver Børsen.

På disse smartphones kan du ikke længere bruge MobilePay

Mark Wraa-Hansen, der er øverste chef i MobilePay, har tidligere udtalt til Finans i marts 2019, at han gerne ser flere banker, kommer ind i ejerkredsen.

Om andre end Nordea er på vej til at købe sig ind i ejerkredsen af MobilePay er uvist.

Mere til historien

Danske Bank, Nordea og fire andre nordiske storbanker samarbejder allerede på nuværende tidspunkt om et projekt, der hedder P27, som gør det muligt at gennemføre realtidsbetalinger mellem nordiske mobilbetalingsløsninger.

Apple sagsøges på grund af Apple Pay

En dominerende markedsposition og manglende vilje til at lukke andre betalingsformer ind i deres økosystem, har ført til et søgsmål mod Apple.

(mere…)
Apple Pay er det foretrukne mobilbetalingsmiddel

Danskerne er blevet glade for mobilbetaling og Apple har førertrøjen. Hver femte betaling i butikkerne i de større danske byer sker med Apple Pay.

(mere…)
20 procent af alle betalinger sker fra mobilen

En ny undersøgelse fra Danmarks Nationalbank viser, at 1 ud af 5 betalinger i de fysiske butikker nu sker fra telefonen.

(mere…)
Danskerne vilde med mobilbetaling

MobilePay er uden sammenligning den mobilbetalingsløsning, som flest danskere har på mobilen. Det er dog Apple Pay, som står for flest transaktioner i de fysiske butikker.

(mere…)
MobilePay sætter rekorder på nethandel

Julemåneden sætter ingen rekorder i 2021, som det ser ud lige nu. Men det gør hele 2021, hvor der i gennemsnit har været over en millioner daglige betalinger.

(mere…)
MobilePay slog atter rekorder på Black Friday 2021

Black Friday er blevet til Black Week, hvilket spreder danskernes shopping ud. Black Friday er dog fortsat størst.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram